‘Ajax toont belangstelling in Marokkaans toptalent en uitblinker op Olympische Spelen’

7 augustus 2024, 15:18
Foto: © Imago

Ajax heeft interesse in de diensten van Amir Richardson, zo weet L’Équipe. De Marokkaanse middenvelder van Stade Reims is momenteel actief op de Olympische Spelen en zal naar verwachting deze zomer vertrekken uit Frankrijk.

Ajax is een van vier clubs die volgens de Franse sportkrant interesse hebben in Richardson. Ook Fiorentina, AS Roma en Everton zouden zich willen versterken met de 22-jarige middenvelder, die nog een contract heeft tot medio 2027 bij Reims.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: ‘Drie verbannen Ajacieden weigeren mee te trainen met Jong Ajax, één sluit wel bij tweede elftal aan'

Naar verluidt zou Reims al een bod van negen miljoen euro hebben ontvangen voor de Marokkaan, alhoewel het niet duidelijk is vanuit welke club dit komt. Toch zal dat niet genoeg zijn om de Fransen te overtuigen, aangezien die een bedrag van twaalf miljoen euro exclusief bonussen verlangt. De verwachting is dat de middenvelder voor het einde van de transferperiode vertrekt.

LEES OOK: Ajax stuurt aan op vertrek: ‘Hij móét eigenlijk weg’

De in Frankrijk geboren Richardson maakte in de zomer van 2022 de overstap van Le Havre naar Stade Reims, dat hem het eerste jaar weer verhuurde aan zijn oude club. Afgelopen seizoen speelde de Marokkaan wel voor de club uit Noord-Frankrijk en kwam hij 28 keer in actie. Daarin wist hij drie treffers te maken en leverde hij één assist. Op de Olympische Spelen begon de linkspoot alle duels in de basis, maar in de halve finale werd verloren van Spanje. Donderdagmiddag staat de strijd om het brons met Egypte op het programma.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jordan Henderson woest op ploeggenoot: 'Hij ging echt tekeer'

Jordan Henderson uitte in de slotfase van de wedstrijd tussen FK Vojvodina en Ajax (1-3) zijn onvrede richting een ploeggenoot.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ze moeten eens ophouden met al die namen aan ajax te linken ook deze Richardson weer er is duidelijk al aangegeven door kroes er is geen geld nu eerste 50 miljoen verkopen dan pas is er 10 miljoen beschikbaar voor een speler eerder niet

Hasi
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ik begrijp niet dat ajax geen geld heeft

Enrico
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Mam Haal Woud Weghorst .. Hij wil juliie willen En hij levert meteen..ipv een knulletje voor Jong of O19 Denk eens aan dit jaar En laat die raad van commissarissen groen licht geven voor Weghorst Anders weer jaar naar de kloten En krijgen we weer B garnituur En die Sosa enz. Niet meer opstellen dit was geld verspilling eerste klas Met dank aan mede de rvc.vd Sar( die blijft mooi overal buiten schot)

Goku
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Met 19 jaar invester je voor de toekomst. Wout kost 10 mil en salaris, dat je nooit meer terug verdiend. En garantie is er niet op doelpunten, het is geen Messi of Ronaldo. Maar je gaat wel een speler met een goede agressie en bevlieging

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen