'Belangrijke Ajax-speler keert tegen Panathinaikos weer terug in wedstrijdselectie'

14 augustus 2024, 09:56
Foto: © Imago

De kans is heel groot dat Steven Bergwijn in de wedstrijdselectie van Ajax tegen Panathinaikos terugkeert. De linksbuiten is hersteld van zijn blessure en kan wat minuten gaan maken, zo weet Christian Willaert. De interesse van Premier League-club Leicester City houdt aan, dus wie weet wordt dit zijn laatste wedstrijd in het shirt van de Amsterdammers.

Willaert vertelt bij Voetbalpraat dat Bergwijn weer langzaam wedstrijdfit aan het worden is. "Ik hoorde over hem, dat is zo goed als zeker, een kleine slag om de arm, dat hij bij de selectie zit voor de wedstrijd tegen Panathinaikos. Farioli kennende geeft hij hem acht of negen minuten, niet meer dan dat. Heel verantwoord." Ajax moet in Amsterdam een 1-0 voorsprong verdedigen.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Steven Bergwijn neemt belangrijke beslissing richting slot van transfermarkt

Bergwijn liep tijdens het EK in de wedstrijd tegen Roemenië (3-0) een blessure op. Daar kampte hij een tijd mee, maar nu lijken die klachten te zijn verminderd. En aangezien de keuzes van Farioli tot dusver veelal gebaseerd zijn op fitheid, is de kans niet groot dat de aanvaller gelijk voor de leeuwen wordt gegooid. Ajax speelt donderdagavond om 20:15 tegen de Grieken, hier lees je hoe je die wedstrijd kunt bekijken.

Een week geleden werd duidelijk dat er twee buitenlandse clubs geïnteresseerd zijn in Bergwijn: het Engelse Leicester City en het Amerikaanse Atlanta United. Een bod van laatstgenoemde club werd al afgewezen, terwijl de kans dat Bergwijn naar Engeland vertrekt een stuk groter wordt geacht. Ajax zou zo'n 25 miljoen euro willen ontvangen voor de 26-jarige aanvaller. De verwachting is dat de Amsterdammers ook voor een bedrag van rond de twintig miljoen zaken wil doen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wesley Sneijder weet waar het lek van Ajax zit: ‘Dat moet haast wel’

Wesley Sneijder vermoedt dat een reservespeler van Ajax het nieuws over de opstelling tegen sc Heerenveen heeft gelekt.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

herman van de Kamp
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Waarom moet Bergwijn weg, niet voor het geld want als die wordt verkocht staat er ook al een andere op de aankoop lijst en het kwaliteit wordt er niet beter op.

Andre Wouterlood
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Mika Godts breekt nu door en die is nu al beter en vult die positie ook beter in dan Bergwijn. Los daarvan drukt hij zwaar op de salarishuishouding.

Goku
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Omdat die de afgelopen seizoenen niets heeft laten zien en brengt nog wat geld in het laatje

CG
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Als hij echt verkocht wordt, dan kan het zelfs zijn dat er een zéér goede jeugdspeler klaar staat. Dat kost géén geld. Er moet gekeken worden naar de juiste keuze. Ben wel erg benieuwd !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen