Bosz blij met hockey-achtige ontwikkeling bij voetbal: 'Een verademing, in plaats van dat geouwehoer'

2 augustus 2024, 17:23
Foto: © ESPN

Peter Bosz is er blij mee dat voetballers ook in de Eredivisie vanaf komend seizoen niet bij de scheidsrechter mogen klagen. Tijdens het afgelopen EK werd er met deze regel geoefend, waarna de KNVB het ook in Nederland implementeerde.

Met ingang van aankomend Eredivisie-seizoen mogen alleen nog de aanvoerders van prof- en amateurclubs hun zegje doen bij de scheidsrechter. Als andere spelers bij de leidsman komen klagen, krijgen zij een gele kaart. Bosz laat tijdens de persconferentie van vrijdag weten blij te zijn met die beslissing van de KNVB. "Ik vind dat goed. Als ik bijvoorbeeld naar het hockey kijk, waar dat heel normaal is. Dat is een verademing, in plaats van dat geouwehoer de hele wedstrijd door."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Belangrijke PSV'er groot vraagteken voor duel tegen Feyenoord, twee spelers zeker afwezig

De trainer van PSV verwacht wel dat er even tijd nodig zal zijn voordat de voetballerij aan deze wijziging geacclimatiseerd is. "Dat is een cultuuromslag in het voetbal. Want zelf als ik de trainingen fluit, krijg ik nog heel veel kritiek. En dan vind ik dat ik altijd goed fluit. Het zal even wennen zijn en er zal iemand tegen een gele kaart aan lopen, maar ik vond het op het EK al een stuk beter gaan. Een goede zaak.'

Aankomende zondag staan PSV en Feyenoord tegenover elkaar om de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Die wedstrijd vangt om 18:00 aan. Waar PSV slechts drie oefenwedstrijden tijdens de voorbereiding plande, koos Feyenoord voor vijf duels. PSV won twee keer en speelde een keer gelijk, terwijl de Rotterdammers drie van de vijf duels winnend afsloot. De laatste twee duels, tegen Benfica (5-0) en Monaco (1-3), gingen wel op pijnlijke wijze verloren.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wat gebeurt er als PSV – Feyenoord in een gelijkspel eindigt?

Mocht er geen winnaar komen na negentig minuten in de Johan Cruijff Schaal, wat gebeurt er dan?

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Beetje voor de buhne dit . Iedereen deed eraan mee dus ook bosz zelf . Ik vind dat het veel simpeler is op te lossen . Gewoon kaarten als ze gaan zeuren of het de aanvoerder is of iemand anders .

Neutraal
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Iig een van de regels waar ik 100% achter sta. Nu nog de hockey VAR, geen buitenspel meer en de hockey lange corner op 20 meter, Dan ben ik blij.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen