Benfica ontslaat Roger Schmidt na iets meer dan twee seizoenen

31 augustus 2024, 19:11   Bijgewerkt: 31 augustus 2024, 21:07
Foto: © Imago

De dagen van Roger Schmidt bij Benfica lijken geteld. De trainer is met de clubleiding in gesprek over de voorwaarden voor zijn vertrek, zo wordt door Benfica bevestigd in een officieel statement voor de aandelenmarkt.

Benfica verloor op de openingsdag van het nieuwe seizoen van Famalicão (2-0). Daarna werd gewonnen van Casa Pia (3-0) en Estrela (1-0), maar vrijdag volgde puntenverlies op bezoek bij Moreirense (1-1). Dat gelijkspel lijkt Schmidt fataal te zijn geworden.

Artikel gaat verder onder video

Schmidt stapte in 2022 over van PSV naar Benfica. In zijn eerste seizoen leidde hij de ploeg meteen naar het kampioenschap en maakte hij indruk in de Champions League. Benfica eindigde bovenaan in een loodzware poule met Paris Saint-Germain, Juventus en Maccabi Haifa. Uiteindelijk strandde Benfica in de kwartfinale tegen Internazionale.

Schmidt werd beloond en verlengde in maart 2023 zijn contract tot medio 2026. Maar vorig seizoen vielen de resultaten tegen: Sporting Portugal pakte de titel met een voorsprong van tien punten, terwijl Benfica als tweede eindigde. In de Champions League-groep werd Benfica derde, waarna het in de kwartfinale van de Europa League werd uitgeschakeld. Na het teleurstellende seizoen werd al aan de stoelpoten van Schmidt gezaagd.

Hij behield het vertrouwen van de clubleiding, maar is dat inmiddels verloren. Benfica speelt dit seizoen in de Champions League tegen Feyenoord op 23 oktober en zal dat dus doen met een andere trainer aan het roer.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 René van der Gijp weet hoeveel punten PSV in Champions League gaat halen

Voormalig aanvaller René van der Gijp voorspelt hoeveel punten PSV pakt in de competitiefase van de Champions League.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Een club kan na een trainerswissel alleen maar sterker worden, dit even terzijde. Zo zie je maar hoe snel je tegenwoordig als coach op straat kan staan als je club punten laat liggen. Coaches zijn passanten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen