De Jong kritisch op Teze: ‘Dat heeft hij misschien wel verdiend’

11 augustus 2024, 08:55
Foto: © ESPN

Luuk de Jong is van mening dat Jordan Teze het fluitconcert dat hij kreeg bij zijn invalbeurt tegen RKC Waalwijk (5-1) heeft verdiend. De rechtsback van PSV had aan Peter Bosz laten weten dat hij niet mee wilde spelen in de eerste wedstrijd van het seizoen, waar hij later op terugkwam.

Bosz liet vrijdag op de persconferentie weten dat Teze had aangegeven niet te willen spelen tegen RKC, omdat de verdediger een transfer naar AS Monaco wil maken. Dat kwam hem op social media op felle reacties van de fans van de Eindhovenaren te staan. Vrijdagavond kwam de rechtsback terug op zijn besluit, waardoor hij toch deel uitmaakte van de wedstrijdselectie. Toen hij twintig minuten voor tijd in mocht vallen, liet een deel van het publiek zijn onvrede kennen door middel van een fluitconcert. Een ander deel schaarde zich juist achter Teze.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Voormalig PSV’ers laten van zich horen na ophef rondom Teze

Volgens aanvoerder De Jong heeft de rechtsback de kritiek van de fans wel een beetje verdiend. “De selectie heeft hem vergeven”, begint de spits voor de camera’s van ESPN. “Het is mooi dat het publiek hem ook heeft vergeven.” Na afloop van het duel werd de verdediger toegezongen door de fans van PSV. Wanneer De Jong wordt gevraagd naar het gefluit tijdens de wedstrijd, begint hij te lachen. “Dat heb je altijd en dat heeft hij misschien wel een beetje verdiend. Maar gelukkig is dat allemaal weer goed gekomen.”

LEES OOK: Peter Bosz: 'Hij is technisch de beste speler die ik ooit gezien heb'

“Hij heeft zelf zijn excuses aangeboden en dat heeft hij heel netjes gedaan”, neemt De Jong het op voor Teze. “Hij kwam gewoon tot inzien dat het niet helemaal slim was van hem. We hebben hem vergeven. Hij is een jongen van de club, hij geeft alles voor de club. Vandaag heeft hij gezegd dat hij alles voor het team zou geven, dat zie je ook”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 PSV grijpt mis: voormalig Ajax-ster na persoonlijk akkoord dicht bij transfer naar Napoli

PSV lijkt de komst van een voormalig aanvaller van Ajax uit het hoofd te moeten zetten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Excuses heeft hij NIET gedaan voor de club, maar puur voor zichzelf. Je weet immers maar nooit wat de toekomst brengt. Ik vind het dan ook totaal niet moedig van hem, zoals Bosz zei, eerder een lafbek. Je hebt je niet als een man gedragen, doe dat nu dan ten minste wel door achter je standpunt te blijven staan

Laurens1
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ach Luuk, jij bent toch ook een enge gozer welke andere graag de maat neemt, echter zelf enige zelfreflectie ontbeert!

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Eigenlijk kun je dat Luuk niet kwalijk nemen. Het komt omdat hij iets te vaak gekopt heeft en dat is ook wel een beetje aan hem te zien.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen