Belangrijke PSV'er groot vraagteken voor duel tegen Feyenoord, twee spelers zeker afwezig

2 augustus 2024, 15:14   Bijgewerkt: 2 augustus 2024, 15:21
Foto: © Imago

De kans is aanwezig dat Luuk de Jong aankomende zondag niet in de basis staat tegen Feyenoord, in het duel om de Johan Cruijff Schaal. De aanvoerder van PSV is ziek, waardoor hij ook niet aanwezig was op de persconferentie van vrijdag.

Bij de persconferentie zijn alleen de coaches Peter Bosz en Brian Priske aanwezig. Beide teams zouden ook hun aanvoerders vragen laten beantwoorden, maar de ziekte van De Jong heeft roet in het eten gegooid. Vervolgens heeft Feyenoord ook besloten geen speler aan te laten schuiven. Bosz zei op de persconferentie het volgende over de spits van PSV: "Hij heeft vanochtend meegetraind, maar hij is ziek. Daarom hebben we hem niet meegenomen. Ik zei dat hij het beste naar bed kon gaan, dat heeft hij gedaan."

Artikel gaat verder onder video

Het is op het moment van schrijven nog onduidelijk of De Jong (een deel van) het duel moet missen. Mocht dat wel het geval zijn, is dat een enorme aderlating voor de Eindhovenaren. Door de blessures van Olivier Boscagli, Armando Obispo en Mauro Júnior zijn er op defensief gebied al meerdere pionnen weggevallen.

LEES OOK: PSV - Feyenoord op tv: hoe laat en op welke zender is de Johan Cruijff Schaal?

De meest logische vervanger voor De Jong zou de Amerikaan Ricardo Pepi zijn. De 21-jarige aanvaller scoorde vorig seizoen in weinig minuten in de competitie (485) zeven keer, uitgespreid over 27 duels. Ook gaf hij twee assists in die speelminuten. Pepi was daarmee elke 54 minuten bij een doelpunten betrokken voor zijn ploeg.

Boscagli en Júnior

Op de persconferentie bevestigde Bosz dat de tegen Valencia uitgevallen verdedigers Boscagli en Júnior niet beschikbaar zullen zijn aankomende zondag. Zij halen het duel tegen Feyenoord niet, waardoor de puzzel voor de trainer van PSV weer wat complexer is geworden. Bosz kon niet vertellen hoe lang zij uit de roulatie zijn: 'Dat vind ik lastig om te zeggen'.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Youri Mulder: 'Voor vijftien miljoen euro zou hij echt een versterking voor PSV zijn'

Youri Mulder is zeer gecharmeerd van een transfertarget van PSV.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Het is een ander type speler, maar met Pepi hebben ze een hele goede back-up. Denk niet dat ze er erg last van hebben als de Jong niet kan spelen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen