Taylor baalt opzichtig van ploeggenoot en steekt frustratie niet onder stoelen of banken

29 augustus 2024, 20:55   Bijgewerkt: 29 augustus 2024, 21:28
Foto: © Ziggo Sport

Ajax-middenvelder Kenneth Taylor baalde in de slotfase van de eerste helft van de thuiswedstrijd tegen Jagiellonia Bialystok in de play-offs van de Europa League ontzettend van ploeggenoot Steven Bergwijn. Taylor bezorgde Bergwijn met een fraai hakballetje een niet te missen kans op de openingstreffer, maar de aanvaller kreeg de bal niet voorbij de Poolse-doelman. Taylor baalde zichtbaar als een stekker.

Bergwijn verscheen donderdagavond in de return tegen Jagiellonia voor het eerst dit seizoen aan de aftrap bij Ajax. De aanvaller, vorig seizoen nog aanvoerder, maakte vanwege zijn deelname aan het EK in Duitsland pas laat zijn opwachting op het trainingsveld in Amsterdam en keerde ook nog eens terug met een blessure. Francesco Farioli deed de afgelopen weken rustig aan met Bergwijn, die bovendien in verband wordt gebracht met een transfer. De Amsterdammer is voorlopig ‘gewoon’ nog speler van Ajax en had donderdagavond dus een basisplaats.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Assistent-scheidsrechter bij Ajax - Jagiellonia Bialystok zorgt voor zelden vertoond moment

Bergwijn mist dé kans op openingstreffer

Ajax kreeg in de eerste helft lang niet zoveel ruimte als in de heenwedstrijd in Polen. Het was lang wachten op de eerste grote kans voor de Amsterdammers. Die kreeg Bergwijn een paar minuten voor de pauze. Kian Fitz-Jim had al kunnen afdrukken, maar hij speelde de bal naar Taylor. Zijn collega op het middenveld bracht vervolgens Bergwijn met een fraai hakballetje oog-in-oog met de doelman van Jagiellonia, maar scoren deed hij niet. Daarvan baalde Taylor zichtbaar. De middenvelder was duidelijk teleurgesteld in het afronden van zijn ploeggenoot. Hij maakte wat bewegingen met zijn armen en trok een verongelijkt gezicht.

LEES OOK: Kroes noemt drie Ajacieden die kunnen vertrekken: 'Het grote geld moet morgen komen'

Taylor kan even later alsnog juichen

Ajax hield een hoekschop over aan de kans voor Bergwijn, waaruit Bertrand Traoré de bal naast kopte. Op de weg terug richting de eigen helft zag je Taylor nog in zichzelf praten, nog balend van de gemiste kans van zijn ploeggenoot. Taylor had niet veel later wél reden tot lachen. Een paar minuten nadat hij een fraaie assist door zijn neus geboord zag worden, schoot Fitz-Jim Ajax op een 1-0 voorsprong. Na de 1-4 overwinning in de heenwedstrijd in Polen staat Ajax dus al met zeker anderhalf been in het hoofdtoernooi van de Europa League.

© Ziggo Sport

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax grijpt drastisch in: 'Daar is de directie echt van geschrokken'

De directie van Ajax is 'geschrokken', zegt clubwatcher Johan Inan.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bergwijn is (al lang) passé. Godts is hem de baas.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen