Chris Woerts gaat helemaal los over nieuwe speeldatum Feyenoord - Ajax

31 augustus 2024, 18:36
Foto: © Imago

Chris Woerts heeft geen goed woord over voor de beslissing om de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax in te halen op woensdagavond 30 oktober om 18.00 uur. De keuze voor de nieuwe speeldatum is een ‘schande’, zegt de sportmarketeer zaterdag bij het programma WNL Vandaag.

Het duel zou aanvankelijk zondagmiddag worden gespeeld, maar werd afgelast doordat de politie geen personeel beschikbaar stelde.  Het vinden van een nieuwe datum en een nieuw tijdstip was een puzzel voor de KNVB, zeker omdat burgemeester Ahmed Aboutaleb niet in het donker wilde spelen. “Aboutaleb wil een beetje een machtsspelletje spelen”, oordeelt Woerts. “Zo van: ‘Ik ben de baas van Rotterdam.’ Hij heeft vorige week gezegd: ik wil niet dat het in het donker gespeeld wordt. In plaats van flexibiliteit richting de supporters, de stad en richting voetbalminnend Nederland, houdt hij voet bij stuk. Het grappige is: de laatste vier jaar is Feyenoord - Ajax al twee keer 's avonds gespeeld. Dus waar gaat het over?”

Artikel gaat verder onder video

De sportmarketeer spreekt van een ‘onbegrijpelijke beslissing’. “Het is echt een schande dat de grootste wedstrijd van het jaar wordt weggestopt op woensdagavond om zes uur. Nederland en met name Rotterdam werkt op die dag, mensen moeten vrij nemen of eerder weg van hun werk.” Woerts noemt De Klassieker ‘het uithangbord van de Eredivisie’. “Feyenoord - Ajax wordt in meer dan 180 landen live uitgezonden. Wat doet Aboutaleb? Omdat hij zijn gelijk wil halen. Het mag niet in het donker gespeeld worden. Volgens mij is het in oktober om zes uur ook al donker. Schande voor de stad!”

LEES OOK: ‘Feyenoord was bereid transferrecord te breken, blessure gooit roet in het eten’

Bovendien maakt Woerts zich geen zorgen om grote ongeregeldheden, ondanks dat De Klassieker wordt ingeschaald als risicowedstrijd. “Het kan niet echt uit de hand lopen, want er zijn geen uitsupporters. Die zitten allemaal in Amsterdam. Er is niks aan de hand, het is onbegrijpelijk.” In april 2023 speelde Ajax in de KNVB Beker tegen Feyenoord en werd Davy Klaassen geraakt door een voorwerp vanuit het publiek. Daarna besloot Feyenoord netten voor de tribunes te hangen. Die werden voorafgaand aan dit seizoen verwijderd, maar zullen terugkeren bij de wedstrijd tegen Ajax.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Noa Lang reageert via Instagram op transfer Geertruida naar RB Leipzig

PSV-aanvaller Noa Lang reageert op de transfer van Lutsharel Geertruida, die van Feyenoord naar RB Leipzig is gegaan.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Chris Woerts. Hmm, sportmarketeers gaan tegenwoordig ook al over de ED hun mondje roeren.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Hij vindt doordeweeks om 18:00 een probleem omdat het een uithangbord is dit duel. Maar over een klassieker plannen op een zondag einde transferwindow hoor je hem niet . Over de cl hoor ik hem ook niet waar ook wedstrijden om 18:45 beginnen . De knvb uefa houden al jaren niet meer rekening met de fans . Want ook 21:00 slaat nergens op en je moet vrij nemen . Met deze wedstrijd was er ook niet veel andere keuzes mogelijk . Maar goed een c woerts heeft daar sowieso weinig last van allemaal

kib*
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

@gtsb of niet, wat is het nou ben je het of niet, zwam maar lekker door, je mening is voor mij totaal oninteressant, sorry. Jij bent voor mij de meest onbelangrijke praatjesmaker hier. Fijne zondag en groeten aan.

Sticks
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ja licht of donker en allemaal verschillende tijden en data opnoemen dat zorgt voor verwarring en dat heeft Chris Woerts, zo heet ie voluit, toch goed in de smiezen. En dan moet je ook nog van andere dingen wat vinden. Ja dan wordt het serieus een lastig verhaal, ook voor Chris Woerts zou ik denken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen