Ajax maakt om 01.45 uur melding van uitgaande transfer: 'We hebben hem daarom laten gaan'

31 augustus 2024, 08:34
Foto: © Imago

Ajax heeft het vertrek van Carlos Forbs naar Wolverhampton Wanderers in de nacht van vrijdag op zaterdag definitief aangekondigd. De Portugese vleugelaanvaller, die vorig jaar nog voor een bedrag van veertien miljoen euro de overstap maakte van Manchester City naar Ajax, maakt het seizoen op huurbasis af in Engeland. De Amsterdammers hebben bovendien een optie tot koop bedongen.

Toenmalig technisch directeur Sven Mislintat van Ajax verbaasde vorig jaar vriend en vijand door veertien miljoen euro op tafel te leggen voor de komst van Forbs. De Portugees gold in de jeugdopleiding van Manchester City weliswaar als een groot talent, maar een debuut in de hoofdmacht zat er niet in. Bij Ajax kende hij een hoopgevende start. Zo scoorde hij onder meer in de thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille in de Europa League. Maar na het vertrek van Maurice Steijn en de aanstelling van John van ’t Schip kwam Forbs er nog maar weinig aan te pas.

Nieuwe kans onder Farioli

Artikel gaat verder onder video

Forbs speelde tijdens zijn eerste seizoen in Nederland 34 wedstrijden, waarvan twee voor Jong Ajax. Hij eindigde op vier doelpunten en vijf assists in alle competities. Onder Francesco Farioli kreeg de rappe aanvaller volop de kans zichzelf te laten zien. Forbs verscheen in vijf van de zes wedstrijden in de voorronde van de Europa League aan de aftrap en kwam in de eerste competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen als invaller binnen de lijnen. Maar overtuigen deed hij wederom niet. Farioli haalde Forbs regelmatig voortijdig naar de kant. De Portugees scoorde niet en verzorgde ook geen assist.

LEES OOK: Ajax-fans krijgen slecht nieuws van Tim van Duijn: 'Daar zou ik geen rekening mee houden'

Wolverhampton komt na interesse Lyon in actie

In de tussentijd werd hij nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek uit Amsterdam. Wolverhamtpon werd al even genoemd als mogelijke nieuwe bestemming, maar de laagvlieger uit de Premier League toonde zich lang niet concreet. Daar kwam de afgelopen dagen verandering in. Na het nieuws dat Olympique Lyonnais zich met een bod had gemeld in Amsterdam kwam Wolverhampton alsnog in actie. Met succes. Wolverhampton huurt Forbs voor de rest van het seizoen van Ajax en kán hem volgend jaar definitief overnemen. Volgens Mike Verweij van De Telegraaf betaalt Wolverhampton een huursom van 2,5 miljoen euro aan Ajax en wordt de optie tot koop verplicht bij tien basisplaatsen voor Forbs, die dan 13,5 miljoen euro moet kosten.

In het persbericht, dat Ajax afgelopen nacht om 01.45 uur verstuurde, gaat technisch directeur Alex Kroes van Ajax in op het vertrek van Forbs. Om de sportieve en financiële balans van Ajax te herstellen, hebben we ervoor gekozen om Carlos Forbs te laten gaan naar de Premier League, de competitie van zijn dromen. We wensen hem heel veel succes toe, zo klinkt het. Ajax hoopt ook afscheid te nemen van Benjamin Tahirovic en Owen Wijndal. Voor laatstgenoemde was er naar verluidt interesse vanuit onder meer Spanje en Frankrijk, maar de transfermarkt sloot in beide landen vrijdagavond al z’n deuren.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Weghorst onthult bijzondere reden waarom hij met rugnummer 25 gaat spelen

Wout Weghorst gaat bij Ajax spelen met rugnummer 25, zo is na zijn transfer bekend geworden.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Bijna kiet gespeeld

Sticks
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Gezien de omstandigheden uitstekend geregeld door Kroes.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

🤣🤣🤣🤣 je maakt verlies . Uitstekend geregeld zegt ie dan . Het is te hopen dat je begeleider ook je geldzaken doet .

Kolie
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Hahaha daar is onze ajax trol weer

Kramer
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Kroes roeit met de riemen die die heeft, ik ben tevreden. Farioli was een goede zet en dat er nu helaas meer verhuur is dan verkoop is niet heel raar na afgelopen seizoen.. wie wilt deze rommel.

kib*
Link gekopieerd!
    39
    + 1
avatar

Laat de eerste de beste TD naar voren komen om Kroes in deze financieel moeilijke periode te kunnen vervangen. Kroes begon pas in maart, haalde de onbekende Farioli binnen en deze coach presteerde het om binnen korte tijd een Ajax met nog steeds gemankeerde Mislintat-spelers en aangevuld met jonge talenten Ajax sportief uit een diep dal naar een acceptabel niveau te kunnen brengen, knap. Ajax is niet meer zo kwetsbaar zoals dat zij eerder onder de vorige trainers bijna alle wedstrijden konden verliezen. De concurrentie zal een harde dobber aan dit Ajax hebben. Ik lees hieronder al weer van die kinderlijke niet ter zake doende reacties van bekende Feyenoorders, die een jaarabonnement op het neerhalen van Ajax hebben, walgelijk en zielig. Ga wat anders doen mensen.

Vito
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Begon goed, in eerste wedstrijd had Brobbey al kritiek op Forbs, niet juiste druk zetten. K vraag mij af of het geen hardloper is ipv voetballer

ERIMIR
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Forbs is een hardlopende voetballer. Dat je dat niet door hebt, Vito.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen