Berghuis kan irritatie niet verbergen en slaat handen voor het hoofd

14 augustus 2024, 15:12   Bijgewerkt: 14 augustus 2024, 17:45
Foto: © Ajax TV

Steven Berghuis ergerde zich woensdag tijdens de persconferentie van Ajax aan een vraag die werd gesteld. De aanvaller van Ajax sloeg de handen voor het hoofd, nadat hij en trainer Francesco Farioli werden geconfronteerd met kritiek van oud-voetballers op het huidige Ajax.

Journalist Willem Vissers van De Volkskrant stelde de betreffende vraag aan Farioli. “Denk je dat je genoeg waardering krijgt voor het proces waarin jullie zitten? Op tv zijn er veel oud-spelers die zeggen: ‘Dit is niet het echte Ajax’, dat soort dingen. Voel je genoeg waardering?”, wilde Vissers weten. Vermoedelijk doelde hij op Wesley Sneijder en Marco van Basten, die vrijdag kritisch waren bij Rondo. Sneijder zei dat het ‘Ajax-DNA’ ontbreekt, terwijl Van Basten het spel van Ajax ‘verre van leuk’ noemde om naar te kijken.

Artikel gaat verder onder video

Richting het eind van de vraag rolde Berghuis met zijn ogen, keek hij opzij en sloeg de handen voor het hoofd. Hoofdschuddend hoorde hij de vraag aan; de irritatie leek met name te gaan over de door oud-spelers geuite kritiek. Farioli nam evenwel de tijd voor zijn antwoord.

LEES OOK: Farioli krijgt het aan de stok met Verweij: 'Wat denk jij dan?'

“We zijn mensen en het maakt ons zeker uit hoe mensen zich voelen, maar het gevoel van de jongens in de kleedkamer is het belangrijkst”, benadrukte de Italiaanse trainer. “Zij maken het verschil op het veld. Ik haal mijn motivatie niet uit wat er op tv wordt besproken. Als we gaan luisteren naar ieders mening, dan hebben we nergens anders meer tijd voor. We hebben geen tijd te verspillen. We moeten hard werken richting ons doel.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Grote aankoop stelt opnieuw teleur bij Ajax: één actie toont enorme vormdip

Een aankoop uit het Sven Mislintat-tijdperk kan nog steeds niet overtuigen bij Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    42
    + 1
avatar

Je hebt de keuze; doorgaan zoals de laatste twee jaar of een andere weg in te zetten. De laatste twee jaar waren leuk ja, maar wel voor de tegenstanders Nu scoort Ajax minder, maar er zit vaart in het spel, spelers die vooruit willen en de bal willen (veroveren) Het spel is veel en veel leuker om naar te kijken. Het is zeker minder leuk dan toen de voorhoede werd gevormd door spelers als Swart, Cruijff, Keizer, Dick van Dijk, (inge danielson), jesper Olson. Laudrup Maar als je deze spelers hebt ben je ze in no time kwijt aan het buitenland DNA, als snijder dit roept moet ik wel heel erg lachen. Hij is nog zo jong en toch ijkt het alsof de laatste 20 jaar aan hem voorbij zijn gegaan

Goku
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Niet zeuren, je hebt een Italiaanse trainer. En die staan er om bekend vanuit de verdediging te spel.

Allback
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Het Ajax spel staat bekend om goed positiespel, goed aanvallend spel met durf en lef. Vleugelspelers, een nummer 10 en een doorschuivende verdediger. Van het doel af verdedigen en een meevoetballende keeper. Dat alles is niet mogelijk als je een slechte selectie hebt. Berghuis moet dan niet doen alsof het iets heel raars is wat de oud voetballers zeggen te zien want dat is gewoon zo of de huidige selectie nu zijn best doet of niet.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    42
    + 1
avatar

Miss moeten die oud voetballers die zich zelf nog steeds ajacied noemen eens op staan en de club helpen en niet alleen mooi weer lopen spelen als het goed gaat met de club dan mogen ze ook weg blijven stoere praat in de studio maar helpen ho maar

Copa
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

WE hebben het over het jaar 2024 en niet over voetbal uit de vorige eeuw Net zoiets als Coen Dillen met alle respect voor die man dat hij de meeste hoals heeft gemaakt. Nu zouden door de VAR 40 zijn afgekeurd Of Theo Laseroms (ik weet niet of hij nog leeft) die iedere spits gewoon afmaakte. Die zou nu niet meer voetballen Nog een laatste dan maar Guus Hiddink, als je die man hoort heeft hij het altijd over zijn oude draaidoos Met je tijd mee gaan. Kan je dat niet dan zou ik geen analist zijn (behalve voor het geld natuurlijk)

Copa
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

dat levert geen geld op. en je komt niet op tv. Ze willen wel steeds uitgenodigd worden voor alles en nog wat., bijv Rijkaard

Goku
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Mee eens Allback

Goku
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Vorige eeuw copa? Volgens mij speelde Bosz en ten Hag ook nog zo en met succes. Maar nu er geen geld is en niet de kwaliteit spelers is het iets van de vorige eeuw, dat is gewoon iets recht praten wat krom is...

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Als Ajax straks hetzelfde spel op de mat legt als Atalanta en de resultaten daar naar zijn ben ik in ieder geval tevreden en vele met mij vermoed ik.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Hoe kom je erbij dat Ajax nu een slechte selectie heeft, Allback. Ajax zit in de opbouwfase, ze hebben tot nu toe zowel Europees als in de competitie alles gewonnen. Attractief voetbal kun je nu niet van Ajax verwachten, ze moeten eerst zorgen dat ze niet verliezen en dat doen ze.

Gusa
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Alle respect voor Van Basten de voetballer, maar ik kan nog steeds niet zonder te grinniken luisteren naar zijn kritiek op andere trainers.

Kramer
Link gekopieerd!
    41
    + 1
avatar

Open deuren inschoppen. Maar de selectie laat dat voetbal niet toe op dit moment en dan speel je anders. Vorig jaar was de verdediging zo lek als een mandje maar de laatste wedstrijden lijkt het ergens op, zelfs Sutalo ziet er goed en sterk uit. Ik ben tevreden en vind dat die oud voetballers veel blabla kunnen brengen op tv maar kunnen zich ook eens inzetten voor een club. Sneijder is met Ajax volgens mij nooit kampioen geworden en dat was gewoon een goede selectie. Overal waar die komt vertrekt i met een staart tussen de benen inmiddels.

Sticks
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Het huidige Ajax, zoals in het bericht al staat, staat helemaal los van het "oude" Ajax en dus ook met speelwijze of weet ik wat. Dat "oude" Ajax bestaat helemaal niet meer. Er is een fase van herpakken en de boel weer op de rails krijgen gaande, dus dan is kritiek hebben wel heel erg makkelijk. Ik kan me best indenken dat iemand als Berghuis daar geirriteerd over raakt. Je kunt de 2 "Ajaxen" helemaal niet met elkaar vergelijken. Dit is een hele nieuwe periode en voor de kijker is het misschien niet allemaal makkelijk te pruimen, maar de club zit in een lastige periode en is de weg terug ingeslagen. Tot nu toe gaat dat best aardig.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Geen terechte kritiek van Sneijder en van Basten op het spel van Ajax tot nu toe. Terecht dat Ajax nu het eerst werkt aan de communicatie om de verdediging beter te organiseren. Resultaten boeken in combinatie met attractief voetbal kun je in de huidige situatie niet gelijk van Ajax verlangen als je in ogenschouw neemt vanwaar ze kwamen. Ik heb er wel vertrouwen in, dat als deze lijn zich doorzet het attractieve spel terug gaat komen.

Colin
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Agh ja we hebben het spel onder van Basten gezien, nou dat was pas echt niet om aan te zien. Dus als iemand hier totaal geen commentaar mag geven is het de pannenkoek zelf wel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen