‘Ajax twijfelt niet aan zijn kwaliteiten, maar heeft wel vraagtekens over zijn mentaliteit’

21 augustus 2024, 08:57
Foto: © Imago

Ajax twijfelt niet aan de voetbalkwaliteiten van Silvano Vos. Dat schrijft Voetbal International woensdag althans. De middenvelder uit de eigen jeugdopleiding staat op de nominatie om nog vóór het sluiten van de transfermarkt op 2 september te vertrekken en dat lijkt vooral te maken te hebben met zijn mentaliteit. Daarnaast had Ajax gehoopt dat Vos inmiddels wat verder in zijn ontwikkeling zou zijn.

Het was een opvallend moment maandagavond tijdens de ontmoeting tussen Jong Ajax en MVV in de Keuken Kampioen Divisie. Vos verscheen op sportcomplex de Toekomst aan de aftrap bij de beloften en werd in de slotfase van de tweede helft naar de kant gehaald. Het publiek klapte de handen stuk voor de jonge middenvelder. Dat deden de Ajax-supporters bijna een jaar geleden ook al toen Vos in de Europa League-wedstrijd tegen Olympique Marseille met tweemaal geel op zak en dus rood het veld voortijdig moest verlaten.

Artikel gaat verder onder video

Vos had een goede indruk gemaakt op de achterban en ook op toenmalig trainer Maurice Steijn. De volop bekritiseerde coach gooide Vos voor de leeuwen, met onder meer een basisplaats in de rampzalig verlopen thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Hij mocht zich ook na het vertrek van Steijn en de aanstelling van John van ’t Schip laten zien, maar wegens blessureleed verdween hij stilaan naar de achtergrond. In de slotfase van het seizoen maakte hij nog wel zijn opwachting. Een paar maanden later zou het zomaar kunnen dat Vos tegen MVV voor het laatst in Ajax-tenue te zien was.

LEES OOK: Ajax-fans verbijsterd door Farioli: één verbannen speler mag absoluut niet vertrekken

De middenvelder staat op de nominatie om te vertrekken, zo bevestigt VI. Achter de toekomst van Vos staat al langer een vraagteken nadat bekend werd dat Francesco Farioli hem had teruggezet naar Jong Ajax. Ajax twijfelt niet aan zijn voetbalkwaliteiten, maar heeft wel vraagtekens over zijn mentaliteit en had gehoopt dat hij wat verder in zijn ontwikkeling zou zijn, zo klinkt het. Vos heeft over interesse van andere clubs niets te klagen. Stade Reims werd genoemd, maar AC Milan is naar verluidt het meest concreet. Vos kan naar AC Milan, met wie hij een persoonlijk akkoord bereikt heeft. Nu is het aan de clubs om tot overeenstemming te komen, zo weet VI.

LEES OOK: Ajax wil speler met 31 duels in het afgelopen seizoen vóór 2 september van de hand doen

Tahirovic

De 19-jarige Amsterdammer zette vorig jaar zomer nog zijn handtekening onder een contract tot medio 2028. AC Milan zal dus een serieuze transfersom moeten ophoesten om Vos los te kunnen weken. Ajax hoopt ook nog altijd Benjamin Tahirovic van de hand te kunnen doen. Een vertrek van de middenvelder uit Bosnië en Herzegovina is echter geen uitgemaakte zaak. Het blijkt voor Ajax niet zo makkelijk om bijvoorbeeld de overbodige Tahirovic van de hand te doen. De Bosniër heeft geen enkele rol meer en moet vertrekken, maar de interesse in hem valt tegen, zo klinkt het.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Gedrag van Steven Bergwijn tegen NAC irriteert Ajax-fans: ‘Dat doe je tóch niet’

Terwijl Steven Bergwijn op de bank zat bij Ajax tegen NAC Breda was hij het middelpunt van kritiek.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Dug out
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

En het echte verhaal is dat Ajax problemen heeft om de Misluktat aankopen (oud ijzer) te slijten. Dus verkoop je maar aanstormend talent. Zie liever Tahirovic vertrekken…

Goku
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

En daarmee weer een probleem creëert voor de toekomst. Waarom accepteren ze domweg niet dat het nog 2 of 3 jaar duurt om weer terug te komen op niveau. In plaats van noodgrepen te doen om dit jaar misschien in de top 3 te komen..

Kramer
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Ag joh, van Vos lopen er genoeg rond. Niet bijzonder en zie hem in het buitenland ook echt niet slagen.

Goku
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Kramer, gaat niet alleen om Vos, maar zie Ajax ook nu weer rare dingen doen om dit seizoen te laten slagen. waarvan ik denk dat de problemen weer als een boemerang volgend seizoen weer terug komen. Doe het gewoon langzaam en goed, denk ik dan voor de langere termijn

Kramer
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Welke rare dingen? De huurspeler en de transfervrije? Of omdat er een doelman staat die het tot dusver gewoon goed doet?

Goku
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Je bouwt niet met deze spelers aan de toekomst, je verhuurt spelers die met een grote kans aan het einde van het seizoen aan je deur kloppen met een nog minder transferwaarde dan ze nou hebben. Maar ik zal het wel verkeerd zien. Dus wachten we tot de kerst😉

QuarlonK
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik blijf me verbazen dat in dit soort jongens veel interesse is. Niet geslaagd in het eerste van Ajax. Twijfels over zijn mentaliteit. Wat moet je daar nu als kopende club mee?

Kramer
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Dat zie je bij elke club wel, ze denken zo een jongen toch aan de praat te krijgen. Ihattaren is het grootste voorbeeld denk ik wel. Gigantisch talent zat er in maar de mentaliteit ontbreekt er gewoon en hoeveel clubs hebben het inmiddels geprobeerd?

QuarlonK
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Ik snap niet dat dit soort jongens zelf niet de drive hebben om te slagen bij hun club. Vos heeft zat talent, maar karakter blijkbaar nul

Kramer
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Ik snap het ook niet helemaal, het lijkt mij een droom. Maar ik heb het van dichtbij meegemaakt en zo iemand loopt er al rond vanaf zeg maar 6 jaar.. hun droom is het al lang niet meer maar gewoon hun werk. En ook bij jou en mij op ons werk zullen mensen niet alles geven. Het moet in je zitten om alles te willen geven, deze selectie van Ajax had die mentaliteit gewoon niet en onder Farioli worden ze gedwongen alles te geven.. dan zie je dat dit soort jongens afvallen want hun hoofd kan of wil het niet bijbenen. Soms valt het kwartje pas bij een nieuwe club in een nieuwe omgeving, soms helemaal niet.

CG
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Het blijft inderdaad de hoofdpijndossier bij Ajax van namelijk dat bij Ajax zeker géén mentaliteit ( en disciplines ) heeft. Na vertrek van Louis van Gaal tot heden bijft dat onzichtbaar !!!

Vito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja, denk ook slechter mentaliteit maar Vos is niets minder dat wat er nu rond loopt en duur gekocht is. Als jij je debuut maakt met een rode kaart en je verliest punten en loopt zwaaiend het veld af, kan natuurlijk niet. Ook tijdje verkeerde zaakwaarnemer gehad. Geef Vos een kans want hij is niet minder dan Mannsverk of duurbetaalde Henderson. Raar dat Ajax eerst de oudjes gratis laat gaan oa Blind en Tadic en oudjes terug haalt Henderson en Rugani, verdienen misschien 4 miljoen ipv 5 miljoen maar afgelopen seizoen plek 5 was met Blind en Tadic nooit gebeurd! Verkoop dikke Brobbey, de opvolger hebben ze al in huis,

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen