Derksen fileert 'dorpsidioot' van Ajax en vindt één speler in de basiself 'armoedig'

19 augustus 2024, 22:31
Foto: © Vandaag Inside

Francesco Farioli is niet de juiste trainer voor Ajax, zo vermoedt Johan Derksen. Volgens de analist van Vandaag Inside heeft Farioli niet de juiste ervaring om de dienst uit te maken in de Johan Cruijff ArenA. Hij noemt de Italiaan denigrerend een ‘pias’.

“Als voetballer was het een pseudo-keepertje dat nooit een eerste elftal heeft gehaald. Hij heeft een of twee jaar een eerste elftal getraind (Farioli is sinds maart 2021 hoofdtrainer in het betaald voetbal, red.). Het is een enthousiaste jongen. Maar hij profileert zich als een pias”, stelt Derksen maandagavond bij Vandaag Inside.

Artikel gaat verder onder video

“Als een dorpsidioot rent hij voor die dug-out. Het is een jongen met heel weinig ervaring, terwijl het trainersvak een ervaringsvak is. Ajax heeft iemand met ervaring nodig. Daarbij komt: er zijn twee trainers aan dit materiaal ten onder gegaan. Hij moet zich nog steeds behelpen met spelers die normaal bij Fortuna Sittard en Willem II zouden spelen.”

LEES OOK: Johan Derksen wijst Bas Nijhuis terecht na wedstrijd Ajax: ‘Lachwekkend’

“Daar kun je geen potten mee breken”, lijkt Derksen het toch enigszins op te nemen voor Farioli. “Dit is dus weer een weggegooid jaar. Het is toch ook heel erg armoedig dat in doel een veertigjarige veteraan staat die je een duw moet geven voordat hij in de hoek valt?”, doelt hij tot slot op Remko Pasveer. Ajax verloor zondag met 2-1 van NAC Breda.

LEES OOK: Van Basten windt zich op over Brobbey en Ajax: 'Hoe is dat in godsnaam mogelijk'

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Weer iemand die het zegt. Mmm zijn al die gasten gek of is het de waarheid.....

Gusa
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Het zijn vooral de zure mensen in de media die makkelijk willen scoren.. en dat lukt. Fatsoenlijke berichtgeving wordt al enige tijd compleet ondergesneeuwd door dit soort gelul.

Sticks
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Als ie wat zuurs over Feyenoord roept is ie opeens gek en verkoopt ie onzin. Hoe zouden ze Derksen in z'n eigen dorp noemen trouwens?

Goku
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Deze site moet ook gevuld worden, dat heb je met de digitale wereld. Vroeg had je gewoon de krant en kon men keuzes maken wat er in komt te staan, nu moet het gewoon gevuld worden waar of niet, kritisch, nuchter of woke, het maak niet uit alles voor de likes... Daarnaast zijn er dus veel mensen die gewoon niet begrijpen wat er bij Ajax gebeurd. Het gaat van links naar recht en worden keuzes gemaakt die niet gesnapt worden door de buitenwacht. Weet niet als je gisteren avond studio sport hebt gekeken, maar wat Kees van Wonderen zei, sta ik totaal achter. Al lijkt dat hier soms van niet, maar dat komt door bepaalde personen hier...

Goku
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Nee Storm, jij en kornuiten roepen alleen maar zure dingen over Feyenoord 😭

infielder
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Een duw geven voor hij in de hoek valt, wat een onzin. Ja dat hij 40 jarige keeper opstelt is wel beetje raar maar hij heeft contract dus why not. Hij pakte wel paar penalties afgelopen week. Niemand die hem duwde om de hoek in te gaan.

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Derksen is al jaren niet serieus te nemen. Gaat alleen om de kijkcijfers.

The all blacks
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Je kunt wel de lachers op je hand willen krijgen door iedereen maar een dorpsidioot te noemen maar je weet totaal niet wat er op de trainingen gebeurt. Losse flodders, makkelijk scoren.

Ajax 1960
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Vroeger zaten dit soort zuurpruimen in een bejaardenhuis. Maar voor de rest lekker belangrijk wat hij en het potje azijn roept.

RobindaRobot
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Ik zou wel eens een poll willen zien, hoeveel mensen eigenlijk wel genoeg hebben van Derksen en co.

Sticks
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Niet nodig. Ik schat dat de meerderheid in NL deze mafkezen graag van de tv ziet verdwijnen.

Flamingo
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Ik vind die Farioli het helemaal nog niet zo gek doen. Als hij stopt met dat rare wisselbeleid van hem dan voorkom je slippertjes zoals tegen NAC. Overigens zit er voor elke ploeg wel eens zo’n wedstrijd tussen. De beste man moet ook roeien met de riemen die hij heeft. Persoonlijk hou ik er wel van een trainer met wat enthousiasme.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen