PSV wankelt even, maar loopt uiteindelijk uit naar monsterscore in Almere

24 augustus 2024, 21:52   Bijgewerkt: 24 augustus 2024, 22:01
Foto: © Imago

PSV heeft ook de derde Eredivisiewedstrijd van het nieuwe seizoen in winst omgezet. Te midden van aanhoudende transfergeruchten werd de ploeg van Peter Bosz in Flevoland na rust even aan het wankelen gebracht door Almere City, maar sleepten de Eindhovenaren uiteindelijk toch een ruime zege uit het vuur: 1-7.

Een gehavend PSV had geen kind aan een eveneens gehavend Almere City in het Yanmar Stadion. Al na een kwartier was het verschil gemaakt via doelpunten van Guus Til en Luuk de Jong. Het was de eerste van dit seizoen voor de spits én aanvoerder van PSV. Til had overigens zijns basisplek al na 3 minuten moeten verzilveren, maar op dat moment stond Almere-doelman Nordin Bakker nog in de weg. Zonder Johan Bakayoko en Jerdy Schouten, die de ziekenboeg van de Eindhovenaren verder vulden, had PSV geen enkele moeite met Almere City. Hedwiges Maduro moest lijdzaam toezien hoe zijn jongens alle hoeken van het veld te zien kregen. Kansen creëren was al een ambitieus plan voor Almere, zonder aanvallers Guillaume Baptiste en Thomas Robinet was het schier onmogelijk om überhaupt PSV-doelman Walter Benítez te zien te krijgen. Samen met Olivier Boscagli mocht de Argentijn wel starten van PSV-trainer Peter Bosz, die waarschijnlijk beide steunpilaren vandaag hun laatste wedstrijd voor PSV zag spelen.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Noa Lang (25) misdraagt zich na wissel en richt schade aan buiten het veld

Zuur was het voor Benítez dat hij ook in het 3e duel de nul niet wist te houden. Een klein kwartier na rust was het Almere-spits Kornelius Hansen die de spanning in het duel terugbracht. Het was tevens de eerste competitietreffer voor Almere. Kort daarvoor had de Jong namens PSV nog de lat geraakt. Het kansen missen leek PSV op te breken met die aansluitingstreffer en nadat Til ook meedeed aan dat feestje was het invaller Couhaib Driouech die koud in het veld wel de trekker doeltreffend overhaalde. De 1-3 bracht het comfort bij PSV terug. Heer en meesterlijk liep PSV in het vervolg van het duel uit naar 1-7. Malik Tillman, invaller aan Almere-zijde Théo Barbet (eigen doelpunt), Hirving Lozano en invaller Ricardo Pepi zetten de eindstand kinderlijk eenvoudig op het scorebord. Met inmiddels het volle pond uit drie duels en een doelsaldo van 15 doelpunten voor en 3 tegen maakt PSV zich op voor een enerverende week met transfers in en uit en de loting voor de Champions League. Het besluit de week in eigen huis met een competitietreffen tegen andermaal een eenvoudige tegenstander op papier: Go Ahead Eagles.

LEES OOK: PSV'er ziet transfer in rook opgaan: 'Geïnteresseerde club is afgehaakt'

Het arme Almere, wat een beetje hoop kan putten uit de eerste competitietreffer, mag volgende week wederom thuis aantreden. Met FC Groningen komt de promovendus op bezoek die inmiddels wel al twee zeges heeft geboekt. Aan Almere om de thuissupporters volgende week wel iets te geven om voor te juichen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Walter Benítez 'voelt zich in de maling genomen' door PSV

Doelman Walter Benítez is niet blij met de gang van zaken bij PSV.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Als die zo doorgaan...op hun sloffen naar het kampioenschap.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Dezelfde teksten van vorig jaar en voor de jc schaal toen je nog krotje was 🤣

Sticks
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ga fijn iemand anders lastigvallen klein kind.

kib*
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Zo hoort het ook, ploegen als Almere City horen niet thuis in de ED. PSV gaat al vast voorsorteren op een landstitel, te beginnen met een mooi doelsaldo. Bah de spanning is nu al weg.

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Mooi gedaan ,lekker gewerkt aan het doelsaldo. Moeten we weer in de achtervolging😀

kib*
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

@Ik benniet Goku, kop op er moeten hierna nog 31 wedstrijden worden gespeeld. Nooit van tevoren kan men voorspellen hoe de stand over enkele weken is. Groot doelsaldo is mooi bij gelijke stand, het gaat om de 3 punten winst. En PSV is niet heilig, zeker dit PSV dat in mijn ogen verzwakt is. Hou wel AZ in de gaten en dat Groningen is helemaal opgebloeid. Positief blijven Ik ben niet Goku.

Goku
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ben zeer positief. Maar het is lekker om ern doelstelling te hebben en wat is dan beter om je naaste concurrent bij te blijven. Dus 3 punten en minimaal 3 verschil winnen is een mooie doelstelling voor vandaag 😉

ERIMIR
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Seizoen is nog lang!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen