Ajax neemt duidelijk besluit over Diant Ramaj

21 augustus 2024, 08:34   Bijgewerkt: 21 augustus 2024, 08:59
Foto: © Imago

Ajax hoopt Diant Ramaj voor het einde van de transferwindow van de hand te hebben gedaan. Dat schrijft Voetbal International woensdagmorgen althans. Ramaj was in het afgelopen seizoen nog verzekerd van een plek onder de lat, maar moet onder Francesco Farioli de 40-jarige Remko Pasveer voor zich dulden. Ramaj is mogelijk niet de enige basisspeler van vorig seizoen die vertrekt. Devyne Rensch zou de deur van de Johan Cruijff ArenA ook nog achter zich dicht kunnen trekken.

Ajax telde vorig jaar vijf miljoen euro neer voor de komst van Ramaj. De doelman leek te zijn gehaald als tweede doelman achter Gerónimo Rulli, maar toenmalig trainer Maurice Steijn zag dat anders. Toen Rulli al in de eerste competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo geblesseerd raakte aan zijn schouder en vervangen moest worden, koos Steijn niet voor Ramaj maar voor Jay Gorter. De Duitser kreeg pas zijn kans toen ook Gorter in de lappenmand terechtkwam. Ramaj greep die met beide handen aan en gaf zijn plek onder de lat niet meer uit handen.

Artikel gaat verder onder video

Maar daar kwam gedurende de voorbereiding op het nieuwe seizoen verandering in. Farioli verbaasde vriend en vijand door Pasveer naar voren te schuiven als nieuwe eerste doelman. De routinier maakte tot op heden in alle officiële wedstrijden onder Farioli zijn opwachting en hielp zijn ploeg met vijf reddingen in de strafschoppenreeks tegen Panathinaikos nog aan een plek in de play-offs van de Europa League. Voor Ramaj zijn de dagen in Amsterdam daarentegen geteld. Ajax hoopt Ramaj voor 2 september van de hand te kunnen doen, zo weet VI. De 22-jarige Duitser heeft de concurrentiestrijd verloren van Pasveer, al lijkt dat deels ook economisch te zijn ingegeven.

LEES OOK: ‘Als Ajax niet in deze economische situatie had gezeten, zou hij nooit hebben gespeeld’

Ramaj heeft in Amsterdam nog een contract tot de zomer van 2028. Ramaj vertegenwoordigt transferwaarde en zou Ajax de bouwstenen kunnen geven die de club nodig heeft om zelf iets te kunnen doen. Of dat allemaal zover komt, is afwachten, omdat er wel volop gevraagd wordt naar Ramaj, maar concrete toenadering uitblijft, zo klinkt het. Omdat Ajax in de personen van Tommy Setford (Arsenal) en Rulli (Olympique Marseille) al afscheid nam van twee doelmannen, hoopt het nog een nieuwe goalie vast te kunnen leggen. Het liefst in de leeftijdscategorie van 24-30 jaar. In dat licht viel de naam van Arsenal-keeper Aaron Ramsdale al eens, naar wie Ajax informeerde. De ruiloptie Ramaj-Ramsdale lag ook nog even op tafel, maar werd nooit concreet. Antwerp-doelman Jean Butez is vooralsnog ‘te duur’.

LEES OOK: Hoofdbrekens voor Kroes: Ajax-speler met aflopend contract ging nog niet in op nieuw voorstel

Rensch

Naast Ramaj zou ook Rensch nog voor het verstrijken van de markt kunnen vertrekken uit Amsterdam. De rechtsback maakt inmiddels al jaren onderdeel uit van de hoofdmacht van Ajax. Hij is in de hoofdstad nog in het bezit van een contract tot de zomer van 2025. Het Parool schreef onlangs al dat Rensch vooralsnog niet is ingegaan op een nieuw voorstel. Ook voor Rensch zullen het spannende dagen worden. Ajax staat ervoor open om het tot 2025 lopende contract te verlengen, maar daarover is nog geen duidelijkheid. Blijkt een verlenging geen haalbare kaart te zijn, dan wil Ajax Rensch deze transferperiode verkopen zodat er nog geld aan hem verdiend kan worden, maar de tijd begint te dringen, zo klinkt het.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Mentaliteit van Ajax-speler zorgt voor ergernis tegen NAC: ‘Hij moet beter zijn best doen’

Onder anderen Henk Spaan en Kees Kwakman zijn kritisch op een zomeraanwinst van Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Brigges
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Als je deze keeper verkoopt ben je al niet goed wijs. Dus een 40- jarige is de toekomst van Ajax en een fatsoenlijke reservekeeper hebben ze ook niet. Ze hadden vorig gewoon seizoen gewoon voor Olij moeten gaan, maar hersens bij de Ajax leiding zijn ver te zoeken. Nog dieper de afgrond in gaat deze club.

CG
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ondanks dat ik tevreden was van Ramaj, had ik ook mijn oog laten vallen op Olij !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen