Dit is het plan van Ajax met Noppert: 'Hij is ook al op bezoek geweest'

21 augustus 2024, 11:52   Bijgewerkt: 21 augustus 2024, 14:15
Foto: © Imago

Ajax hoopt Andries Noppert voor één seizoen te kunnen huren van sc Heerenveen. Dat meldt Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf na eerdere berichtgeving door onder meer Voetbal International en Transferwatch NL. Het is in dat geval de bedoeling dat Jay Gorter de omgekeerde weg bewandelt.

Noppert stond vorig seizoen nog twintig keer onder de lat bij sc Heerenveen, maar raakte begin dit kalenderjaar zijn basisplaats kwijt aan Mickey van der Hart. Noppert had in de laatste drie competitieduels weliswaar een basisplaats, maar moet na het vertrek van Kees van Wonderen en de aanstelling van Robin van Persie toch weer genoegen nemen met een rol op het tweede plan. Van der Hart had in de eerste twee competitieduels van dit seizoen een basisplaats, al liet Van Persie in een eerder stadium weten dat hij met zijn keepers gaat rouleren.

LEES OOK: Ajax neemt duidelijk besluit over Diant Ramaj

Artikel gaat verder onder video

Mogelijk dat Noppert geen onderdeel uitmaakt van het rouleersysteem in Friesland. De boomlange goalie staat in de belangstelling van Ajax, dat al ‘verregaande’ gesprekken voerde met sc Heerenveen, zoals Voetbal International en Transferwatch NL woensdagmorgen weten te melden. Volgens Ajax-watcher Verweij gaat het om een huurdeal waarbij Gorter mogelijk wordt betrokken. “Ajax en sc Heerenveen willen de keepers Jay Gorter en Andries Noppert één seizoen ruilen en de gesprekken daarover bevinden zich in een vergevorderd stadium. Dat melden bronnen rondom de Friese club”, zo klinkt het.

Volgens Verweij voerde Gorter, bij Ajax derde keeper achter Remko Pasveer en Diant Ramaj, dinsdag al een ‘uitgebreid gesprek’ met Van Persie. Noppert bracht op zijn beurt al een gesprek aan Ajax. “Of Gorter een transfer ziet zitten, is onbekend. In Amsterdam is hij derde keus achter Pasveer en Ramaj. Al is het de verwachting dat Ramaj op een vertrek aanstuurt.” Gorter was eerder deze zomer in beeld bij Willem II, maar hij zou ‘geen oren’ hebben gehad naar een overgang naar de promovendus.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Gedrag van Steven Bergwijn tegen NAC irriteert Ajax-fans: ‘Dat doe je tóch niet’

Terwijl Steven Bergwijn op de bank zat bij Ajax tegen NAC Breda was hij het middelpunt van kritiek.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

AJAX72
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Gelyk halen en andere 3 er uit trappen

Copa
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Dus Mickey van der Hart (ex Ajax toch?) is eerste keeper en Noppert wissel. Nu wil Ajax deze wissel huren? Is het tekort op de begroting zo groot. Noppert voor nop?

AJAX72
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Groter pasveer en andere keepers opruimen en noppert een kans geven

Sticks
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Geen fan van deze jongen maar je weet het maar nooit. Ik kan me herinneren dat Daley Blind ook een gigantische opleving had toen ie naar Girona vertrok en daar opeens weer de sterren van de hemel speelde. Maar goed, persoonlijk had ik liever gehad dat ze Ramaj eerste keeper hadden gelaten. Dan Pasveer nog een jaartje laten meedraaien en Gorter de deur uit doen. En ondertussen zoeken naar een jonge talentvolle doelman.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen