De Jong loopt leeg na nederlaag van PSV tegen Feyenoord

4 augustus 2024, 20:45   Bijgewerkt: 4 augustus 2024, 20:59
Foto: © ESPN

Luuk de Jong baalde na afloop van de nederlaag van PSV tegen Feyenoord in de Johan Cruijff Schaal. De Eindhovenaren kwamen driemaal terug van een achterstand, maar gingen uiteindelijk na strafschoppen onderuit tegen de Rotterdammers. De PSV-aanvoerder vond dat PSV de betere ploeg was en had dan ook flink de pest in de nederlaag.

“We speelden goed aan de bal, alleen voetbal bestaat ook uit verdedigen”, begint De Jong in gesprek met Milan van Dongen van ESPN. “Daar waren we vandaag niet scherp in vond ik en hebben we teveel weggegeven.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Manschot moet het ontgelden na ‘erg zwak optreden’: ‘Wat een ongelooflijke clown’

PSV kreeg tegen Feyenoord vier treffers tegen en de laatste keer dat dat gebeurde was in de uitwedstrijd tegen Arsenal in de Champions League vorig jaar (4-0 nederlaag). “We hebben momenteel redelijk veel problemen achterin, maar dat mag geen excuus zijn”, verklaart De Jong. “Ook de jongens die er nu staan hebben genoeg kwaliteit. We zeiden ook in de rust tegen elkaar: we waren gewoon niet scherp genoeg. We moeten verdedigen met het mes tussen de tanden af en toe en dat zag je bij Feyenoord wel. Zij deden er wel alles aan om de duels te winnen. Daar moet je voor waken met elkaar dat dat niet gebeurt.”

LEES OOK: Feyenoord-fans stomverbaasd om overtreding in minuut 48: PSV’er ontsnapt aan rood

“Net voor rust krijgen zij een kans op 1-3, die er gelukkig niet in gaat waardoor je weer terug kunt komen in de wedstrijd. Dan kom je weer terug en dan kom je weer achter, dan kom je weer terug. Dan denk je op een gegeven moment: nu moet je het toch wel een keer dichthouden. Dat hebben we niet gedaan vandaag en dat is toch wel kwalijk. Het was inderdaad een hele grote kwaliteit van ons om zo min mogelijk tegen te krijgen, maar dit was teveel vandaag”, beseft de aanvoerder.

Speelwijze van Feyenoord niet lastig te bestrijden

Volgens De Jong was het echter niet lastig om tegen de 3-4-3 van Feyenoord te spelen. “Het begon een beetje rommelig, maar daarna domineerden wij de eerste helft gewoon. We kwamen niet tot hele grote kansen, maar op een gegeven moment gingen zij de lange bal spelen om de tweede bal te winnen en dat deden ze slim. Daar waren ze ook gewoon de eerste helft beter in”, is de spits eerlijk.

“Tweede helft ben je ook gewoon voor je gevoel de betere”, vervolgt De Jong. “Maar toch uit het niets de lange bal eroverheen, weer een goal of een penalty weer. Of bij die laatste vrije trap, waarbij we te makkelijk worden uitgeblokt. Hancko komt vrij en kan de bal voorgeven. Dat soort dingen, daar moeten we het met elkaar even over hebben. Die gemakzucht mag er niet insluipen bij ons.”

Grote domper

De Jong baalt in ieder geval flink dat hij met PSV de eerste prijs van het seizoen is misgelopen. “Je wil gewoon als voetballer alles winnen, dan doet het gewoon pijn als je verliest. Als je de wedstrijd ingaat zeg je tegen elkaar: elke prijs willen we pakken, ook nu weer laten zien dat we de beste zijn in ons eigen huis. Dan kom je elke keer terug en dan moet je er op een gegeven moment overheen gaan. Dat lukte vandaag niet en dat is vooral jammer. Qua spelbeeld had ik namelijk het gevoel dat we wel de betere waren vandaag”, besluit De Jong teleurgesteld.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Opmerkelijke en onsportieve actie van Noa Lang zorgt voor woede bij voetbalfans

PSV'er Noa Lang kreeg op slag van rust een gele prent van scheidsrechter Jeroen Manschot in het duel met Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Als jullie zoveel beter waren, dan hadden jullie wel gewonnen...

Klantenservice
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

We weten allemaal dat in het voetbal, de betere ploeg niet altijd hoeft te winnen

Goku
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Klopt, maar als je al voetballer niet de wedstrijd kan analyseren, en dat zegt dat een spannende wedstrijd was maar met veel fouten aan beide kanten, ben je gewoon een slechte verliezer. Net als Lang en Veerman, miepen over situatie die ze zelf ook doen of hadden gedaan.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ik zag zijn interview bij ESPN, vond dat hij op een respectvolle manier met het verlies om ging. Geen respectloze houding tegenover de tegenstander zoals bij Noa Lang.

Goku
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Daar heb je gelijk in

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik vind het zelf een kut wedstrijd om eerlijk te zijn!! maar die oppergaarden die heeft zowiezo 2 goals op zijn geweten!! maar ja winst is winst!!

Laurens1
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ja stukje onderschatting ook meneer de Jong, zoals Noa zegt jullie zijn in alle facetten beter, het moet er wel uitkomen anders is het sneu om te zien! Trainer is ook debet aan dit verlies. Meeste 010 fans welke hier reageren beschikken over weinig zelfreflectie. Leuk dat ze gewonnen hebben, misschien is de Coolsingel nog een dag beschikbaar deze week jongens! Met dit vertoonde spel en 4 tegen doelpunten voorzie ik vooralsnog weinig resultaat in de toekomst!

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Nou ik weet niet wat jij leest vriendelijke vriend . Maar volgens mij is er hier geen feijenoorder die zegt dat wij geweldig waren,of niet weet dat het allemaal nog broos is. We zijn blij maar realistisch en lachen om mensen die na benfica en monaco het allemaal wel wisten . Hoe het seizoen en deze wedstrijd zou verlopen . Verder reageren we op het gehuil uit eindhoven .

ERIMIR
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Beide ploegen hebben op dit moment een slechte verdediging. Wel leuk voor de toeschouwer, krijg je waar voor je geld met al die doelpunten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen