Ajax klopt Vojvodina opnieuw en kent tegenstander in derde voorronde

1 augustus 2024, 21:55   Bijgewerkt: 1 augustus 2024, 22:04
Foto: © Ziggo Sport

Ajax heeft zich gekwalificeerd voor de derde voorronde van de Europa League. De Amsterdammers waren donderdagavond met 1-3 te sterk voor FK Vojvodina, door treffers van Josip Sutalo, Jorrel Hato en Bertrand Traoré. In de volgende voorronde neemt Ajax het op tegen Panathinaikos, dat over twee duels te sterk was voor Botev Plovdiv.

Het lek is nog altijd niet boven bij Ajax, zo bleek in Servië andermaal. De Amsterdammers hanteerden een laag tempo in balbezit en waren vrij voorspelbaar in de opbouw. Zodra Ajax over de middenlijn was, had de ploeg moeite om balbezit te houden. Door het vroege drukzetten van Vojvodina slaagde Ajax er veelal niet in de vrije man te vinden.

Artikel gaat verder onder video

In de eerste helft had Ajax slechts één grote kans: Sutalo probeerde met een inzet achter het standbeen te scoren. Hij kreeg de bal vlak voor het doel aangespeeld door Carlos Forbs, maar omdat de bal net achter hem belandde, moest de verdediger het op acrobatische wijze proberen. De bal werd door Vojvodina van de lijn gehaald.

LEES OOK: ‘Onzekere’ Ajacied door het slijk gehaald na zwakke eerste helft: ‘Wat een verschrikkelijke speler’

In het warme Bačka Topola werd Vojvodina voor de rust twee keer gevaarlijk. In de zevende minuut bracht Remko Pasveer redding op een inzet van Dele; in de blessuretijd schoot Mihailo Ivanovic voorlangs. Acht minuten na de pauze wist Ajax de ban te breken. Na een corner van Branco van den Boomen schoot Chuba Akpom op doel; zijn inzet werd gekeerd door doelman Lazar Carevic, maar in de rebound reageerde Sutalo van dichtbij alert.

Lang kon Ajax niet van die voorsprong genieten. In minuut 59 maakte Vojvodina de 1-1, nadat het zeeën van ruimte kreeg aan de rechterflank. Vojvodina bouwde op door de as van het veld. Caleb Zady stoomde op en hield zowel linksback Hato als Youri Baas bezig. Daardoor had Ajax geen oog voor Lazar Nikolic, die helemaal vrijstond aan de rechterflank. Zijn diagonale schot werd nog getoucheerd door Sutalo en belandde achter Pasveer.

LEES OOK: Noa Vahle en Youri Mulder krijgen grote schrik op weg naar Vojvodina - Ajax

Met de 1-1 stand was Ajax virtueel nog steeds door naar de volgende ronde, maar de spanning was wel plots terug. Vojvodina kreeg echter geen grote kansen om op voorsprong te komen en incasseerde vijf minuten voor tijd de knock-out. Aan de rand van het strafschopgebied krulde Hato de bal op prachtige wijze in de linkerbovenhoek, na voorbereidend werk van Steven Berghuis: 1-2. Berghuis was vervolgens nog dicht bij de 1-3, maar zag twee schoten vlak voor de doellijn worden weggehaald. Toch viel de derde treffer nog wel: invaller Traoré punterde in minuut 92 raak in de verre rechterhoek op aangeven van Hato.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wout Weghorst heeft aan zeven woorden genoeg om Ajax te omschrijven

De door Ajax begeerde Wout Weghorst staat open voor een terugkeer in Nederland.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Een goede binnen komst van traore gelijk scoren

Klantenservice
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Hoppakee, lekker hoor, door naar de volgende ronde!

Copa
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Een zeer slechte tegenstander. Ze konden niet eens op doel schieten. Als Sutalo er af blijft tikt een van de twee voorin de bal aan en buitenspel.

Allback
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Met dit spel tegen Panathinaikos vlieg je eruit. Voor Ajax te hopen dat het met Bergwijn en Brobbey erbij en een fitte Traoré of Berghuis het een stuk beter gaat.

Goku
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Feli en op naar de volgende wedstrijd. Goed of slecht het resultaat telt

Vito
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Hierna geplaatst of nog een voorronde?

Goku
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Dan nog een keer, dus nog 4 wedstrijden dan in de EL

Lorenzo Chiquita
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Bergwijn heeft nu al heel lang al niets tot zeer onvoldoende gepresteerd, hij is niet van topklasse, sneu als daar je enige hoop op is gevestigd.....ajax verzuipt in zijn eigengerijde arrogante drijfzand intussen....zo jammer

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen