Blunder van Timon Wellenreuther wordt Feyenoord fataal tegen Willem II

10 augustus 2024, 18:27
Foto: © Imago

Feyenoord heeft tijdens de seizoensouverture knullig punten verspeeld tegen Willem II. In De Kuip werd het door de blunderende Timon Wellenreuther 1-1 tegen de promovendus. De Duitse doelman schatte een voorzet volledig verkeerd in, waardoor de Belgische debutant Kyan Vaesen Willem II kort voor tijd langszij kopte. Antoni Milambo schoot de Rotterdammers vroeg op voorsprong, maar de middenvelder kon niet voorkomen dat Feyenoord voor de derde keer op rij de seizoenstart in De Kuip punten verspeelde.

Oud-Willem II’er Wellenreuther won de concurrentiestrijd van Bijlow en stond onder de lat in Rotterdam. Daarnaast voerde Feyenoord-coach Priske twee wijzigingen door. De zieke Stengs en de gepasseerde Zechiël verschenen vorige week tegen PSV nog aan de aftrap, maar maakten vandaag plaats voor Ivanušec en Milambo. Bij Willem II - dat vandaag na 818 dagen zijn langverwachte terugkeer in de Eredivisie maakte - verschenen vier debutanten aan de aftrap. Naast doelman Didillon-Hödl en aanvalsleider Vaesen speelden Sandra en Tirpan - allebei met Eredivisie-ervaring - hun eerste wedstrijd voor de Tilburgers.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Priske ziet verwachting uitkomen met prachtig doelpunt bij Feyenoord - Willem II

Minuten voor de aftrap bleek Beelen niet startfit, waardoor Kasanwirjo begon. Deze wisseling deerde Feyenoord niet, want al binnen het kwartier kwam de winnaar van de Johan Cruijff Schaal op voorsprong. Met een mislukte omhaal legde Giménez de bal onbedoeld klaar voor Milambo. De middenvelder nam de bal heerlijk uit de lucht en hielp de Rotterdammers op weg. De laatste twee keer dat Feyenoord de seizoensopener in eigen huis speelde, wonnen de Rotterdammers niet. In 2019 tegen Sparta en vorig seizoen tegen Fortuna Sittard bleek een remise het maximaal haalbare. Na de 1-0 was de ploeg uit Rotterdam-Zuid zonder groots te spelen oppermachtig tegen de kampioen van de Keuken Kampioen-divisie. Puntverlies leek gezien het spelbeeld dan ook volstrekt onwaarschijnlijk.

LEES OOK: Speler van Feyenoord ontvangt forse kritiek tijdens duel met Willem II

Feyenoord creëerde voor rust echter bitter weinig kansen en omdat Giménez kort na de theepauze twee gigantische kansen om zeep hielp, bleef de voorsprong minimaal. In het restant hadden de dominerende Rotterdammers een veldoverwicht. Een potentiële strafschop voor Feyenoord bleef vervolgens uit, omdat de verbinding met de VAR disfunctioneerde. Giménez werd nadrukkelijk vastgehouden, maar een penalty bleef dus uit. Kort voor tijd liet Willem II-doelman Didillon-Hödl zich gelden met een uitstekende reflex op de inzet van Nieuwkoop. Feyenoord leek op een overwinning af te stevenen, totdat Vaesen Willem II kort voor tijd op gelijke hoogte kopten na een inschattingsfout van Wellenreuther. Feyenoord kon het tij niet meer keren, ondanks dat Zerrouki de lat trof in de blessuretijd. Hierdoor was een valse competitiestart voor de Rotterdammers een feit.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wassim Essanoussi verlaat Feyenoord en verschijnt direct in shirt van Ajax

Wassim Essanoussi heeft zich niet populair gemaakt bij de supporters van Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Natuurlijk was het een stomme fout van Wellenreuter. Bijlow zegt niets, maar geniet van binnen Ik vind trouwens de wissel van Gimenez erg dom. Al miste hij wat kansen, uiteindelijk scoort hij heus wel. Om dan Ueda er in te brengen is domweg erger dan de fout van Wellenreuter

Zekergeenschuilnaam
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Ajax krijgt dit jaar flinke concurrentie voor de 5e plaats 🤣

jurgen😎
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Zeker weten Willem II is daar op aan het azen zo te zien.🤣🤣

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Jurgen fe ij enoord doet ook aardig zijn best voor die plek 😂😂😂

jurgen😎
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

1 gelijkspel mwah het is niet alsof we op de 18e plek staan

jurgen😎
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Feyenoord zichzelf tekort gedaan . Veel beter maar niet meer scoren. Lopez nog steeds te wild in ze passes Hadj moussa zoals ik al eerder zei leuke speler veel akties gaan we nog veel meer van zien. Ueda ik blijf het zeggen nutteloze speler.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Sterkte dan maar

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Hoi krotje . Oud accountje deze keer weer .

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Mee eens jurgen

Kramer
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Gelukkig klapte willem 2 er niet vol op😉

Goku
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

😂😂 touche

Kramer
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Jullie waren beter, maar soms heb je zo een net niet dag.

Goku
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Vindt het 343 maar niets. Waarom Santi eruit, Ueda heeft nog nooit iets goed gedaan. Voor de rest lopen we weer achter de andere aan....

Sander17
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Dag titel 😂

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Waar is gtsb eigenlijk Je mag je hoop die je vorige week had lekker in de wc gooien en gauw doortrekken of heb je de wedstrijd weer niet gezien want dat zeg je altijd als ze verloren hebben of gelijk hebben gespeeld kom maar weer gauw met je voetbal inhoudelijk reactie

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Gtsb heeft wel een sociaal leven krotje /beukie/storm . Ik ga naar een stadion. Daar ga ik met mensen naar toe (waarvan een belangerijk persoon jarig ) . Dan ga ik geen reactie geven hier. Wat je zegt over niet kijken 🤣. Dat zeg je zelf en ik nooit . Maar ik vind het best grootste stumpert /draaikont van de site robbie uit oosterhout . Google hem eens en je komt niet meer bij Verder is dit 1 van de 34 .

Peter
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Dat was zeker een domme fout van de keeper, wat doet hij daar. Ik had toch ook graag Bijlow weer in het doel gezien. Hij is altijd goed geweest, het is jammer dat hij zoveel geblesseerd is geweest, dat heeft hij tegen. Verder vond ik feyenoord matig spelen, het was soms gewoon stilstaand voetbal, en dan de bal weer terug. Ik word daar zo moe van. Ik hoop dat er snel wat veranderingen worden doorgevoerd. Succes de volgende wedstrijd tegen PEC

Flamingo
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Valse start, maarja Feyenoord en openingswedstrijden van de Eredivisie is geen gelukkig huwelijk. Mooi punt voor de Tilburgers.

boyke
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Zo dat was dan Priske Nikske. Lekker systeem wat hij wil spelen wat Feyenoord niet kan spelen en niet gewend is maar die eigenwijze Priske wil zijn zin doordrammen. Dan zeer slechte opstelling en wissels. Wie haalt nu de topper MIlambo eruit en laat o.a. Nieuwkoop en Zerrouki staan. En onze geweldige keeper zit op de bank daar was die goal niet bij gevallen. Wellenreuter maakte weer zijn bekende blunder met uitkomen waar dat niet nodig was en dan nog komt hij uit dan moet hij de bal hebben in plaats van denken in de boksring te staan en iemand KO te stompen. Dan Giminez eruit halen ipv Ueda die nog helemaal niets heeft laten zien is ook al zo'n goede wissel. Nee Priske valt me zwaar tegen en dacht dat die een goede naam had maar helaas geen goede start. Het is wel de eerste wedstrijd maar meneer heeft wel steeds geroepen vorig jaar zijn we slecht begonnen en dat moet nu veranderen en dat gebeurde gewoon niet. Spelers wisten niet waar ze moesten lopen met dit achterlijke systeem. Buitenspelers Uhm die stonden buiten de kuip. Ik wil ze niet afbreken maar dit was een domper voor jewelste en zeer triest voor woorden en kom niet met een positief ding aan Priske je hebt nu al meteen gefaald.

robert14
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Kan er bijna niks aan toevoegen, je slaat de spijker op zijn kop. Vorig jaar bijna alle verspeelde punten als Zerrouki in de basis stond .Zal dit jaar niet anders zijn omdat hij niets geleerd heeft van zijn stomme fouten vorig jaar.

0laf
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Nieuwkoop speelde een prima eerste helft. De tweede helft ging er bijna niets meer over rechts en op links liet Paixao zich te veel vallen. Feyenoord verzuimt de 2-0 te maken, had misschien een penalty verdiend. Tempo was te laag, het was lekker weer in het stadion. Dat dan weer wel.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Okay boyke stond in de dug out en weet precies hoe het zit met zijn lange onzin verhalen . Weet jij hoe fit een speler is of pijntjes heeft . Nee he maar wel lulken over systemen en wissels. Er was geen vuiltje aan de hand . Feyenoord was gewoon beter en had pech ook met de var nog. Spelen gelijk door een blunder van de keeper . Dit alles in een periode waar niks zeker is . Speel je zo gelijk in oktober zeg ik ja je hebt een punt,maar nu zie ik het als ongelukkig

ERIMIR
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Als Feyenoord thuis al niet kan winnen van de net gepromoveerde Willem II, dan vrees ik wel het het ergste voor de rest van het seizoen. Ligt het toch dan aan het nieuwe systeem van Priske, dat zijn spelers maar niet onder de knie lijkt te krijgen. Misschien heeft hij daar de spelers ook er niet voor.

Goku
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Oei alle Ajax supporters zitten er meteen boven op, behalve krotje storrn en beukie, maar zullen onder een nieue naam wel terugkomen. Veel suc6 morgen tegen Heerenveen

jurgen😎
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

@goku eerst dacht ik nee joh das onzin met die dubbele accounts maar toen King balhaar en Briesjuh hendriks exact dezelfde onzin schreven begon ik ook erin te geloven dat mensen meerdere accounts hebben en nu dat exact dezelfde accounts niet reageren is het helemaal raar.... wat een rare figuren heb je hier op de site...

zwartekat
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

dank je wel Goku 🏴

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Klopt aan het schrijven van de tekst en de reacties, en nu al nieuwe namen die reageren 🤫🤫

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Jurgen en goku hijreageertaltijd is krotje/beukie/storm . Kijk hoe hij reageert dat ik er gister niet was . Dat is precies al die accounts .

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Zwarte kat byv Goku

zwartekat
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

En dat ben ik dus 🐈‍⬛

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Is goed rob

Bikkel
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ongelooflijk dat Wellenreuther geen rode kaart krijgt voor die bokspartij vlak voor tijd. Vorige week kwam hij ook al goed weg tegen PSV. Scheidsrechters moeten veel steviger optreden. Wederom wordt Feyenoord dik gematst door de scheids.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Gematst door higler 🤣🤣🤣. Met deze reactie heb je je zelf compleet voor lul gezet . Ik zou fff langs specsavers gaan kerel . Higler doet in de kuip altijd precies anderssom . Er alles aan doen zodat mensen nooit kunnen zeggen dat hij een thuisfluiter is . Mede door de var (wat een amateur gedoe) en higler krijgt Feyenoord 2 duidelijke pingels en vrije trappen niet

Bikkel
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Die wellenreuther hoort in een boksring thuis!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen