'Brian Priske haalt zich na laatste fluitsignaal woede op de hals van Feyenoord-supporters'

25 augustus 2024, 19:56   Bijgewerkt: 25 augustus 2024, 20:14
Foto: © Imago

Feyenoord-trainer Brian Priske heeft zich na afloop van het uitduel met Sparta Rotterdam de woede van het uitvak op de hals gehaald. Dat schrijft Marcel van der Kraan althans. De naar Het Kasteel meegereisde Feyenoord-supporters wilden meteen na het laatste fluitsignaal afscheid nemen van Justin Bijlow, maar de verslaggever van De Telegraaf zag dat Priske eerst nog zijn selectie toe wilde spreken.

De stadsderby tussen Sparta en Feyenoord van zondagmiddag stond ook grotendeels in het teken van het afscheid van Bijlow. De Rotterdammer was jarenlang de nummer één bij Feyenoord, maar moest bij de start van dit seizoen zijn basisplaats afstaan aan Timon Wellenreuther. Priske geeft de voorkeur aan de Duitser en deed in de eerste vier officiële wedstrijden geen beroep op Bijlow. De Oranje-international zat ook op Het Kasteel op de bank. Hij stond desondanks in het middelpunt van de belangstelling.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Meer over Bijlow-transfer bekend: opvallende constructie aan overstap verbonden

In de aanloop naar het duel tussen Sparta en Feyenoord werd duidelijk dat Bijlow op Het Kasteel voor het laatst bij de selectie zou zitten. Hij vliegt zondagavond naar Southampton om zijn overstap naar de Premier League af te ronden. Feyenoord-supporters maakten zondag van de gelegenheid gebruik om afscheid te nemen van het kind van de club. Ze zongen hem luidkeels toe en hadden ook een speciaal spandoek gemaakt. Bijlow hield het na afloop niet droog. Hij moest in eerste instantie nog wel even wachten voordat hij zich bij het uitvak mocht melden.

En dat schoot bij zijn supporters in het verkeerde keelgat, zo schrijft Van der Kraan althans. “Priske haalde zich na het laatste fluitsignaal nog even de woede op de hals van het hele Feyenoord-vak door Bijlow niet meteen die kant op te laten lopen. De naar Southampton verhuizende sluitpost moest eerst een minutenlang durend groepsgesprek op het veld bijwonen”, zo klinkt het. Priske pakt veel dingen anders aan dan zijn voorganger Arne Slot. “Het is een van de nieuwe dingetjes die de Deen erin heeft gebracht. Een soort teambuilding na afloop, camaraderie in het kwadraat wat in het voetbal na puntenverlies zo publiekelijk eerder misstaat.”

Enorm populair

Volgens Van der Kraan voltrok het afscheid van Bijlow bij Feyenoord ‘zich in een treurigheid die niet past bij wat hij voor zijn club heeft betekend’. Bijlow streek in 2006 neer in de jeugdopleiding van Feyenoord en sloot tien jaar later definitief aan bij de hoofdmacht. Ondanks al zijn blessures de afgelopen jaren en het feit dat hij zijn basisplaats was kwijtgeraakt, is hij enorm populair bij de achterban. Dat zag ook Van der Kraan. “In de ogen van de eigen aanhang is Bijlow altijd de nummer één gebleven, ook al heeft trainer Priske bij zijn komst naar De Kuip een andere keuze gemaakt en de Duitse keeper Wellenreuther naar voren geschoven.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Feyenoord lijkt mogelijke vervanger Bijlow te kunnen doorstrepen: 'Hij is te duur'

Dit lijkt in ieder geval niet de opvolger te worden van Justin Bijlow bij Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Een grote schande van die Priske die nu al denkt god te zijn bij Feyenoord. De directie moet hem keihard aanpakken op zijn gedrag om een kind van de club niet meteen met ZIJN selectie een waardig afscheid te gunnen. Meneer vind het belangrijker dat hij eerst het middelpunt moet zijn, ja als ballenjongen meer is hij niet waard. Zijn karakter is nul komma nul.

Kramer
Link gekopieerd!
    33
    + 1
avatar

Hoorde van iedereen dat te Kloese uitstekend had besloten met Priske.. tja het is geen Slot. Maar een trainer als slot komt 1x per 30 jaar langs ofzo

Copa
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Wie volgde Slot op bij Az en volgns mij deed hij het gewoon goed, als je zag wie hij allemaal kwijt was geraakt. Maar Kloese dacht dat hij alles wel wist. Hij en Feyenoord hebben alles aan Slot te danken gehad en daarom kwam hij met een ander die alles ineens ging veranderen Slot zei nog wel, Feyenoord kan zeker twee jaar doorborduren hierop

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik dacht dat Slot maar een middelmatige trainer was? Die alleen maar commentaar op de scheidsrechter heeft en een excuustrutje is. Lekker makkelijk praten achteraf hè.

RWBY
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

@boyke Onzin! En voortaan een keer eens begrijpend lezen leren voor dat je wat intypt, aub.

RWBY
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

@21Rudolf21 Absoluut niet. Slot is een geweldige trainer, ik ben erg dankbaar wat tie voor de ploeg van 🔴⚪⚫ heeft gedaan. Hoop dat onze Deense bro het ook gaat doen.

Goku
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Het is afwachten net als bij Ajax. Ze zijn gekozen op basis van data en niet op ervaring of prijzen. Qau speelstijl komt Priske heel dicht bij dat van Slot. Denk zelf dat het grootste probleem, net als vorige seizoen, het maken van goals is.

boyke
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik zal bij jou in de leer gaan RWBY (Rood Wit Blauw Yel) Ik kan nog veel van je NIET leren.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Goku het valt wel op dat mensen van een andere club zich drukker maken dan wij . We hebben een goeie tijd met slot gehad . En nu moet er weer gebouwd worden . Zeker in deze tijd(window)kun je dan niet gelijk fantastisch spel verwachten . Sparta en w2 speelde laf met een blok. Hun goed recht maar dat is lastig kapotspelen ,als je noodgedwongen steeds met anderen moet spelen . We kwamen terug in de wedstrijd maar rood . Daarna had sparta ook rood moeten hebben . Maar goed lastig duel op naar een drukke week . En dan gaan we het wel zien

kib*
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

@gtsb of niet, net als goku zegt, het is afwachten net als bij Ajax, dus Feyenoord is Ajax 2.0 geworden, kan niet geloven. Altijd één goal meer dan de tegenstander maken is een voetbalwet. Goku heeft gelijk. Gewoon rustig afwachten.

RWBY
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

@boyke R = Red, W = White, B = Black, Y = Yellow. Ik kan nog steeds begrijpend lezen en leren, blijkbaar jij dus niet anders zet je geen onzinnige reactie. Tot ziens!

RWBY
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

@kib Wat een onnozele vergelijking.

kib*
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

@RWBY, een hele eer hoor Feyenoord=Ajax 2.0 onnozel of niet.

Copa
Link gekopieerd!
    33
    + 1
avatar

Zijn groottste fout tot nu toe is wel de opmerking dat zijn team (voorin?) kwaliteit mist. Erg slim Waarom haalde hij Timber eruit? De sfeer is al een stuk minder dan bij Slot en hij probeer die verder omlaag te halen

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Dat komt omdat jij het niet snapt wat iemand zegt. En het zo negatief mogelijk wil draaien

Zekergeenschuilnaam
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

De Deense koekenbakker is nu al bezig zijn eigen graf te graven. Ga zo door!

schreudje
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Feyenoord had gewoon Dick Schreuder moeten halen ,bekend met de ploeg ik zeg niet dat deze man het wel of niet gaat redden ,maar hij maakt wel hele vreemde keuze's ,

kib*
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

@Schreudje, Feyenoord had Jeroen Rijsdijk moeten binnen halen, hij is tactisch goed zag je afgelopen zondag.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Bijlow was onder de kuipgangets niet om onstreden . Maar goed een gelijkspel en alles is weer slecht.

boyke
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Wie zegt dat alles slecht is gtsb, We zitten pas aan het begin van de competitie en Sparta was met 11 man in het strafschop gebied te vinden, kom daar maar eens doorheen.

kib*
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Al weer een goede analyse Boyke. De competitie is net begonnen, zelfs PSV kan nog struikelen en zelfs Ajax kan zich omhoog stuwen. En AZ ? Twente ? Utrecht ? Groningen ?

Kramer
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Boyke, en toch had Sparta eerder 2-0 moeten staan.. 55ste minuut? Het is wat het is, als topploeg moet je het gewoon kapot spelen wil je kampioen worden en anders ben je niet goed genoeg.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

@kramer ben benieuwd hoe jullie het op het kasteel gaan doen... Sparta is gewoon goed gaan voetballen. Feyenoord deed was niet goed genoeg maar omdat je er zo mee bezig bent ben ik echt benieuwd als je vrienden langskomen....

boyke
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

en ook een rode kaart had Sparta moeten krijgen.

ThommZzz
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Onomstreden.

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben (figuurlijk)bang dat hij het niet gaat redden in Rotterdam. Waar Slot het bij Liverpool moeilijk zal gaan krijgen als het een poosje niet lukt, zo krijgt Priske het ook moeilijk...ze gaan hem vergelijken met zijn voorganger. Wat Slot met Feyenoord klaarkreeg, wordt ook verwacht met zijn opvolger. En de supporters klagen nu al steen en been, dus...?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen