Vermeulen totaal niet onder de indruk: 'Dit is best een aardig elftal voor de vijfde plaats'

18 augustus 2024, 23:28
Foto: © Studio Voetbal

Arno Vermeulen heeft geen hoge pet op van Ajax. De Amsterdammers willen zich dit seizoen dolgraag revancheren voor de teleurstellende prestaties in de voorbije twee jaar en mikken op de derde plek, maar volgens de verslaggever van de NOS mogen ze met de huidige selectie al blij zijn als ze opnieuw vijfde worden. Vermeulen begrijpt tevens niets van de keuzes die trainer Francesco Farioli vooralsnog maakt.

Ajax beleefde afgelopen donderdag nog een historische avond tegen Panathinaikos, maar een paar dagen later liep het in Breda tegen een pijnlijke nederlaag aan. Vermeulen zag het al van mijlenver aankomen. Dit was een aangekondigd ongeluk natuurlijk, deze wedstrijd, zo zegt hij zondagavond in Studio Voetbal. Het verbazingwekkende was eigenlijk dat ze tot vandaag alles hadden gewonnen, maar ook heel slecht voetbalden. Dan kun je de mazzel hebben dat de Europese tegenstanders heel erg tegenvielen, maar ze hadden het vorige week ook al één helft erg moeilijk tegen Heerenveen.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Kees van Wonderen maakt zich zorgen om Ajax: 'Het is superslecht voor Nederland'

Volgens Vermeulen is ‘het enige gekke’ aan de nederlaag van Ajax op bezoek bij NAC dat het tegen een gepromoveerde ploeg gebeurde, waarvan Kees van Wonderen aan dezelfde tafel nog zei dat het ‘al blij is dat ze een elftal op de been hebben’. Over het elftal van Ajax is Vermeulen evenmin te spreken. Dit elftal, heb ik eerder gezegd, is best een aardig elftal voor de vijfde plaats in de Eredivisie. En als je dat combineert met een onervaren trainer, wat Farioli gewoon is. Ik begrijp hem niet. Ik kan hem niet volgen in waarom hij steeds met zoveel spelers wisselt, zo spreekt Vermeulen zijn onbegrip uit over de keuzes van Farioli.

De Italiaan koos er ook in de uitwedstrijd tegen NAC voor om zijn opstelling door elkaar te husselen. Hij voerde liefst acht wijzigingen door ten opzichte van het thuisduel met Panathinaikos van afgelopen zondag. Alleen Remko Pasveer, Josip Sutalo en Jorrel Hato behielden hun basisplaats. Vermeulen heeft er geen goed woord voor over. Je denkt toch dat je na zo’n rommelig seizoen zekerheid in wil bouwen, spelers aan elkaar laten wennen. Als je nu, zeker in de competitie, de boel zo door elkaar grabbelt, dan krijg je dit denk ik vanzelf, aldus de verslaggever.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Mentaliteit van Ajax-speler zorgt voor ergernis tegen NAC: ‘Hij moet beter zijn best doen’

Onder anderen Henk Spaan en Kees Kwakman zijn kritisch op een zomeraanwinst van Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Enrico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wijsneus eerste klas . Vd.Meulen Is maar een gewone gemiddelde onnozele sportjournalist.. Net zo gemiddeld als alle analisten op dit linkse nschot gelasport programmaatje . Vd.Vaart buitenschoolse gelaten.. Wat een niveau...

Allback
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Vermeulen, Verweij, Perez, Driessen de een na de andere geeft aan de keuzes van Farioli niet te begrijpen. Is er al iemand die heeft aangegeven wel de keuzes te begrijpen?

Goku
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Dat is volgens mij het probleem, hij kan geen keuzes maken. Vandaar ook het wissel beleid.

0laf
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Enrico, wat bedoel je? Misschien is het verstandig dat iemand even met je meeleest voor je op het groene knopje klikt.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Vermeulen heeft gelijk. Je kan niet bij iedere wedstrijd het halve elftal wisselen. Ajax heeft de luxe en de selectie er niet voor.

Mijnmening.
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Als Feyenoorder heb ik nooit een hoge pet op gehad van Arno en die heb ik nog altijd niet. Zit er ook vaak naast met zijn analyses en vooruitziende blik.

Laurens1
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Persoonlijk denk ik dat linker rijtje al een opgave wordt met zoveel “kwaliteit” op het veld! Je kunt best verdedigend spel inbrengen, moet er wel de spelers voor hebben! Gaaie is geen verdediger en zo lopen er nog meer rond welke niet weten wat verdedigen is!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen