'Ajax-miskoop van 3 miljoen euro 'toptarget' voor Bundesligaclub: gesprekken zijn al gaande'

9 augustus 2024, 10:41   Bijgewerkt: 9 augustus 2024, 12:31
Foto: © Imago

Ajax-verdediger Jakov Medic staat mogelijk voor een overgang naar de Bundesliga. Waar de Kroaat donderdagavond nog werd gelinkt aan een vertrek naar Hamburger SV, staat hij volgens de Duitse tak van Sky in de serieuze belangstelling van VfL Bochum. Ajax is Medic liever kwijt dan rijk, maar een transfer naar de Bundesligaclub is geen uitgemaakte zaak.

Ajax telde vorig jaar drie miljoen euro neer voor de komst van Medic. Omdat de komst van zijn landgenoot Josip Sutalo lang op zich liet wachten, deed toenmalig trainer Maurice Steijn in de eerste wedstrijden een beroep op Medic. De boomlange centrumverdediger kon ondanks zijn wereldgoal tegen Heracles Almelo niet imponeren en verdween langzaam maar zeker naar de achtergrond. Na het vertrek van Steijn en de aanstelling van John van ’t Schip kwam Medic er al helemaal niet meer aan te pas en onder Francesco Farioli hoeft hij evenmin te rekenen op speeltijd.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Hoofdbrekens voor Kroes: Ajax-speler met aflopend contract ging nog niet in op nieuw voorstel

Ajax hoopt Medic, die in Amsterdam nog een contract heeft tot de zomer van 2028, zo snel mogelijk te lozen om Daniele Rugani binnen te halen. VfL Bochum zou Ajax daarbij kunnen helpen. De journalist Marco Conterio, werkzaam voor onder meer RAI Sport en Tuttomercatoweb, schreef donderdag nog dat Medic op weg is naar Hamburger SV, maar volgens Dennis Bayer is ook VfL Bochum in de race. Medic zou voor die club zelfs een ‘toptarget’ zijn als Bernardo vertrekt. De Braziliaan staat in de belangstelling van onder meer Union Berlin. De gesprekken over een overgang van Medic naar VfL Bochum zijn naar verluidt al in volle gang. De Kroaat kan in Duitsland een meerjarig contract ondertekenen.

Voor de centrale verdediger lonkt dus een terugkeer naar Duitsland, waar hij eerder al actief was voor onder meer 1. FC Nürnberg en FC St. Pauli. Medic droeg tot op heden negen keer het shirt van Ajax.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Pasveer praat met toptarget: ‘Hij is wat Ajax nodig heeft. Ik hoop echt dat hij komt’

Remko Pasveer hoopt een transferdoelwit van Ajax te overtuigen om deze zomer naar Amsterdam te komen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen