Alex Kroes verkijkt zich volledig met Ajax: 'Wat daar is gebeurd, dat is krankzinnig'

20 augustus 2024, 13:20
Foto: © Imago

Het lukt Alex Kroes maar moeizaam om overbodige spelers van Ajax van de hand te doen, valt Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf op. De journalist zag Kroes voorafgaand aan de transferwindow stellig aangegeven dat hij spelers definitief wilde gaan slijten in deze transferperiode, maar Verweij denkt dat de technisch directeur onderschat heeft in welke mate er interesse zou zijn voor de spelers van Ajax.

"Er zijn echt spelers, die zijn aangetrokken door Gerry Hamstra, Klaas Jan Huntelaar en Sven Mislintat, die moeten weg. Die zijn door zaakwaarnemers bij veertig clubs aangeboden en er is gewoon geen interesse", vertelt Verweij in de podcast Kick Off van De Telegraaf. Spelers als Benjamin Tahirovic en Owen Wijndal, waar Ajax het liefst van af wil, staan door de geringe interesse voorlopig nog steeds onder contract in de Johan Cruijff ArenA. Als er iemand van de hand wordt gedaan, zoals Borna Sosa en Jakov Medic, is dit slechts op huurbasis.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Ajax krijgt oude bekende aangeboden, financiële situatie maakt terugkeer onwaarschijnlijk

"Alex Kroes stond heel lang op het standpunt: alleen verkopen, liever niet verhuren. Die moet ook steeds sneller tot de conclusie komen: dan maar verhuren, dan zijn we in ieder geval van het salaris af". Wat daar (bij Ajax) in de afgelopen twee jaar is gebeurd, dat is krankzinnig", vindt de journalist van de ochtendkrant. Verweij weet dat technisch directeur Kroes en de mensen om hem heen hadden verwacht dat er meer interesse zou zijn, onder meer voor Sosa.

"Sosa was ook een speler waarvan ze dachten: hij is toch Kroatisch international, die raken we wel kwijt. Niet dus, dat komt ook omdat Ajax een beroerd seizoen achter de rug heeft", denkt Verweij. "Iedereen ziet ze voetballen, je kan ze beter op de bank houden", besluit de journalist gekscherend.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Mentaliteit van Ajax-speler zorgt voor ergernis tegen NAC: ‘Hij moet beter zijn best doen’

Onder anderen Henk Spaan en Kees Kwakman zijn kritisch op een zomeraanwinst van Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Meneer Verweij trapt even 5 deuren tegelijk in. Goh wat knap. Kroes heeft helemaal nergens met een grote mond gezegd dat ie de zaken wel eens even zou gaan regelen bij Ajax. Hij heeft zich dingen ten doel gesteld en het is gewoon een moeizaam proces. En dan weer dat gemier over "wat er allemaal is gebeurd", dat weten we onderhand wel. Deze riooljournalist moet dringend een andere hobby gaan zoeken.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Goed zo 'sticks' kop in het zand en doorlullen dat er niks aan de hand is bij je club . Alles loopt gesmeerd en iedereen is fantastisch bezig . Het komt allemaal goed 😴😴😴😴😴

Victor Voogt
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een rioolkrant verdient slechts riooljournalisten...

CG
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Er lopen wel meer riooljournalisten rond in ons land in de voetbalwereld !!!

Blackie
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

het is niet dat hij ze niet kwijt raakt, maar wil het verlies beperken meneer verweij En dat is toch logisch, snap elke zakenman.

Goku
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

De beste TD van de ED, nee het is wel kut voor hem, clubs willen huren om te kijken of de speler wel goed genoeg is om over te nemen. Das is best logisch als je de seizoenen van Ajax heb bekeken. Het eninge risco dat Ajax loopt is dat ze falen en volgend seizoen weer voor de deur staan en de waarde nog meer zal zakken.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Daar moet en kun je toch die gasten die dit veroorzaakt hebben, voor laten betalen !!! die hebben zelf geld zat !!! en hebben dit ajax zover naar de kloten geholpen!!! DUS LATEN MEE BETALEN !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen