Ajax vlak voor Noppert-nieuws gelinkt aan nóg een doelman: 'Gesprekken zijn al gaande'

21 augustus 2024, 12:10   Bijgewerkt: 21 augustus 2024, 12:46
Foto: © Ajax-Youtube/realtimes

Waar Ajax volgens onder meer De Telegraaf en Voetbal International serieus werk maakt van de (tijdelijke) komst van Andries Noppert, klinkt in Frankrijk juist een heel ander geluid. De nummer vijf van het afgelopen seizoen in Nederland is in gesprek met FC Nantes over een transfer van Alban Lafont. Dat meldt Ouest-France althans. De 25-jarige doelman uit Frankrijk werd vorig jaar ook al in verband gebracht met een overstap naar Amsterdam.

Dat Ajax op zoek is naar een nieuwe doelman, is inmiddels wel duidelijk. Diant Ramaj greep in het afgelopen seizoen na blessures voor Gerónimo Rulli en Jay Gorter zijn kans en groeide uit tot een van de spaarzame lichtpuntjes in Amsterdam, maar is na de aanstelling van trainer Francesco Farioli zijn basisplaats kwijtgeraakt aan Remko Pasveer. Ajax zou Ramaj voor 2 september van de hand willen doen en een nieuwe goalie aan de selectie willen toevoegen. Aaron Ramsdale van Arsenal werd genoemd, maar inmiddels lijkt Noppert de belangrijkste kandidaat te zijn.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: ‘Ajax twijfelt niet aan zijn kwaliteiten, maar heeft wel vraagtekens over zijn mentaliteit’

In Frankijk wordt de naam van een andere doelman gelinkt aan Ajax. Lafont stond in het verleden onder contract bij Toulouse en Fiorentina. Hij maakte in de zomer van 2019 in eerste instantie op huurbasis de overstap naar FC Nantes, alvorens daar twee jaar later voor een bedrag van 7,5 miljoen euro definitief aan de slag te gaan. Lafont liet na afloop van vorig seizoen al weten graag een nieuwe uitdaging aan te gaan. Hij heeft in Nantes nog een contract tot medio 2027, maar de verwachting is dat hij deze zomer nog vertrekt. Volgens Ouest-France is Ajax dus met FC Nantes in gesprek over een transfer van de doelman. Hoe concreet de Amsterdamse interesse is, wordt niet duidelijk. Vorig seizoen stond zijn naam ook al op het lijstje.

Lafont stond vorig seizoen nog 28 keer onder de lat in de Ligue 1. Hij hield in zeven wedstrijden zijn doel schoon. De doelman kwam afgelopen zondag in de eerste competitiewedstrijd tegen Toulouse (0-0) ‘gewoon’ nog in actie.

Update 12.46 uur: ‘Ajax wil Lafont huren’

Volgens het deze zomer doorgaans goed geïnformeerde Transferwatch NL heeft Ajax inderdaad interesse in Lafont. Het medium noemt de berichtgeving van Ouest-France ‘wel voorbarig’, maar mocht Ramaj vertrekken, dan zou de Fransman inderdaad in beeld kunnen komen. Bij een verkoop of verhuur, idealiter met verplichte koopoptie, wil Ajax concreet worden voor FC Nantes-keeper Lafont. Volgens onze informatie hebben er al oriënterende gesprekken plaatsgevonden tussen de speler en de club uit de hoofdstad, waarbij de speler openstaat voor een overstap naar Amsterdam, zo klinkt het. Ajax zou ook nog naar andere opties kunnen doorschakelen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Mentaliteit van Ajax-speler zorgt voor ergernis tegen NAC: ‘Hij moet beter zijn best doen’

Onder anderen Henk Spaan en Kees Kwakman zijn kritisch op een zomeraanwinst van Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

AJAX72
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Gelyk halen en andere 3 er uit trappen

Kramer
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Over 3 uur komt er nog een naam bij

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen