Ajax niet gespaard na fiasco in Breda: ‘Het geluk van pokerende Farioli is op’

19 augustus 2024, 09:49
Foto: © Imago

Ajax wordt niet gespaard in de Nederlandse ochtendkranten na de wanprestatie in het Rat Verlegh Stadion in Breda. De ploeg van trainer Francesco Farioli ging met 2-1 onderuit op bezoek bij NAC. Vooral de vele wijzigingen die de Italiaanse oefenmeester doorvoerde kan rekenen op weinig goedkeuring.

“Geluk pokerende Farioli op”, kopt De Telegraaf, waarbij het verwijst naar de vele wissels die de oefenmeester van Ajax doorvoerde. Zo begonnen ten opzichte van het Europa League-duel tegen Panathinaikos alleen Remko Pasveer, Josip Sutalo en Jorrel in de basis tegen NAC.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Driessen: ‘Farioli pleegt regelrechte aanklacht tegen vier spelers van Ajax’

“Het 'gewoon' opstellen van Devyne Rensch, Jordan Henderson, Steven Berghuis, Kenneth Taylor en Steven Bergwijn om NAC Breda zo snel mogelijk over de knie te leggen, was op basis van de data dus opnieuw geen optie voor de Italiaan. Farioli wil 'frisse benen' en volgt - tot de wedstrijd in Breda met succes - zijn eigen weg.”

LEES OOK: Noodklok geluid bij Ajax: ‘Ik vrees met grote vrezen. Dit is héél erg treurig’

Ook het Algemeen Dagblad is uiterst kritisch op het wisselbeleid van Farioli. “Nederlaag van Ajax bij NAC zorgt voor chagrijn en vraagtekens bij (wissel)beleid trainer Francesco Farioli”, kopt de krant. “Ajax oogde onder Farioli minder zwak dan in het voorbije rampseizoen. Tot het kwaliteitsarme NAC het op acht plekken gewijzigde elftal de tweede nederlaag in een week toebracht. Zo kreeg het Amsterdamse optimisme een flinke knauw.”

Onsamenhangend Ajax

De Volkskrant is ook allerminst te spreken over het ‘onsamenhangende’ Ajax. De bezoekers kregen het ‘kwalitatief arme, maar dapper strijdende NAC niet kapotgespeeld’. “Ajax moest toezien hoe de thuisploeg een kwartier na rust verrassend op voorsprong kwam”, aldus de krant. “Leunend met zijn rechterarm tegen de dug-out zag Jordan Henderson hoe een zwak Ajax in een uitgelaten Rat Verlegh Stadion te kijk werd gezet door het gepromoveerde NAC. De aanvoerder van Amsterdammers boog het hoofd deemoedig toen NAC-verdediger Jan van den Bergh in blessuretijd het winnende doelpunt binnenkopte: 2-1.”

LEES OOK: Vermeulen totaal niet onder de indruk: 'Dit is best een aardig elftal voor de vijfde plaats'

Ook Het Parool constateert een onsamenhangend Ajax en spreekt van ‘de eerste mokerslag van het seizoen’. “Farioli zag zijn – wederom flink gewijzigde ploeg – ploeg inspiratieloos voor de dag komen en zelfs met lege handen achterblijven toen hij voor de volle buit wisselde”, klinkt het. “Drie dagen nadat Farioli met Ajax aan de eerste klap in het gezicht ontsnapte tijdens de krankzinnige penaltyserie tegen Panathinaikos, liet het zich uitgerekend door het armoedige NAC voor het eerst knock-out slaan.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Gedrag van Steven Bergwijn tegen NAC irriteert Ajax-fans: ‘Dat doe je tóch niet’

Terwijl Steven Bergwijn op de bank zat bij Ajax tegen NAC Breda was hij het middelpunt van kritiek.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Als Farioli zo door gaat haalt hij de kerst zeker niet

zwartekat
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Stom dat Farioli niet met het sterkte opstelling begint .... als ie zo doorgaat halen we weinig punten ... eerste helft sterkste opstelling tweede helft kan hij 5x die jonge gasten opstellen.. die komen nog veel tekort op dit nivo...... misschien is Farioli nu wakker geschud.... trouwens gtsb ik ben Krotje niet ...spoor je wel eigelijk gtsb .....Ik ga toch ook niet roepen dat je Rudolf of goku bent mafkees

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

😭😭😭

zwartekat
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

1 ster op een feyenoord shirt😂😂🤣🤣😂

Goku
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

nee ik gok beukie

zwartekat
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

ja ik gok Rudolf

Waarom19
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Schreuder, Heitinga, van t Schip en Fariolie hebben een ding gemeen. Geen van hen zag en ziet niet in dat het Ajax spelsysteem met het tikkie terug voetbal niet effectief , niet attractief is en ook niet om aan te gluren. Het onnodig terugspelen is het probleem bij Ajax. Maar ja, geen trainer of analist in Nederland ziet dat niet in. Die praten achteraf wat er mis ging. Ja, dat kan mijn kleinzoon van 3 jaar ook navertellen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen