Hoogte van optie tot koop bekend: dit kan Ajax verdienen aan Sosa

15 augustus 2024, 19:41   Bijgewerkt: 15 augustus 2024, 20:02
Foto: © Imago

Borna Sosa vertrekt definitief op huurbasis naar Torino. De Italiaanse clubs en Ajax zijn mondeling akkoord over de transfer, waar ook een optie tot koop aan verbonden is, zo weet Mike Verweij van De Telegraaf. Torino kan de Kroaat na de huurperiode voor acht miljoen euro overnemen van de Amsterdammers.

Sosa werd vorige zomer onder het bewind van Sven Mislintat aangetrokken en kwam over van VfB Stuttgart. Aan die transfer was een bedrag van acht miljoen euro verbonden. Voor dat bedrag kan Ajax Sosa dus eventueel ook weer verkopen. De linksback wist echter weinig te overtuigen afgelopen seizoen en kreeg ook niet veel speeltijd. Ook door Francesco Farioli wordt hij niet gewaardeerd, zodoende werd hij teruggezet naar de beloften.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Ajax – Panathinaikos op tv: hoe laat en op welke manier te kijken?

Afgelopen weekend werd duidelijk dat Torino Sosa wel over zou willen nemen van Ajax. Na enkele onderhandelingen zijn de clubs er donderdagavond volledig uit: de verdediger verhuist voor één seizoen naar Noord-Italië. Daardoor hoeft Ajax het salaris van Sosa, wat 2,5 miljoen euro bedraagt, niet te betalen. De verhuur bevat een optie tot koop: Torino kan, als het Sosa langer dan een jaar wil behouden, hem voor acht miljoen euro kopen van Ajax. De afspraken tussen beide clubs worden de komende dagen op papier gezet.

Update 20:00

Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano zal morgen (vrijdag) de medische keuring plaatsvinden voor Sosa. Romano heeft het echter over een ander bedrag wat betreft de optie tot koop: de journalist meent te weten dat Torino zeven miljoen aan Ajax moet overmaken na volgend seizoen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax stuurt aan op vertrek: ‘Hij móét eigenlijk weg’

Een basisspeler van Ajax 'moet eigenlijk weg', stelt ESPN-verslaggever Cristian Willaert.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Vito
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Goede deal, Torino ook zijn salaris overneemt ipv huurvergoeding. Goed gedaan van Kroes. Wel opmerkelijk Ajax gaat terug in salarishuis van 4 miljoen naar 2,5. Kroes maakt zijn woorden waar.

Copa
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Uitstekend. Heb je een jaar niet gespeeld. Was je team behoorlijk slecht en toch was je vaker wissel dan basisspelers van de standaard concurrenten. En wat schets mijn verbazing. Ajax verkoopt je gewoon zonder verlies. Zouden nu al die aankopen van Misinlat voor hetzelfde of meer weggaan. Best knap van de TD

Sticks
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Kroes is goed bezig. Goed voor de club.

Goku
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Zo wat een positieve reacties hier 😂 goed voor jullie, krijg je ruimte in het salarishuis maar effe wachten tot volgend seizoen voor dat je de euro's kan uitgeven.

Hurricane.
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Hmmm Italianen en betalen. Daarnaast moet de optie tot koop wel gelicht worden. Dit is een slimme actie van de TD van Torino en kroes trapt erin. Dit word een retourtje. Zo doorzichtig dit.

LCA
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

wat een salaris zeg... Scheelt toch weer 2,5 miljoen op de begroting. Hopelijk doet hij het goed daar en mag Ajax die 7 miljoen weigeren en kunnen ze hem voor iets meer dan 10miljoen verkopen. Dan is het bijna Break-Even inclusief salaris.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen