Farioli voert na gesprek met Bergwijn verandering door bij Ajax

29 augustus 2024, 23:21   Bijgewerkt: 29 augustus 2024, 23:40
Foto: © Imago/realtimes

Steven Bergwijn draagt niet langer de aanvoerdersband bij Ajax. Dat heeft Francesco Farioli hem duidelijk gemaakt in een onderling gesprek. De aanvaller had ‘m in de laatste wedstrijden al niet meer om zijn arm, maar daarin kwam hij telkens als invaller binnen de lijnen. Bergwijn had donderdagavond in de thuiswedstrijd tegen Jagiellonia Bialystok voor het eerst dit seizoen een basisplaats, maar Jordan Henderson was de aanvoerder. Farioli bevestigt dat de Engelsman zijn eerste keus is.

Maurice Steijn verbaasde vorig jaar vriend en vijand door de band in de aanloop naar de start van de competitie aan Bergwijn te geven. Waar de meeste Ajax-supporters rekenden op Steven Berghuis of misschien wel Branco van den Boomen, koos Steijn dus voor Bergwijn. De aanvaller maakte in de zomer van 2022 voor een recordbedrag van ruim dertig miljoen euro de overstap van Tottenham Hotspur naar Ajax, maar slaagde er tijdens zijn eerste seizoen niet in de hoge verwachtingen waar te maken. Dat lukte hem ook niet vorig seizoen, ondanks de aanvoerdersband.

Artikel gaat verder onder video

Bergwijn wordt inmiddels al een tijdje in verband gebracht met een vertrek uit Amsterdam, maar is nog altijd ‘gewoon’ speler van Ajax. Aanvoerder is hij in elk geval niet meer. Farioli bevestigde na afloop van het thuisduel met Jagiellonia dat Henderson de nieuwe aanvoerder van Ajax is. Dat lag al in de lijn der verwachting. Steven Berghuis droeg in de eerste competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen nog de band, maar toen begon Henderson op de bank. In alle andere wedstrijden hing de band om de armen van de Engelsman, ook in de thuiswedstrijd tegen Jagiellonia.

LEES OOK: Wout Weghorst uit frustraties en zegt cynisch: 'Dat past er ook wel mooi bij'

Moment tussen Henderson en Bergwijn zorgt voor onduidelijkheid

Henderson streek begin dit kalenderjaar neer in Amsterdam, nadat hij een paar maanden eerder de veelbesproken overstap van Liverpool naar Saudi-Arabië had gemaakt. Na een half jaar verlangde hij echter alweer naar voetballen in Europa. Henderson kon tijdens zijn eerste zes maanden in Amsterdam nog niet het verschil maken, maar is het nieuwe seizoen sterk begonnen en nu dus ook de eerste aanvoerder. Twee weken geleden ontstond er nog wel even onduidelijkheid over toen Henderson in de thuiswedstrijd tegen Panathinaikos aan invaller Bergwijn vroeg of hij de band wilde hebben. De Oranje-international weigerde. Nu heeft Farioli aan die onduidelijkheid dus definitief een einde gemaakt.

Ajax heeft 'meer leiders'

“Jordan is mijn aanvoerder”, wordt Farioli geciteerd door het Algemeen Dagblad. De Italiaan benadrukt echter dat zijn ploeg ‘meer leiders’ heeft. “Steven Bergwijn, Steven Berghuis en Remko Pasveer zijn ook aanvoerders. Maar iemand moet die band dragen en dat is Henderson. Ik heb daar ook met Bergwijn over gesproken en hij heeft hier geen problemen mee.” Berghuis komt overigens voorlopig niet in actie voor Ajax. De linkspoot raakte eerder deze week geblesseerd op de training en staat naar verwachting vier weken aan de kant.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Weghorst onthult bijzondere reden waarom hij met rugnummer 25 gaat spelen

Wout Weghorst gaat bij Ajax spelen met rugnummer 25, zo is na zijn transfer bekend geworden.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Bergwijn hadden ze sowieso niet aanvoerder moeten maken. Daar is ie niet geschikt voor. Die jongen is niet goed voor de camera en dat werkt niet. Ik denk ook dat ie in de kleedkamer geen kerel is die het voortouw neemt.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kwam ook geen zinnig woord uit.

CG
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ik ben echt wie het gaat worden. Berghuis ? Henderson ? We wachten maar af !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen