Derksen ziet nieuw dieptepunt in Amsterdam: 'Hoe diep kun je zinken als Ajax?'

31 augustus 2024, 11:35
Foto: © Vandaag Inside

Het aantrekken van Wout Weghorst is ‘vloeken richting de jeugdopleiding’ van Ajax, zo vindt Johan Derksen. Volgens de analist van Vandaag Inside toont de blijdschap van Ajax over de komst van Weghorst aan ‘hoe diep de club is gezonken’.

“Er wordt nu gedaan alsof ze een gouden greep hebben gedaan met Wout Weghorst”, merkt de oud-voetballer op. “Ajax, met die beroemde jeugdopleiding… Het is vloeken richting de jeugdopleiding dat je deze man idealiseert.” Tafelgenoot Hélène Hendriks kan de transfer wel begrijpen. “Je moet Weghorst ook niet romantiseren, maar ik denk dat het wel heel slim is om een heel ander type te halen. Je moet wel kijken wat er nu gebeurt met Brobbey, want dat is het kapitaal op het veld.”

Artikel gaat verder onder video

“Dat is ook een gemankeerde voetballer, die altijd via de kluts scoort”, antwoordt Derksen, doelend op Brobbey. “Als ik nu de jeugdopleiding van Ajax onder m’n hoede had, zou ik me vreselijk in de maling genomen voelen dat je een gemankeerde veteraan (Weghorst, red.) binnenhaalt. Hoe diep kun je zinken als Ajax, dat je blij bent met Wout Weghorst?”

LEES OOK: Ajax bereikt akkoord over vertrek Forbs: toekomstige transfersom én huursom bekend

Ajax won donderdagavond met 3-0 van Jagiellonia Bialystok en bereikte zo de groepsfase van de Europa League, na de eerdere 1-4 zege in Polen. Ondanks de ruime overwinningen is Derksen niet onder de indruk. “Ajax speelt leuk tegen een tegenstander die er helemaal geen reet van kan. Ze kunnen er niks van. Deze wedstrijd stelt niks voor.”

Bekijk hieronder de beelden uit de uitzending van vrijdag

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Weghorst onthult bijzondere reden waarom hij met rugnummer 25 gaat spelen

Wout Weghorst gaat bij Ajax spelen met rugnummer 25, zo is na zijn transfer bekend geworden.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Wat Derksen zegt zal dat niet het geval zijn. Ik denk dat Weghorst doet opbloein bij Ajax daar Ajax weer de maximale rendement en resultaat gaat behalen !!!

Forret
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

gedeeltelijk. Dit Ajax is te kwetsbaar om consequent resultaat te halen. Zelfs met Weghorst is Ajax niet instaat om elke 3 dagen, 5 wedstrijden op rij te winnen. Daar is de selectie te pover en te dun voor. Wat wel kan, dat Ajax sterk speelt thuis en SS Lazio met 3-1 kan verslaan maar 3 dagen later 2-1 kan verliezen bij Fortuna-uit of 2-2 kan gelijkspelen tegen Go Ahead-thuis.

haike
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

ik denk dat derksen wel een punt heeft!! want die poolse club kan hier misschien in de KKD mee draaien en dat is de beste club daar?? kijk maar een wedstrijd tegen N.A.C. daar kon ajaks niet van winnen terwijl de meeste breda als degradatiekandidaat zetten!! wat moet het bij ajaks dan niet zijn?

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Precies maare het lek is boven volgens de kenners hier .

kib*
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

@haike, verlies van Ajax in Breda is naar en slecht voor en van de Amsterdammers, maar al in het begin van het nieuwe seizoen 4 punten te verliezen notabene in De Kuip en in eigen stad, is voor de grootmacht Feyenoord die ook nog eens in de CL mag meedoen, niet bijster goed. Toch Haike ?

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Dus als we op basis van de afgelopen 3 wedstrijden al conclusies moeten trekken is AZ al kampioen volgens KingCrimson en winnen ze de Europa League.

Kramer
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ajax voor jou, als je niet normaal een clubnaam kan schrijven kan je beter stoppen. En voor de feyenoorders is Nac toch echt het enige wat ze kunnen brengen? Voorlopig heeft Ajax maar 3 verliespunten en bijvoorbeeld Feyenoord 4.. 😅. Maar he, vooral Nac blijven benoemen waar 8 andere spelers in stonden dan de beoogde basis. 👍

kib*
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

@Rudolf, ja tot nu toe staat AZ samen met PSV al bovenaan en jouw club bungelt op 6e plaats wat l*l je nou weer slap. Zelfs Groningen staat boven jouw grootmacht. Who the heel is King Crimson ? Wat de EL betreft, als het zo ver gaat komen is de toekomst voor jouw grootmacht, misschien zelfs niet, dus nu even dimmen met jouw gezever.

Forret
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Eredivisie wordt niks met Ajax hoor, derde plaats is echt maximale haalbaar. Wat ik wel zie, ondanks moeizame start dat Ajax wel ver kan komen in Europa League, mits je thuis een goede resultaat neerzet straks. Europa League winst is gewoon de kortste weg om je te plaatsen voor CL.

Rip visser
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Kijk eerst eens naar je eigen club die hebben al 4 verliespunten. Volgens mijn durf jij ook niet door de Ajaxstraat te rijden in Rotjeknor. De naam kan je al niet eens schrijven. In de CL hebben jullie nog nooit gepresenteerd. Kijk eerst naar je eigen cluppie 6 x landskampioen in 51 jaar. De voorgaande jaren liepen ze nog met de bedelbeker rond in het stadion. En was de 5e plaats het hoogst haalbare voor die club uit Rotterdam Zuid.

kib*
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

@Rip, deze gasten hier rudolf/gtsb wel of niet/hurricane zijn te dom of mee te discussiëren. Ze hebben een hele betonweg voor hun kop. Net wat jij omschrijft, met betrekkelijk weinig aansprekende prestaties van hun club, alleen maar de sfeer hier frustreren met hun onterechte arrogantie gebaseerd op lokaal voetbalamusement. Dit groepje is een schande voor hun toch wel mooie club Feyenoord, jammer voor de overige integere supporters van Feyenoord hier.

Gewoon Hans
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Wat Derksen zegt klopt absoluut niet. Vind het ook een uitgesproken door iemand die nog in het stenen voetbal tijdperk leeft.. Derksen wordt oud en kan het moderne voetbal niet meer volgen, net als meerdere ( lees V.Driessen) voetbal is niet meer zoals het waarin de haren 60/70/80, we leven in 2024 en de wereld en dus ook de voetbal wereld draait gewoon mee door.. dit soort mensen moet stoppen met analyseren en uitspraken doen. Er zijn nog groepje “oudere voetbal generatie” die nog mee willen kletsen … van Hanegem ook zo een manneke… het is altijd net of ik mijn opa hoor praten vroeger.. vroeger vroeger vroeger en denken dat het nog steeds zo is en wat zij zeggen de waarheid is … Johan gewoon stoppen en van je nog korte oude dag genieten … Echt niet meer doen dit werk, je voetbal tijd is al even achter de rug …

Sticks
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Hans je moet echt wat vaker reageren. Ik word er vrolijk van.

Hurricane.
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

In amsterdam hebben ze er ook zo één lopen. Altijd maar janken sjaakie de jankend swart.

Forret
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ik snap wat je bedoeld maar dat wil Johan echt niet. Het is zoals Dick Advocaat, stoppen is een nachtmerrie voor deze gasten omdat ze dan de hele dag thuis zitten. Tenslotte, Johan Derksen probeerd al een tijdje door te drukken om veel minder over voetbal te hebben en meer over dagelijks actualiteit maar de andere twee, vooral Gijp liggen dwars. Ik zou wel stoppen met deze programma maar Johan moet wel op TV blijven. Misschien een nieuwe programma over dagelijkse actualiteit, daar vind ik Johan wel sterk hoor. Zet dan Albert Verlinde en Rutger Castricum naast Johan met wisselende gasten dagelijks, dan heb je weer een topprogramma.

kib*
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

@Hurricane, Sjaakie was wel 3-voudig Europacup1-winnaar en die oude bromsnor uit Hendrik-ido-Ambacht ?

ERIMIR
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Hoe oud ben je zelf, Hans 70, 80.

kib*
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Inderdaad men moet voetbalfossielen als Derksen en Van Hanegem, Van de Kerkhofs, De Mos, Van Marwijk en leeftijdgenoten geen podium geven. Zij braken alleen nog maar kleine overblijfselen uit. In geen enkel buitenlandse voetbaltalkshow zitten van die voetbalhangouderen te gast, alleen in ons land. Zoals Hans beschrijft: Johan gewoon stoppen en van je nog korte oude dag genieten … Echt niet meer doen dit werk, je voetbal tijd is al even achter de rug.

Hurricane.
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Over fossielen gesproken. De selectie van ajax krijgt er steeds meer. Gemiddelde leeftijd stijgt gestaag.

kib*
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

@Hurricane, laat Ajax maar fossielen in de selectie hebben, als deze fossielen maar jouw grootmacht uit Rotterdam flink partij mogen geven, zelfs verslaan en het kan gezien het zeer zwakke spel van dat jonge grut dat je grootmacht nu al 4 punten laat verliezen. En tja die coach hè. Trouwens die fossielen van Ajax zullen niet de enige zijn: AZ, Twente, Utrecht, PSV, Groningen komen er ook nog aan. 2e plaats, mijn r**t. Beetje voorzichtig met je reacties, je krijgt het dubbel terug.

Sticks
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Hurrykeen is zo langzaam aan toch een slap windje geworden met dat gehamer op de gemiddelde leeftijd bij Ajax. Clubicoon van Hanegem speelde ook nog vrolijk toen ie 39 was en wat te denken van Rinus Israel die 40 was, en met een beetje zoeken vind je zo nog 10 Feyenoorders die in voetballand bejaarden waren. Dus ja dan wordt het toch een beetje een lege opmerking.

Forret
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ben gedeeltelijk met je eens. Ik vind Derksen eigenlijk op zijn sterkst als hij betogingen houdt over dagelijks actualiteit bijvoorbeeld toeslagen affaire en Groningen. Over politiek is Johan wel oke, niet top maar het is een zesje, kan er mee door. Ben alleen met je eens dat Derksen niet meer over voetbal mag hebben, komt alleen maar onzin uit.

Goku
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

TICKS, jij doet het zelfde, alllen houden de meeste vast aan hun meningen tot het tegendeel bewezen is, en niet zoals jij die per week veranderd van mening.

Darmkanaal
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Iemand reageert op een artikel over Feyenoord en maaKt daarin een vergelijking met Ajax; Ticks: RICHT JE NOU EENS OP JE EIGEN CLUB. DIT ARTIKEL GAAT NIET OVER AJAX. HOE DURF JE, SCHANDALIG! Ook Ticks, als iemand kritiek heeft op Ajax bij een artikel dat over Ajax gaat en zijn Gilles de la Tourette aan gaat: JA MAAR FEYENOORD DIT, FEYENOORD DAT, KIJK NAAR FEYENOORD, NET ALS FEYENOORD ZEKER OMG HOE DURF JE! Toch wel Ticks in een notendop.

Sticks
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ga je schreeuwen poepkanaaltje? Het zit je wel héél erg dwars allemaal hè? Hahahahahaha 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Darmkanaal
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

@Ticks houd die gedachte vast en implementeer hem vervolgens op je eigen reacties. Je hebt het zelf waarschijnlijk niet door, maar het is perfect toepasbaar op elkaar. Blijkbaar is het voor jou ook nodig om zelf om je eigen opmerkingen te lachen, want verder is het aardig stil. Maakt het alleen maar triester.

Sticks
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Lekker opzouten 🖕

kib*
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

@Tjonge endeldarm, loop naar Action en koop een nieuw toetsenbord, je Caps Lock zit vast. Je reactie komt niet over, krijg alleen pijn van in de ogen, daarom lees ik het niet verder.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Ajax moet uitkijken dat de gemiddelde leeftijd van de selectie niet hoger wordt dan de leeftijd van Farioli.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Commentaar hebben op Alex Kroes zijn transferbeleid is de druppel die de emmer doet overlopen bij KingCrimson. Als je je een keer verveelt heb eens commentaar op Alex Kroes en je vermaakt je weer sierlijk. Neemt niet weg dat Johan Derksen gewoon gelijk heeft net als Wim Kieft en tal van andere kenners. Alex Kroes maakt er een zooitje van en moet echt een prijs gaan pakken dit seizoen anders is het weer een verloren seizoen wat er gewoon weg weer dik in zit. Alweer een verloren seizoen jaar in jaar uit.

kib*
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

@Rudolf, wat voor wapenfeiten heeft jouw God te Kloese tot nu toe bewerkstelligd ? Wieffer, Geertruida verkocht, de rest verhuurd. Hoe zit het met de sterren: Hancko, Timber, Paixao, Gimenez, Bylow, Stengs ? Niks nada niks, lukte niet en zal niet meer lukken met die overschatte Te Kloese, heb niks tegen die man maar door jullie krijg ik wel die antipathie. Wat is gekocht, gehuurd aan kwaliteit ? Eerst zien. Trouwens wie is Storm ?

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Wat te Kloese doet is rustig beleid voeren en misschien moet je er even een rekenmachine bijhouden met hoeveel geld er in het laatje stroomt bij Feyenoord. Het is waanzin om paniek aankopen te gaan halen terwijl er ook eigen jeugd klaar staat. Dat is de kracht van Feyenoord. Daar raken ze niet snel in paniek en blijven ze rustig en zodra de puzzel weer klopt gaat het gewoon weer makkelijk mee draaien. PSV maakt de zelfde fout met hoogmoedswaanzin die komen zichzelf vroeg of laat tegen en kloppen straks weer aan bij de gemeente. Wil je nog meer les krijgen of weet je voldoende voor het moment. Veel plezier straks met het kijken van de CL, niet jaloers worden.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Misschien kunnen ze bij Ajax wel aankloppen bij Promes. Oude jongens krentenbrood. Of die nog wat over heeft van zijn handeltjes toen ie vrij zijn gang kon gaan terwijl die bij criminele organisatie AFC Ajax speelde.

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Kibje, buiten Bijlow en Stengs, wilde Feyenoord niemand verkopen, alleen bij een goede prijs werd er geluisterd, even bij de feiten blijven graag. Ook heeft ten Kloese niet geroepen dat die even 6 of meer spelers zo verkopen in tegenstelling tot Kroes. In mij optiek heeft ten Kloese 2 floppers gekocht Ueda en Zerrouki welke niet voldoen aan het niveau, maar misschien nog wel gelijk of voor meer te verkopen zijn. En zoniet pech gehad, niet elke aan koop kan een jackpot zijn.

kib*
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

@Gokje, Ach gokje, hou toch op met je fantasie, Feyenoord wilde wel verkopen, maar te Kloese dacht voor heel veel geld, v.b. Hancko/Atletico, Te Kloese heeft zijn hand overspeeld en zit nu met ontevreden spelers die nog veel geld kosten. Hou a.u.b. op met dat competitieve gedoe, laten de clubs: Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Twente de clubs die er toe doen, maar op het veld uitvechten dan dit zinloze gediscussieer. Dag gokje of gtsb of Rudolf of Hurricane ik raak van in de war. hè hè hè.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Niemand is ontevreden om voor zo’n mooie club als Feyenoord te spelen.

kib*
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

@Rudolfeje, goku, gtsb wel of niet, hurricane of weet ik veel wie nog meer, het enige wat je goed kan is toppie in de ontkenningsfase zijn. Wacht maar af op wat er sportief nog komen gaat met je cluppie.

Hurricane.
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Die storm wat een haat heb je weer. De hoogmoed en Arrogantie is weer helemaal terug.

kib*
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

@Hurricane, Jij Hurricane en Rudolf zijn lieverdjes met jullie seizoenkaart op alles wat er over Ajax gepubliceerd wordt negatief op te reageren.? Hoogmoed en arrogantie, zijn bij jullie en dat hebben velen al geconstateerd ingeslopen. Geeft niet, maar jullie zijn supporter van een club die pas 2/3 keer aan de CL mag meedoen ( en snel weer uit geleld wordt denk ik, kansloos) en in Nederland historisch gezien dik achter PSV en Ajax staat. Laat je club maar in de komende weken, maanden maar zien dan zal ik sportief en respect tonen. Bemoei jij je maar met je lievelingsclub dat nu al 4 punten verlies lijdt, l*l.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kib* was je even vergeten dat je met Sticks moest reageren ?

kib*
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

@Hurricane die haat is van jullie overgewaaid en tegen wie heb je het ? Storm ?

Darmkanaal
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Waarom spreken jullie niet gezellig af? Samen romantisch op stap. Wel even laten filmen voor dumpert natuurlijk.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kib misschien bean je hebt zoveel namen dat je het zelf niet meer weet . Treurig . Blijkbaar heb je ook 24/7 de tijd voor jou site. Je bent echt een heel triest persoon

kib*
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

@Rudolf, ben je even vergeten dat je met Hurricane moest reageren ? Zie je hoe stom zo'n opmerking is ? Jij bent toch een volwassen man Rudolf, onbegrijpelijk wat een kinderachtig gedrag.

kib*
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

@gtsb of niet, misschien goku, misschien rudolf, o ja je hebt zo veel namen dat je het niet meer weet, triest.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen