Derksen vertelt hilarische anekdote over Cruijff: ‘Hij vond dat geen Ajax-naam’

24 augustus 2024, 10:52
Foto: © Vandaag Inside

Johan Derksen heeft vrijdagavond in de uitzending van Vandaag Inside een hilarische anekdote verteld over Johan Cruijff. Volgens het boegbeeld van het programma besloot de toenmalig Ajax-trainer een speler te verkopen omdat zijn naam hem niet aanstond. Volgens Cruijff was Regtop geen ‘Ajax-naam’.

Het onderwerp komt ter sprake nadat Nico Dijkshoorn begint over een ‘typische Ajax-speler’. Er heerst toch het idee, en daar hebben ze het toch altijd over bij Ajax en daar stoor ik mij zo aan, dat je een Ajax-speler moet zijn. Dan hebben ze het niet alleen over tactiek, het gaat over uiterlijk. Ik kan me Willy Brokamp nog wel herinneren bij Ajax. Huilen zo mooi vond ik dat. Ze verstonden hem ook niet”, aldus Dijkshoorn.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Mark Rutte stuurt tijdens uitzending Vandaag Inside appje aan Derksen, Genee en Van der Gijp

Vervolgens haakt Derksen in op het verhaal van de tafelgast. “Het was ook onverstandig om hem een kamer te geven op het Leidseplein en om zijn handgeld in een keer uit te betalen. Maar die had schijt aan de hele wereld”, reageert de analist, waarna hij een anekdote over Cruijff vertelt.

LEES OOK: Derksen fileert 'dorpsidioot' van Ajax en vindt één speler in de basiself 'armoedig'

“Dit doet mij herinneren aan Cruijff een keer. Cruijff had vroeger een rechtsbuiten bij Ajax, die heette Erik Regtop. Toen zei Cruijff tegen mij: die verkoop ik. Maar die jongen deed het helemaal niet zo slecht. Hij zegt: ik kan er niet tegen. Regtop dat is geen Ajax-naam. Cruijff zei ook: dan worden de namen voorgelezen bij de opstelling. Van Basten, Rijkaard, Van ’t Schip en dan Regtop. Dan denk ik: dat klopt niet. Die verkoop ik! Toen is hij verkocht. Dit heb ik nu voor het eerst verteld. Dat zal hij nu ook niet meer zo erg vinden. Maar dat is dus de reden dat hij is verkocht”, besluit Derksen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Johan Derksen baalt van 'ontzettend lullige samenloop van omstandigheden' bij Vandaag Inside

De uitzending van Vandaag Inside begint met een kleine verrassing.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Het verjhaal over Regtop is zo oud. ik heb het al meerdere keren gehoord en gelezen en dan komt Derkzen met dit "nieuws'?? Brokamp werd volgens mij alleen gekocht omdat hij tegen Ajax drie of vier man op rij passeerde, want de week daarna ging Ajax achter hem aan. Het was wel leuk Brokamp en Bonfrere. Good old days

CG
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ik kan me even niet herinneren of Regiop wel of niet heel erg goed voor Ajax was !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen