Blind krijgt wéér een vraag over terugkeer: zijn antwoord biedt Ajax-fans hoop

14 augustus 2024, 20:00
Foto: © Imago/Realtimes

Daley Blind sluit niet uit dat hij in de toekomst terugkeert bij Ajax. De verdediger, die op dit moment onder contract staat bij Girona, kwam al gedurende twee verschillende periodes uit voor de club uit Amsterdam. Na zijn vertrek naar Manchester United in 2014 maakte hij vier jaar later zijn rentree in de Johan Cruijff ArenA, maar na onenigheid trok hij de deur eind 2022 weer achter zich dicht.

Blind zijn terugkeer bij Ajax pakte in eerste instantie heel goed uit. In het seizoen 2018/19 veroverde Ajax niet alleen de landstitel en de KNVB Beker, maar plaatste het zich ook op een haar na voor de finale van de Champions League. Ajax en Blind werden vervolgens ook in 2021 en 2022 kampioen van Nederland. Blind begon het seizoen 2022/23 nog wel als basisspeler in het team van trainer Alfred Schreuder, maar vlak voor de start van het Wereldkampioenschap in Qatar verdween hij uit het elftal. Het kwam daarna niet meer goed tussen Ajax en Blind en na het WK werd in onderling overleg besloten uit elkaar te gaan.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Daley Blind doet anderhalf jaar na vertrek opvallende onthulling over Ajax

Wie weet, ik weet het niet, reageert Blind bij Radio 538 - Bas & Dylan op de vraag of het zou kunnen dat hij nog één keer het wit-rood-wit van Ajax aantrekt. Ik voel me in ieder geval hartstikke fit. Ik speel lekker bij Girona, zo klinkt het in het radioprogramma, dat Blind opbelde nadat hij via zijn Instagram zijn afscheid bij het Nederlands elftal had aangekondigd. Hoewel Ajax en Blind in 2022 niet goed uit elkaar gingen, heeft hij nog altijd hetzelfde goede gevoel bij de club. De mensen bij Ajax en ik denk eigenlijk iedereen in de voetbalwereld weten dat ik een Ajacied ben, dat ik van de club hou en als er ooit weer een gesprek komt, dat ik daar altijd naar ga luisteren. We zullen zien wat de toekomst brengt, maar op het moment ben ik gelukkig in Girona.

LEES OOK: Berghuis reageert verrast op bericht van Blind: ‘Ik mis hem nog elke dag hier’

Blind tekende na zijn vertrek bij Ajax een contract bij Bayern München. Daar werd hij kampioen van Duitsland, maar kwam hij eigenlijk niet in de plannen voor. Na een half jaar in Zuid-Duitsland te hebben gevoetbald trok hij naar Girona, de revelatie van vorig seizoen in Spanje. Girona eindigde op de derde plaats en kwalificeerde zich zodoende voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Pijnlijk moment tussen Frank van der Lende en Bertrand Traoré op open dag Ajax

Een pijnlijk moment tijdens de open dag van Ajax. Aanvaller Bertrand Traoré zag zich genoodzaakt om presentator Frank van der Lende te corrigeren.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ajax moet daar eigenlijk niet aan beginnen. Daley Blind was "een tijd geleden" een goede verdediger maar die tijd ligt inmiddels achter ons. Dan zou ik kiezen voor een jonge nieuwe speler met potentie en talent.

CG
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Mogelijk dat hij een functie kan krijgen bij de jeugd, om hen een zéér goede defensieve functioneren te geven !!!

Paulito
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Bij Ajax was hij het laatste seizoen een drama, komt snelheid tekort. Niet voor niets ook bij Oranje niet in actie gekomen. Vriendendienst en uit respect door Koeman meegenomen. Van de Ven heb je nu meer aan. Voor de rest sluit k mij aan sticks en CG, jeugd trainer. Zo blijft Blind als echte Ajaxied verbonden aan de club.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen