Hugo Borst: 'Heel opmerkelijk dat Ajax hem nooit heeft opgehaald'

17 augustus 2024, 21:36
Foto: © ESPN/realtimes

Hugo Borst vindt het 'heel opmerkelijk' dat Ayoub Oufkir zaterdag als speler van Sparta Rotterdam zijn debuut in de Eredivisie heeft gemaakt. De achttienjarige buitenspeler maakte al sinds 2013 deel uit van de jeugdopleiding van de Rotterdamse club, maar is tot verbazing van Borst nooit opgepikt door Ajax - dat een samenwerkingsverband met Sparta onderhoudt.

Sparta leek zaterdagavond af te stevenen op een kleine nederlaag tegen FC Twente, toen Sem Steijn een kwartier voor tijd uit een strafschop de 1-0 op het bord zette. Vijf minuten later besloot trainer Jeroen Rijsdijk om Oufkir als vervanger van Mohamed Nassoh in het veld te brengen, en dat bleek een gelukkige zet. Kort na het ingaan van de blessuretijd leverde de rechtsbuiten een puntgave voorzet op spits Tobias Lauritsen, die de 1-1 eindstand achter Lars Unnerstall kopte.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Hugo Borst foetert: 'Dit is toch krankzinnig? Het is respectloos. Dan ben je niet goed'

Als Sparta-supporter heeft Borst de verrichtingen van Oufkir de afgelopen jaren van dichtbij meegemaakt. "Hij heeft een paar dagen geleden een contract getekend voor drie jaar", legt de journalist uit in De Eretribune op ESPN. "Heel opmerkelijk", vervolgt Borst. "Sparta heeft een samenwerkingsverbandje met Ajax. Hij is nooit opgehaald, dit jochie is kennelijk niet goed genoeg bevonden voor de jeugdopleiding van Ajax."

"Meestal halen ze wel wat weg, en anders doet Feyenoord, PSV of een andere club dat wel", vervolgt Borst. "Maar hij is er helemaal doorheen gegleden en heeft vorig jaar in Jong Sparta een wedstrijdje of dertien gespeeld, had een paar assistjes. Hij is een leuke aanvaller, kwikzilverachtig." Kees Kwakman noemt het 'gelukkig' dat Oufkir nog altijd Spartaan is. Borst stipt daarop aan dat het ook wel weer eens tijd werd dat er een speler uit de eigen jeugd zou doorbreken bij de Kasteelheren: "Het heeft lang geduurd. Na Abdou Harraoui is er niks meer doorgekomen, zes jaar geleden debuteerde die."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Grote aankoop stelt opnieuw teleur bij Ajax: één actie toont enorme vormdip

Een aankoop uit het Sven Mislintat-tijdperk kan nog steeds niet overtuigen bij Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen