Alex Kroes kan aan de bak: zeer grote leegloop bij Ajax is aanstaande

15 augustus 2024, 09:33
Foto: © Imago/realtimes

Ajax-watcher Johan Inan verwacht dat er in de laatste twee weken van de transfermarkt nog minimaal zes spelers gaan vertrekken bij Ajax, zo geeft de Ajax-volger van het Algemeen Dagblad donderdagochtend aan in de voetbalpodcast van datzelfde medium. Alex Kroes krijgt nog twee drukke weken, want Ajax wil na het verkopen van spelers ook nog zelf de markt op.

Het duurt lang voordat Ajax zelf de transfermarkt op kan gaan, aangezien de Amsterdammers het dusver niet voor elkaar kregen om spelers te verkopen. Het is voor technisch directeur Alex Kroes noodzakelijk om Jakov Medic en Chuba Akpom te verkopen, voordat de club daadwerkelijk werk kan maken van de komst van transferdoelwitten Daniele Rugani en Wout Weghorst. Inan, die Ajax gedurende de transferperiode nadrukkelijk volgt, heeft het gevoel dat het spektakel op de transfermarkt aanstaande is.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Marco van Basten vindt dat Ajax-supporters niet tevreden kunnen zijn: 'Dat hoort niet'

"Je merkt aan de hele markt dat het nu begint los te komen", geeft Inan aan. Hij verwacht dan ook spoedig dat er bij Ajax het nodige gaat gebeuren: "Komende week gaat het echt gebeuren. Ik denk dat Ajax nog minimaal zes spelers gaat kwijtraken", legt de Ajax-watcher uit. Daarmee doelt hij onder meer op spelers als Borna Sosa en Owen Wijndal, die van technisch directeur Alex Kroes te horen hebben gekregen dat zij mogen uitkijken naar een andere club.

LEES OOK: Berghuis kan irritatie niet verbergen en slaat handen voor het hoofd

Het is voor Ajax noodzakelijk dat de markt spoedig op gang komt, want de Amsterdamse club wil zich ook nog versterken. Zo zit Rugani, die zelf wel naar Ajax zou willen, momenteel in de wachtkamer tot Medic vertrekt naar een andere club. Te lang kan dit ook niet duren, want dan bestaat de kans dat een speler als Rugani - voor wie ook interesse is uit de Verenigde Arabische Emiraten - een andere keuze maakt.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Pijnlijk moment tussen Frank van der Lende en Bertrand Traoré op open dag Ajax

Een pijnlijk moment tijdens de open dag van Ajax. Aanvaller Bertrand Traoré zag zich genoodzaakt om presentator Frank van der Lende te corrigeren.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Ajax gaat nog spelers halen, het vreemde is dat het spelers zijn op posities die Ajax niet nodig lijkt te hebben. Op de plek van Weghorst staat Brobbey, Op de plek van Rugani staat Sutalo. Het beleid laat nog niet veel duidelijkheid zien.

Kramer
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Naja Weghorst is voor de plan B zoals die bij Oranje ook op zijn best was, en zijn mentaliteit kan Ajax goed gebruiken in het laatste kwartier van een wedstrijd. Rugani snap ik ook niet echt op het moment, maar tja als Hato op links blijft heb je centraal ook geen echte backup want Kaplan is stijf links. Gaan het wel meemaken, het is een overgangsjaar en ik hoop dat de progressie doorzet wat we de laatste weken zien. Volgend jaar verwacht ik pas weer mee te kunnen doen om het kampioenschap als de club stabiel blijft.

Allback
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Ik denk niet dat Weghorst naar Ajax gaat als hij de rol van plan B krijgt.

Kramer
Link gekopieerd!
    32
    + 1
avatar

Dat zullen we meemaken mits die komt, maar ik denk dat hem die rol wel kenbaar is gemaakt en dat hij de strijd aan zal gaan om proberen eerste spits te worden.

Hurricane.
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Weghorst gaat never nooit komen om als plan B te dienen. Dat gaat een hoop gezeik opleveren in de selectie.

Vito
Link gekopieerd!
    35
    + 1
avatar

Wijndal moet je in package deal verkopen samen met Bergwijn. Is immers de beste linkerkant van Europa.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

@vito Dat zegt ie nooit nooit meer hahahah

Ajax 1960
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Fc update heeft al weken een telefonerende Kroes op de voorpagina echt lachwekkend.

dilima1966
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ik denk dat er weinig bij zal komen of er moeten transfervrij spelers voorbij komen ajax moet voor 50 miljoen verkopen voor dat ze 10 miljoen spelers binnen kunnen halen dat zie ik nog lang niet zien gebeuren

CG
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Als er (misschien) zes matige spelers weggaan en er minimaal twee zéér goede spelers ervoor terughalen dan zou dat een goede optie zijn, en met aanvulling van twee jeugdspelers !!!

ria vandenhoek
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een drama het enig goede is pasveer hele bezem door ajax brobley Taylor irritant verdediging slecht niet zo veel veranderd met nieuwe trainer dit is de derde net zo slecht als de ander twee misschien verstandig uit de jeugd spelers halen baas Taylor apkom taore forbs laten vertrekken

CG
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

En, als de 5 tot 8 slechtste spelers mogen vertrekken is dat helemaal niet erg. Ajax heeft de problemen dan niet meer. Dus laten ze maar hun gang gaan bij Ajax !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen