Thibaut Courtois voelt 'gebrek aan vertrouwen' en neemt ingrijpend besluit

22 augustus 2024, 21:00   Bijgewerkt: 22 augustus 2024, 21:09
Foto: © Imago

Thibaut Courtois komt niet meer in actie voor de nationale ploeg van België zolang Domenico Tedesco nog bondscoach is. De 32-jarige keeper van Real Madrid legt in een openhartige boodschap op X, gericht aan de fans van de Rode Duivels, uit waarom hij tot zijn besluit is gekomen.

"Naar aanleiding van de incidenten met de coach, en na een lange periode van reflectie, heb ik besloten niet onder zijn management terug te keren in de Belgische nationale ploeg", schrijft Courtois. "In deze zaak accepteer ik mijn eigen verantwoordelijkheid. Echter, vooruitkijkend zou mijn gebrek aan vertrouwen in hem niet bijdragen aan een noodzakelijke sfeer van vriendschap."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Flinke domper voor België in Nations League: 'We zijn teleurgesteld'

In juni 2023 barstte de bom in het Belgische kamp, toen Courtois verongelijkt reageerde op het feit dat Tedesco in een EK-kwalificatieduel met Oostenrijk de aanvoerdersband aan Kevin De Bruyne gunde. De dag na de wedstrijd meldde Courtois zich niet voor het vertrek naar Estland, waar de volgende kwalificatiewedstrijd gespeeld werd. Ondanks een lijmpoging van de Belgische voetbalbond KBVB zou Courtois sindsdien niet meer in actie komen voor de nationale ploeg, mede door een zware blessure die hem vrijwel het hele seizoen 2023/24 kostte.

LEES OOK: België uit frustratie richting één persoon na enorme teleurstelling: 'Dan ben je knettergek'

Courtois maakte op 15 november 2011 op 21-jarige leeftijd zijn debuut in de nationale ploeg. De sluitpost had enkele maanden eerder een fraaie transfer van KRC Genk naar Chelsea gemaakt, en werd door de Londenaren direct verhuurd aan Atlético Madrid. Tot op heden staat Courtois op 102 interlands voor België, waarmee hij actief was op de Wereldkampioenschappen van 2014, 2018 en 2022 en de Europese kampioenschappen van 2016 en 2020. De beste prestatie daarin werd geleverd in 2018, toen de Belgen ten koste van Engeland beslag legden op het brons.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Domper voor Slot: topdoelwit bedenkt zich en toont 'onvoorwaardelijke liefde'

Liverpool grijpt naast de komst van een topdoelwit van trainer Arne Slot.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen