Barcelona heeft beet: belangrijk transferdoelwit voor minimaal 55 miljoen naar de club

6 augustus 2024, 15:03
Foto: © Imago

Het lijkt er sterk op dat FC Barcelona zich gaat versterken met Dani Olmo. Directeur en oud-speler van de club Deco is momenteel in Dortmund om zaken te doen met de club van Olmo, RB Leipzig.

FC Barcelona heeft deze zomer nog geen speler binnengehaald, maar is hard op weg om snel de eerste aanwinst te kunnen presenteren. EK-sensatie Nico Williams staat momenteel op standby, het lijkt erop alsof de speler van Athletic Bilbao graag nog een seizoen in het Baskenland blijft. De kans dat Olmo naar Barcelona vertrekt, is een stuk groter.

Artikel gaat verder onder video

Deco is maandagavond namelijk naar Duitsland afgereisd om met de vertegenwoordigers van Leipzig te praten. Volgens Reshad Rahman, Barcelona-kenner, zijn de beide clubs er bijna uit. Er moet nog wat besproken worden op het gebied van betaaldetails, -termijnen en bonussen, maar dan kan de deal beklonken worden. Volgens journalist Matteo Moretto staat er dinsdag een zeer belangrijke meeting op het programma, waarna de teams er hopelijk uit zijn.

LEES OOK: Barcelona bereikt persoonlijk akkoord met EK-uitblinker en plaatst officieel bod

Olmo speelde voorheen in de jeugdopleiding van Los Blaugranes, maar brak er nooit door. Op jonge leeftijd maakte hij de stap naar Dinamo Zagreb, waar hij zich in de kijker speelde van RB Leipzig. Vorig seizoen scoorde hij vier keer en gaf hij vijf assists in de Bundesliga, maar vooral zijn prestaties op het EK bleven niet onopgemerkt. De speler met een fluwelen techniek kwam in relatief weinig minuten tot drie goals en twee assists voor EK-winnaar Spanje.

Update 15:03

Dani Olmo is komend seizoen speler van FC Barcelona. De Catalaanse club is er dinsdag uitgekomen met RB Leipzig, waar de EK-ster tot nu toe speelde. Barcelona betaalt 55 miljoen euro aan de Duitse club en dat bedrag kan oplopen tot 62 miljoen euro inclusief bonussen. Volgens Fabrizio Romano was het complex om een overeenkomst te vinden over het bonusbedrag.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jeroen Grueter maakt pijnlijke fout als 17-jarige dochter van Spaanse koning in beeld komt

Een opmerkelijk moment als de dochter van de Spaanse koning in beeld komt tijdens de EK-finale.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ik snap niet dat Barcelona, die met grote financiële problemen kampt altijd weer vele miljoenen kan uitgeven. Het is een lelijke club geworden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen