Van Marwijk vol ongeloof over Ajax: 'Hij heeft er echt een puinhoop van gemaakt'

21 augustus 2024, 09:42
Foto: © Imago/Realtimes

Bert van Marwijk is geschrokken van de situatie bij Ajax in het afgelopen seizoen. Dat vertelt de voormalig bondscoach van onder meer het Nederlands elftal in gesprek met Voetbal International. Hij vraagt zich af of hoe het kan dat Sven Mislintat ‘gewoon zijn gang kon gaan’. De technisch directeur haalde de ene na de andere speler naar Amsterdam, maar moest een paar maanden na zijn komst al zijn spullen pakken.

Ajax presenteerde in mei 2023 in de persoon van Mislintat eindelijk een nieuwe technisch directeur. Na de dramatische transferzomer van 2022 moest Mislintat orde op zaken stellen. Onder de Duitser ging het echter van kwaad tot erger. Ajax telde meer dan honderd miljoen euro neer voor de komst van nieuwe spelers, maar velen bleken het gewenste niveau niet te hebben, zijn inmiddels alweer vertrokken óf op weg naar de uitgang. Mislintat is al bijna een jaar niet meer verbonden aan Ajax. De club zette de Duitser na de dramatische competitiestart én berichten over mogelijke belangenverstrengeling in september al op straat.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Ajax dreigt definitief mis te grijpen: Fabrizio Romano meldt slecht nieuws voor Amsterdammers

Maar het laatste woord over het huwelijk tussen Ajax en Mislintat is nog altijd niet gezegd of geschreven. Van Marwijk is eveneens verbaasd over het feit dat de Duitser zó veel vrijheid kreeg in Amsterdam. Dat was ongelooflijk om te zien. Sven Mislintat heeft er echt een puinhoop van gemaakt, zo vertelt Van Marwijk in een interview met VI. De rampzalig verlopen transferzomer onder Mislintat doet zich een jaar later nog altijd nadrukkelijk voelen in Amsterdam. Technisch directeur Alex Kroes moet eerst (veel) spelers verkopen alvorens hij de selectie kan versterken. Hoe bestaat het dat hij gewoon zijn gang kon gaan?, zo spreekt Van Marwijk zijn verbazing uit over Mislintats werkzaamheden in Amsterdam.

Van Marwijk vindt het tevens zorgwekkend dat er bij Ajax ‘zó veel voetbalmensen’ uit de organisatie zijn ‘verdwenen’. Wat dat betreft ben ik altijd een fan geweest van Johan Cruijff. Zijn nadruk op een belangrijke rol voor voetbalmensen, de keuze voor creativiteit en talentontwikkeling en Ajax-voetbal door de hele club heen: die visie heeft zijn vruchten afgeworpen. En nu is dat allemaal weg. Bijna alle voetbal-knowhow is uit de club getrokken. Ik zeg niet dat alle oud-voetballers goede trainers zijn. Maar daar zit wél het meeste potentieel, zo klinkt het.

LEES OOK: ‘Ajax twijfelt niet aan zijn kwaliteiten, maar heeft wel vraagtekens over zijn mentaliteit’

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

TeSnelGegaan
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

ja hoor de volgende bedweter, echt dit stel moeimakers

Dug out
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Nee, jij trekt volle zalen. Het Ajax bestuur en Misluktat heeft Ajax naar de klote geholpen. Van Marwijk heeft toch gewoon gelijk.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Komt het nieuws in Limburg altijd pas een jaar later in de krant of zo 😂😂😂😂😂 Of heeft Bertje weer een helder momentje

CG
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Gote stelletje achterlopers die nooit weten wat er vooraf zich wél heeft afgespeeld !!!

dilima1966
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Hoe dat kon om dat ajax een geweldige Bestuur heeft totaal ongeschikt die hebben hem ze gang laten paar op gestapt de rest weet daar van weet van Geen wijken dus lenderik zit nog in het zadel

AJAX72
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Het is nog steeds puin zoo bij Ajax

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    44
    + 1
avatar

De puinhoop was er nooit geweest als Overmars zich netjes gedragen had.

AJAX72
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Klopt helemaal mee eens

AjaxAmsterdam34
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Iedereen weet dat voetbal voor mannen is, er horen geen vrouwen in het bestuur simpel... Ene Susan blokkeerde alles van Overmars maar niet van die Duitser!... Overmars hadden ze nooit de laan uit moeten sturen.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

AjaxAmsterdam34, er zijn genoeg vrouwen die in een bestuur meer hun mannetje staan dan de mannen die bij ze in het bestuur zitten. Wat betreft dat voetbal voor mannen is moeten ze zich op het veld daar ook naar gedragen en niet bij het minste of geringste de stervende zwaan spelen. Spelers als Israël, Laseroms, Wouters, Willy van de Kerkhof zijn inmiddels uitgestorven, dat waren echte kerels niet wat er nu op het veld rondloopt een hele kleine uitzondering daar gelaten. Wat betreft Overmars: als hij gewoon heel simpel tegen die vrouwen sorry had gezegd dan had hij kunnen blijven zitten en dat heeft hij niet gedaan waarmee hij zijn eigen glazen heeft ingegooid.

Karminator
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Da's onzin! Overmars is toch niet Ajax. Da's gewoon een werknemer van Ajax die zijn werk deed. Er zijn mensen voor hem geweest die het ook goed deden. Het is aan de Ajax organisatie om te bewaken dat mensen volgens haar principes hun werk doen. De situatie rond Overmars is in mijn ogen slecht gemanaged door vd Sar, die had de schade kunnen beperken. Maar ook om vd Sar heen hebben mensen lopen slapen.

FROIO
Link gekopieerd!
    31
    + 1
avatar

Ehm. Van Marwijk word hier gevraagd naar zijn mening tijdens een interview. Moet hij dan zeggen niet over Ajax te willen praten? De journalist van dienst is hier verantwoordelijk voor de vragen en kan zelfs het interview een bepaalde richting op sturen. De redactie van fcupdate voorziet dat dan weer van een smeuïg sausje waardoor sommige lezers hier weer heerlijk tekeer kunnen gaan. Missie geslaagd.

Sticks
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Ik kan natuurlijk niet voor Bert van Marwijk praten, maar ja inderdaad: als ik hem was geweest had ik gezegd dat ik het niet over Ajax wil hebben omdat er simpelweg al ruim voldoende mensen hun zegje over hebben gedaan. Wat hij er over te melden heeft voegt helemaal niks meer toe. Het is een herhaling van zetten. Journalistiek gezien (de journalist van dienst) vind ik het bijzonder slap en nietszeggend.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Dat van Marwijk zijn mening geeft als er naar gevraagd wordt is zijn goed recht ook al is dat een soort mosterd na de maaltijd. Er zijn er hier genoeg geweest die ook hun mening hebben gegeven waarbij nog eens het niveau te wensen overliet. Ik snap niet waarom men zich hier druk om maakt terwijl deze man op voetbalgebied een veel hoger niveau aantikt dan de gemiddelde reageerder hier.

CG
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Inderdaad dat het zwaar zichtbaar blijft dat Marc Overmars er niet meer is. Dan was er na mijn mening zeker geen puinhoop bij Ajax, en nu wél !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen