Chuba Akpom spreekt zich direct na heldenrol in Polen uit over toekomst bij Ajax

22 augustus 2024, 23:11
Foto: © Ziggo Sport

Chuba Akpom spreekt zich direct na het maken van zijn hattrick tegen Jagiellonia Bialystok uit over zijn toekomst bij Ajax. De 28-jarige Engelsman maakte tegen de Poolse kampioen zijn eerste drie doelpunten van het seizoen, waardoor de Amsterdammers een 1-4 zege boekten en met anderhalf been in de groepsfase van de Europa League staan.

In gesprek met Ziggo Sport-verslaggever Noa Vahle spreekt een glunderende Akpom van een 'perfect day'. Mede doordat zijn concurrent Brian Brobbey vanwege zijn deelname aan het EK later aansloot bij Ajax startte Akpom in zes van de zeven officiële wedstrijden die de Amsterdammers dit seizoen speelden in de basis. Dat hij daarbij niet tot scoren kwam, zat de aanvaller dwars: "Ja, dat was frustrerend", geeft hij toe. "Maar ik ben een positief persoon. Ik bleef het proberen, dat heeft zich uitbetaald."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Scheidsrechter Jagiellonia – Ajax neemt bizarre besluiten en wordt niet gecorrigeerd door VAR

'Normaal gesproken' is Akpom in de huidige selectie van Ajax de tweede spits achter Brobbey. Bovendien worden de Amsterdammers al geruime tijd gelinkt aan Wout Weghorst, wiens komst zou betekenen dat de Engelsman zomaar derde viool zou moeten gaan spelen. Bij de start van de voorbereiding gaf Akpom al aan dat hij niet nog een jaar op de bank wilde zitten - al bewees hij in zijn debuutseizoen regelmatig (ook als invaller) zijn waarde.

LEES OOK: Ajax gaat Weghorst niet kopen bij vertrek van Akpom: 'Hij heeft geen cent te besteden'

Vahle vraagt of Akpom inmiddels blijer is dan hij destijds was. "Ja natuurlijk", beaamt de spits. "Ik probeer me niet teveel op de geruchten te focussen. Zodra ik het Ajax-shirt aantrek probeer ik honderd procent te geven." Daarop vraagt Vahle door: "Is je gevoel over je verblijf bij Ajax veranderd, omdat je aan het begin van het seizoen een beetje twijfelde?" Akpom reageert: "Zolang ik hier ben doe ik mijn best. Dus ik probeer alle afleidingen te blokkeren. En wie zou er nou niet blij zijn om voor Ajax te spelen? Het is een hele grote club, dus ik ben dankbaar en blij om het shirt aan te mogen trekken."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Ajax is heel erg afhankelijk geworden van één speler'

Een zorgwekkende conclusie over Ajax, dat erg afhankelijk zou zijn van één basisspeler.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Zijn 3 doelpunten zijn natuurlijk zeer welkom, maar over het algemeen heeft Akpom toch te weinig rendement voor een spits. Ik kan me indenken dat Ajax nog overweegt om hem te verkopen.

Kramer
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ik vind het een goede plan B spits, eind van de wedstrijd breng je zo iemand in. Weghorst idem, ook alleen voor de plan B in mijn ogen.

Sticks
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Dat plan B moet hij dan wel ook zelf willen...

Gusa
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Helaas sjokt Plan A als een luilak over het veld in de minuten die hij krijgt..

Kramer
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Tja Gusa, daar moet Farioli wat aan doen. Je komt wel pas het veld in wanneer het kalf geschoten is en je niet meer de flank spelers naast je hebt zoals Akpom had.

Goku
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

De 2de spits is fitter en scoort meer de de 1ste spits. Maar in een wedstrijd met een hele matige tegenstander 3 x scoren is ook niet heel bijzonder. Dus voetjes op de voer houden

kib*
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

@Ik ben niet Goku, ik denk dat het niveau van deze ploeg hetzelfde als van Willem 2 is, matig maar kan gevaarlijk zijn. Ajax moet in de thuiswedstrijd nog wel oppassen.

FredBreeuwsma06
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Brobbey wilde heel graag terug naar AJAX, maar heeft nog niks laten zien en lijkt verre van fit. Om Akpom in te ruilen voor Weghorst lijkt mij niet nodig. Bovendien is Weghorst 4 jaar ouder.

Bertavanti
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Veel ajax suporters lopen weg met Brobby Maar het is een zeer matige spits mi is zijn koptechniek slecht zijn balbehandelings snelheis is matig evenals het positie kiezen voor de goal ook het uit verdedigen gebeurt maar half slachtig misschien kijkt hij teveel naar zijn maatje Bergwijn kortom beide spelers brengen ajax niet op een hoger niveau dus beide snel verkopen als er belangstelling is??

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen