Compleet onbegrip over keuzes Ajax en Farioli: 'Alles waar Cruijff voor staat, wordt verkwanseld'

19 augustus 2024, 17:37   Bijgewerkt: 19 augustus 2024, 18:00
Foto: © Imago

Valentijn Driessen en Mike Verweij zijn totaal niet te spreken over het huidige beleid bij Ajax. Zij zien nieuwe trainer Francesco Farioli bijzondere keuzes maken, terwijl ook de clubleiding niet bespaard blijft. Afgelopen weekend verloor Ajax met 2-1 in Breda van NAC.

Tijdens Kick-Off kiezen beide heren ervoor om met de deur in huis te vallen. Het wisselbeleid van Farioli wordt direct bekritiseerd: de Italiaanse coach koos voor acht nieuwe namen ten opzichte van het duel tegen Panathinaikos (0-1, w.n.s.). "Ik belde vanochtend met iemand, een goede bekende van Johan Cruijff", vertelt Mike Verweij. "Cruijff zei altijd: 'Ik speel de bal liever naar een goede voetballer in de dekking dan naar een slechte voetballer die vrij staat. Ik denk dat Farioli ook een keer moet gaan bedenken dat hij beter iemand met frisse benen die wel kan voetballen kan opstellen dan iemand met frisse benen die niet zo goed kan voetballen."

Artikel gaat verder onder video

Driessen sluit zich daarbij aan. "Mike legt gelijk de vinger op de zere plek. Er wordt niet meer uitgegaan van voetbal. Vorige week verkwanselde Brian Priske de erfenis van Arne Slot bij Feyenoord, maar nu zijn de huidige beleidsbepalers, de trainers, de directie en de commissarissen alles waar Cruijff voor staat aan het verkwanselen."

LEES OOK: Mogelijk nieuwe trainer Ajax genoemd: 'Als Farioli het kan worden, kan hij het ook'

Volgens Verweij zijn de teksten van Farioli van voor de seizoensstart ook helemaal niks waard. "Dan kom je binnen en zeg je dat je een enorme fan van Johan Cruijff bent en dat hij elke avond met Louis van Gaal uit eten zou willen. Dit zijn wel mannen die voor aanvallend en goed voetbal zorgden." De journalist vindt het een blamage dat NAC te sterk was voor de ploeg van Farioli. "Ajax speelde tegen NAC Breda, de nummer acht van het afgelopen Keuken Kampioen Divisie-seizoen. Ik ben ervan overtuigd dat je met je beste spelers gewoon van dit NAC had gewonnen, en niet zo'n klein beetje ook."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Gedrag van Steven Bergwijn tegen NAC irriteert Ajax-fans: ‘Dat doe je tóch niet’

Terwijl Steven Bergwijn op de bank zat bij Ajax tegen NAC Breda was hij het middelpunt van kritiek.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Ze zullen ook niet beginnen met een figuurzaagje hè. Nee de heren pakken er maar meteen de kettingzaag bij. Stelletje engnekken.

Sticks
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Niets aan toe te voegen.

evanzet
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Onbegrip, onbegrip. We moeten gewoon helemaal niet meer reageren op wat deze twee verslaggevers, van de in de oorlog "foute Telegraaf" nog uitbraken

Copa
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Goed idee. wat ik mij afvraag als je het wel leest tikt dat nog aan voor ze. Of ziet Fc Update ( en andere sites) dit niet en interesseert het ze ook niets. Als niemand het ook leest sterft de belangstelling vanzelf af??

Brigges
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Volkomen gelijk deze keer. Weg met deze trainer en van Praag en de rest van de RVC. Een schande deze mensen.

Copa
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Kan je het enigszins onderbouwen? Speelde van Gaal aanvallend? Volgens mij heeft hij als eerste de aanzet gegeven tot de nadruk te gaan leggen op de verdediging. Dit gebeurde in Brazilie

evanzet
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Net als Michels. Aanvallend voetbal vanuit een gesloten verdediging

Goku
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Volgens mij valt van Gaal onder "de rest van de RVC" . Maar we weten het, dit is de voetbal van de toekomst volgens jou.

Copa
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Hebben jullie niet genoeg op je geweten? Hebben jullie niet gezien wat er gebeurd is sinds de aanstelling van Schreuder Hebben jullie niet gezien dat goede top spelers niet in Nederland spelen. (hoeveel spelers hebben immers meegedaan met het Ned.elftal recentelijk) Ik snap dat jullie in het gat van Genee en Derkzen willen duiken, maar zij pretenderen entertainment te zijn en jullie pretenderen verslaggevers van een landelijk dagblad te zijn. Jullie zouden toch moeten zien dat de goede journalisten elders werken? Zo ook de voetballers Daarom jongens ga je schamen om aandacht te proberen te trekken door de naam van Ned. beste voetballer aller tijden te gebruiken. Jullie willen het liefst dat de reputatie van Ajax zijn grootste tegenstander moet zijn. Bah, bah jongens en nog eens bah Schaam je diep

CG
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Hét probleem begint altijd van boven af aan ( directie, bestuur, raad van commissie e.d. ) bij deze schuldigen, terwijl de aanhoudende problemen bij de spelers eindigen en dat terwijl zij onschuldig zijn en blijven. De dramatische beleid bij Ajax is reeds minimaal twaalf jaar vreselijk slecht. En als de zéér goede topjeugdspelers bij Ajax 1 spelen dat worden ze binnen drie jaar weggekocht. Dus kan Ajax steeds weer opnieuw beginnen. Hoezo gaat Ajax geen Europese topclub worden? Gezien de huidige situatie zal dat de komende acht jaar niet gebeuren. Ajax zal altijd aan de kortste eind blijven trekken totdat het tegendeel bewezen is. Dus zal Ajax in de komende acht jaar niet drie keer de halve finale van de CL halen en ook niet drie keer de finale van de EL winnen. Klinkt logisch zou Cruyff gezegd hebben aan de bobo's !!!

Goku
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Heren perfect omschreven, alleen zijn er hier supporters die tegenwoordig alles goed vinden wat bij hun club gebeurt. En alles recht proberen te praten wat krom is. Ook hoef de lat niet zo hoog, plek 5 is voldoende. Je kunt bijna zegen dat ze op de spelers van Ajax lijken, die vinden ook alles goed. Nieuwe motto: mee doen is belangrijker dan winnen...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen