Ajax officieel ‘verlost’ van eerste banneling

17 augustus 2024, 11:47
Foto: © Imago

Borna Sosa zet zijn carrière voort bij Torino, zo maakt Ajax bekend middels een persbericht. De linksback vertrekt op huurbasis, met een optie tot koop, naar Italië, waardoor de Amsterdammers ‘verlost’ zijn van de eerste banneling.

Sosa speelt dus in ieder geval komend seizoen in de Serie A. Donderdag wist transferjournalist Rudy Galetti al te melden dat Ajax tot een overeenkomst was gekomen met Torino. De Amsterdammers bevestigen dat het gaat om een huurdeal met optie tot koop. Het is niet bekend hoe hoog die koopoptie is. Thijs Zwagerman van ESPN had wat dat betreft tegenvallend nieuws voor de Ajax-fans.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Ajax-fans verbijsterd door Farioli: één verbannen speler mag absoluut niet vertrekken

De Kroaat werd vorig seizoen op Deadline Day voor acht miljoen euro naar Amsterdam gehaald door Sven Mislintat. De 26-jarige verdediger kwam over van VfB Stuttgart en tekende een contract tot medio 2028. Sosa kende een zeer matige periode in de Johan Cruijff ArenA. De linkspoot wist nauwelijks te overtuigen, maar kon aan het einde van het seizoen toch rekenen op interesse vanuit verschillende hoeken van Europa. Ook Giovanni van Bronckhorst had volgens Turkse media interesse.

LEES OOK: VI komt met belangrijke update over komst Rugani naar Ajax

De keuze is dus gevallen op Torino, de nummer negen van het afgelopen Serie A-seizoen. De Italianen huren Sosa met een optie tot koop. Daarmee is de eerste speler die Francesco Farioli uit de selectie zette vertrokken. Om ruimte vrij te maken in de overvolle selectie van de Amsterdammers verwees Farioli Sosa enkele weken geleden naar Jong Ajax.

Sosa begon zijn loopbaan bij Dinamo Zagreb, waar hij uiteindelijk doorbrak in het betaalde voetbal. Vervolgens maakte hij de stap naar Stuttgart, dat in dat seizoen degradeerde naar de 2. Bundesliga. Sosa bleef de club trouw, promoveerde, en speelde uiteindelijk nog drie seizoenen bij de Duitse club. Afgelopen jaar kwam de Kroaat vijfentwintig keer uit voor Ajax. Hij was goed voor vier assists.

Andere Ajax-bannelingen nog niet vertrokken

Ook Silvano Vos, Benjamin Tahirovic, Owen Wijndal en Naci Ünüvar werden door Ajax in de etalage gezet. De Amsterdammers hopen deze vier spelers nog van de hand te doen, waardoor er ruimte zal ontstaan in het salarishuis.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Henderson legt uit waarom Gaaei de beslissende penalty nam bij Ajax

Dat Anton Gaaei de beslissende penalty nam bij Ajax - Panathinaikos, was opvallend.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Dus Ajax schiet er niets mee op, behalve salaris

Sticks
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Goed werk van Kroes. Prima voor Ajax.

Goku
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Nee goed was geweest met een verplichte koop. Maar goed volgens jullie is die de beste TD van Europa. We kijken 1 sep wel hoe goed die is geweest

Sticks
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ik denk dat je wat veel fantaseert. Waar heeft iemand geroepen dat het de beste TD van Europa is? Kom even met een link dan.

Goku
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Jouw ouwe, van de aardbol verdwenen vriend (heeft een nieuwe naam) genaamd Krotje

Sticks
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ok nog meer fantasie dan. Ik heb hier geen vrienden en ken hier niemand. Dus daar kan ik niks mee. Ik wacht op de link waar iemand roept dat Kroes de beste TD van Europa is. Voor de rest heb ik niet veel behoefte aan raar gedoe, dus ik ben er klaar mee. Gewoon reageren prima, maar dit hoeft voor mij niet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen