Alle ogen op technisch directeur Ajax: 'Nu moet het gebeuren, Alex Kroes'

26 augustus 2024, 19:24
Foto: © Ajax-Youtube/realtimes

Voor Ajax en technisch directeur Alex Kroes wordt het nog een interessante week. De Amsterdammers willen graag van spelers af en zo financieel een slag te slaan, maar de tijd begint te dringen. Veel transfermarkten sluiten komende week.

Kroes gaf eerder aan dat veel spelers in de etalage staan bij Ajax en opgepikt kunnen worden. Dat is nodig om de financiële situatie van de club te versterken en eventueel nieuwe aankopen te doen. Van elke miljoen die binnenkomt, kan ongeveer 40% worden besteed. Maar makkelijk komt Ajax niet van spelers af. Bij de NOS Voetbalpodcast wordt de laatste week van de transfermarkt besproken en wat er nog kan gebeuren. Jeroen Grueter zou wel willen weten hoe dat in Amsterdam in zijn werk gaat. "Ik zou wel willen zien hoe dat spel gespeeld wordt. Dan moet je toch ook heel creatief zijn. Hele goede bandjes maken, alle hoogtepunten bij elkaar schrapen", lacht de commentator.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Verweij vreest voor Klassieker: 'Anders kan die wedstrijd gewoon niet gespeeld worden'

Arman Avsaroglu legt de druk vervolgens bij Kroes, die volgens hem nog moet presteren de komende dagen. "Moet je je eens voorstellen wat een week het voor die Kroes wordt. Dit is voor hem bepalend voor het seizoen, wat hij in deze week doet. Hij heeft een maand geleden een interview gegeven waarin hij zegt dat Ajax van de hele inboedel af moet. Of dat nou zo slim was, betwijfel ik. Maar nu moet het wel gebeuren, Alex Kroes. Anders ga je misschien nog wel een heel moeilijk seizoen tegemoet."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'We zijn met Ajax in gesprek of we de samenwerking nog wel willen verlengen'

Er komt mogelijk een einde aan een samenwerkingsverband van Ajax, dat één topspeler heeft opgeleverd.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Nu moet het gebeuren is makkelijk gezegd en moeilijk gedaan. Ik denk dat Kroes zich uit de naad werkt maar in deze omstandigheden is het gewoon lastig om spelers te verkopen. Dus als het niet lukt zul je het in elk geval tot de komende transferperiode moeten doen met wat je hebt. Dus dan is dat maar zo. Maar goed, er kan nog vanalles gebeuren.

Kramer
Link gekopieerd!
    33
    + 1
avatar

Eerlijk gezegd denk ik dat het seizoen ingaan met deze selectie niet heel erg is. Het wordt sowieso beter dan vorig seizoen en ik heb liever geen aankoop dan een miskoop.

Sticks
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Ja ben ik met je eens. Je moet nu niet overhaast iemand gaan binnenhalen. Dan heb je straks met een beetje pech een volgende speler waar je niks mee kan.

kib*
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Je kunt geen ijzer met handen breken. Tot nu toe doet Kroes binnen de mogelijkheden goed. Dan maar geen nieuwe spelers aantrekken, maar wel nieuwe talenten als Faberski een kans geven. Ajax is taaier geworden. Wat jammer is dat Ajax Bergwijn en Brobbey nog in de selectie heeft, vooral de eerste.

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

lol de druk legt bij Kroes, wat moet man doen wonderen verrichten. Heeft geen cent te makken, heeft een selectie waar de varkens nog geen brood van lusten en die moet hij zien te verkopen. Tuurlijk was het dom te zeggen dat ze in de verkoop stonden, maar voor de rest geef ik je te doen

0laf
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Misschien moeten de spelers in de etalage nog op zang- en/of muziekles. Zijn ze in ieder geval leuk op feesten en partijen.

Goku
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

😂😂

Blackie
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Als ajax niet over de financiele middelen beschikt dan ik denk dat ajax deze tranferwindow aan zich voorbij moet laten gaan en zich gaan richten op de winterse transferperiode brengt rust in de tent, en met de huidige selectie aangevuld met spelers van jong ajax, want daar spelen er een paar met de potentie om in de a selectie te komen.

Brigges
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ik heb deze "redder" van Ajax nog weinig goeds zien doen.

Blackie
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

dat is door ons langs de zijlijn niet te beoordelen lijkt mij.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen