'Ajax kán komst Weghorst donderdag al afronden'

27 augustus 2024, 19:09   Bijgewerkt: 27 augustus 2024, 20:20
Foto: © Imago

Ajax zou de komst van Wout Weghorst ‘theoretisch’ donderdagavond al kunnen afronden. Dat schrijft Voetbal International dinsdag althans. Weghorst wordt al maanden in verband gebracht met een overstap naar Ajax, maar heeft nog altijd geen groen licht gekregen. De Amsterdammers moeten eerst de benodigde (financiële) middelen bij elkaar krijgen en dat zou donderdag na de return tegen Jagiellonia Bialystok al zover kunnen zijn.

In juni, nog vóór de start van het Europees Kampioenschap in Duitsland, kwam al naar buiten dat Ajax Weghorst in het vizier heeft om de spitspositie te versterken. Weghorst staat op dit moment nog onder contract bij Burnley, maar wil niets liever dan in Amsterdam aan de slag gaan. Hij zit echter al een tijdje in de wachtkamer, want Ajax heeft op dit moment niet de gevraagde financiële middelen om hem vast te leggen.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Wout Weghorst heeft aan zeven woorden genoeg om Ajax te omschrijven

De Amsterdammers moeten eerst spelers van de hand doen alvorens ze zelf in de selectie kunnen investeren. Maar plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Europa League zou uitkomst kunnen bieden. Ajax is dan verzekerd van een startpremie van enkele miljoenen euro’s en sowieso het spelen acht wedstrijden. Na de 1-4 overwinning op Jagiellonia in de heenwedstrijd lijkt de return in Amsterdam een formaliteit.

LEES OOK: 'Weghorst naar Feyenoord? Een geweldige oplossing, ik zie hem wel in De Kuip spelen'

En dan zou de komst van Weghorst ‘theoretisch’ ook beklonken kunnen worden, zo schrijft VI. “De 32-jarige spits heeft zijn jawoord gegeven aan Ajax en wacht op groen licht. Zodra Ajax de middelen bij elkaar verzameld heeft, kan de komst van Weghorst worden afgerond. Dat zou theoretisch gezien donderdag al kunnen, als Ajax zich daadwerkelijk plaatst voor de groepsfase van de Europa League”, zo klinkt het.

Brobbey en Akpom

Ajax ziet in Weghorst de vervanger van Brian Brobbey en/of Chuba Akpom. Beiden hebben nog een doorlopend contract in Amsterdam, maar de club staat zeker niet onwelwillend tegenover een vertrek van een of beide spitsen. Akpom staat al even op de nominatie om te vertrekken uit Amsterdam, al ziet Ajax volgens VI ‘nog geen reden om in te gaan op de avances van de clubs die zich tot nu toe hebben gemeld’. Voor Brobbey heeft Nottingham Forest inmiddels aangeklopt. De kans dat de Oranje-international vertrekt naar de laagvlieger uit de Premier League is echter ‘zeer klein’.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Ajax is heel erg afhankelijk geworden van één speler'

Een zorgwekkende conclusie over Ajax, dat erg afhankelijk zou zijn van één basisspeler.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Hurricane.
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

De gemiddelde leeftijd gaat daar richting de 42 jaar. Klasse van kroes.

Ouwefries
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Daar zitten we echt niet op te wachten.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ajax wordt een ouwe "lullen" elftal. Daarna moeten ze Daley Blind, Eriksen en Wijnaldum nog in huis halen. Daar gaat je Ajax-dna.

Sticks
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Fantast.

Carel Nieber
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Brobbey moest in 2021 zo nodig naar Leipzig, terwijl Ajax hem probeerde te behouden. Maar de eigenwijze spits hield vast aan zijn voornemen en vertrok. We weten allemaal hoe dat is afgelopen! En nu kan meneer naar Nottingham, maar die club is hem te min. Wellicht is het goed als hij beseft dat zijn kwaliteiten op dit moment niet toereikend zijn voor clubs met meer naam en faam. Enige bescheidenheid is hem nog steeds vreemd! Laten we hopen dat de club hem als nog kwijt kan raken, want het gebrek aan vreugde dat hij nu uitstraalt is funest voor de sfeer in het team. En dan hopen dat Bergwijn hem volgt.

Erik45
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Rustig aan Ajax vriendjes en vriendinnetjes. Er is vooralsnog geen enkele reden tot paniek... Er staat als kop boven het artikel "Ajax KÁN komst Weghorst donderdag al afronden"😂 Het is toch ook ongelofelijk daar in Amsterdam... Via een heimelijk rukkende tuinkabouter en een Duitse charlatan kom je uiteindelijk uit bij een beurshandelaar zonder enig moreel besef die Wout Weghorst wil presenteren als de ultieme remedie.

Sticks
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Veel gelul, weinig wol.

Goku
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Zei de man zonder een mening, he Sticks

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen