Ajax-speler haakt af voor heenwedstrijd in Polen: Farioli zet streep door basisklant

21 augustus 2024, 14:10   Bijgewerkt: 21 augustus 2024, 15:20
Foto: © Imago

Ajax-trainer Francesco Farioli kan donderdagavond in de heenwedstrijd tegen Jagiellonia Bialystok in de play-offs van de Europa League geen beroep doen op Kian Fitz-Jim. De middenvelder is niet fit en blijft achter in Amsterdam. Dat meldt clubwatcher Lentin Goodijk van Voetbal International althans. Daniele Rugani gaat wél mee naar Polen. Inmiddels is ook duidelijk dat de Italiaan speelgerechtigd is.

Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf meldde al dat de Amsterdammers alles op alles zetten om de kersverse huurling van Juventus speelgerechtigd te krijgen voor het heenduel in de play-offs van de Europa League en daarom ‘koortsachtig’ overleg voerden met zowel de KNVB als de UEFA. Ajax maakte woensdag de komst van Rugani wereldkundig. Hij wordt tot en met het einde van dit seizoen gehuurd van Juventus.

Fitz-Jim niet, talenten wél mee naar Polen

Artikel gaat verder onder video

Fitz-Jim is donderdagavond sowieso niet van de partij. De middenvelder is niet fit en behoort daarom helemaal niet tot de selectie die vandaag (woensdag) nog afreist naar Polen. Fitz-Jim had in de voorgaande vier Europese wedstrijden nog een basisplaats. In de uitwedstrijd tegen NAC Breda van afgelopen zondag kwam hij in de tweede helft als invaller binnen de lijnen. Fitz-Jim kon niet voorkomen dat Ajax bij de promovendus de eerste competitienederlaag van dit seizoen leed.

LEES OOK: Groot compliment voor verrassende naam in Ajax-opstelling: 'Mooi voorbeeld voor elke jonge speler'

Tegenover de afwezigheid van Fitz-Jim staat niet alleen de (mogelijke) aanwezigheid van Rugani, maar ook die Jorthy Mokio en Nick Verschuren. De jongelingen, respectievelijk zestien en negentien jaartjes jong, maakten maandagavond nog hun opwachting voor Jong Ajax in de thuiswedstrijd tegen MVV (0-0).

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ronald de Boer maakt Brian Brobbey belachelijk na missen van twee (!) penalty's

Ajax stootte door naar de play-offronde van de Europa League, maar het is de vraag of Brian Brobbey een goed gevoel overhoudt aan de avond.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Klaris Valkenburg
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Kijk daar hou ik van Geeft de jonge spelers een kans Er zit talent zat bij ajax Maar je moet wel lef hebben Als coach

LCA
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Niet fit bevonden... Is dat de nieuwe term voor moe? Dat joch heeft de hele voorbereiding op de top van zijn kunnen meegedaan en al behoorlijk wat wedstrijden en afgereisde kilometers in de benen. Zowel per bus als per vliegtuig. Ik vermoed dat Farioli in aanloop naar een wedstrijd het gehele team effe doormeet en aan de hand van die cijfers bepaalt of spelers in aanmerking komen voor de wedstrijdselectie. Rugani werd fit bevonden tijdens zijn test, dus ik heb zo'n vermoeden dat de hele selectie nu wekelijks aan dat apparaat moet van Farioli. Dat en natuurlijk de data die ze via de biometrie verzamelen.. interessante en professionele benadering hoor. nu nog resultaat aub!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen