Blind niet de enige die ‘stopt’ bij Oranje: ‘Er zullen meer spelers ontbreken’

14 augustus 2024, 23:50   Bijgewerkt: 15 augustus 2024, 12:42
Foto: © Imago

Daley Blind is zeker niet de enige routinier die tijdens het recente Europees Kampioenschap in Duitsland voor het laatst zijn opwachting heeft gemaakt in het Nederlands elftal. Dat verwacht Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad althans. De verslaggever weet vrijwel zeker dat het ook voor Georginio Wijnaldum ‘stopt’ bij Oranje en plaatst zijn vraagtekens bij Stefan de Vrij, Marten de Roon en Memphis Depay.

Het is inmiddels ruim een maand na de teleurstellend verlopen halve finale tegen Engeland in Dortmund. Het Nederlands elftal had goede hoop in de verlenging af te kunnen rekenen met de formatie van coach Gareth Southgate, maar in de slotminuten ging het helemaal mis. Géén finale voor het elftal van trainer Ronald Koeman. Oranje zal de zure nasmaak van het mislopen van de finale zo snel mogelijk van zich af willen spelen. Dat kan volgende maand in de Nations League tegen Bosnië en Herzegovina (7 september) en Duitsland (10 september).

Artikel gaat verder onder video

Koeman brengt naar verluidt vrijdag zijn voorselectie voor die twee duels naar buiten. Wijffels verwacht de nodige veranderingen in de spelersgroep. Blind kondigde woensdag zijn afscheid als international aan en zal er zeker niet bij zijn. “Hij stopt nu na een goed gesprek met de bondscoach. En Blind is niet de enige international voor wie dat geldt. Vrijdag brengt Ronald Koeman zijn eerste voorselectie sinds het EK naar buiten en daarin zullen meer spelers ontbreken. Onder hen ook een paar routiniers die net als Blind afzwaaien, omdat Koeman doorselecteert”, zo schrijft Wijffels.

LEES OOK: Blind krijgt wéér een vraag over terugkeer: zijn antwoord biedt Ajax-fans hoop

Volgens de verslaggever is het een zekerheid dat Wijnaldum zal ontbreken. De middenvelder kreeg van Koeman een nieuwe kans in het Nederlands elftal en verscheen tijdens het EK meermaals binnen de lijnen, maar liet niet zien in het veld nog een meerwaarde te zijn. “Voor het EK had Koeman gehoopt om anderhalf jaar met een zo vast mogelijke groep te kunnen werken. Maar daar kwam het tot zijn spijt nooit van, vooral door een stortvloed aan blessures. Nu start een nieuwe cyclus van twee jaar waarin hij hetzelfde beoogt. Het houdt in dat hij afwegingen maakt met aan de horizon dat WK over twee jaar”, zo klinkt het.

LEES OOK: 'Memphis aangeboden bij Italiaanse topclub, maar voorkeur gaat uit naar andere oud-Eredivisiespeler'

Naast Blind en Wijnaldum telde de (voor)selectie van Oranje voor het EK nog meer spelers die de dertig (ruim) zijn gepasseerd. “Ook bij spelers als De Roon (33) en De Vrij (32) zal Koeman afwegen of hij ze nog wil meenemen in het ‘2026-traject’. De Vrij, bij het EK nog basisspeler, zal er nu wel bij blijven. Bij De Roon schakelt Koeman normaliter door.” Volgens Wijffels zijn er vooralsnog geen signalen dat Virgil van Dijk (33) ‘afhaakt’. “Wie - vooralsnog - om een andere reden ontbreekt in de eerste voorselectie is Memphis Depay. De 30-jarige spits is clubloos sinds hij eind mei transfervrij de deur uitliep bij Atlético Madrid. Depay speelde een pover EK, dat hij ook nog met een blessure verliet, zijn zoveelste in de laatste paar jaar.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Ten Hag schakelt door en gaat na De Ligt en Mazraoui achter volgende ex-Ajacied aan'

Manchester United krijgt mogelijk nóg een smaakmaker van het Ajax van 2018/19.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Blind kon gewoon echt niet meer, Zijn selectie voor Oranje was vriendendienst van Koeman. DeVrij was een van de beste spelers, DeRoon staat vandaag in de supercup in de basis, Van Dijk en Memphis beide een zwak EK gespeeld maar die zie ik niet afvallen. Je kan ook niet met een jeudig team spelen, hebt ervaring nodig maar mogelijk vallen ze volgend jaar af als vanDijk in een zandbak gaat voetballen. Verwacht wel einde Wijnaldum. Had ook een slecht EK. Lees trouwens de naam van Weghorst niet. Die is net als deVrij 32.

Steeck03
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Blind staat in Spanje altijd in de basis. Ik ben het wel eens dat het tijd wordt om afscheid te nemen, maar dat geld zeker ook voor De Roon. Het feit dat hij bij Atlanta alles speelt is wat mij betreft vergelijkbaar met Blind in Spanje.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Oranje moet nu doorselecteren. De bezem erdoor heen inclusief Koeman zelf. Alle dertigers en ouder muv De Vrij en Van Dijk niet meer selecteren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen