Ajax heeft eindelijk beet bij Rugani en haalt broodnodige routine naar Amsterdam

21 augustus 2024, 12:53
Foto: © Imago/realtimes

Ajax heeft zich officieel versterkt met Daniele Rugani (30), zo maken de Amsterdammers woensdagmiddag bekend. De gedroomde versterking voor de achterhoede wordt voor één seizoen gehuurd van Juventus, waar hij nog een contract heeft tot medio 2026.

Daarmee heeft Alex Kroes dan eindelijk beet bij de Italiaan. Naar verluidt zou Ajax al sinds 2 juli gecharmeerd zijn van de centrale verdediger, die een overstap naar Amsterdam ook zelf zag zitten. Begin augustus zouden Rugani en Ajax zelfs al een akkoord hebben bereikt over een transfer, maar destijds beschikten de Amsterdammers nog niet over de benodigde financiële middelen.

LEES OOK: Youri Mulder niet enthousiast over mogelijke versterking Ajax

Artikel gaat verder onder video

De aanwezigheid van Jakov Medic, die inmiddels op huurbasis de overstap heeft gemaakt naar VfL Bochum, stond de komst van de Italiaanse mandekker in eerste instantie in de weg. Terwijl Ajax druk bezig was met het vrijmaken van ruimte in het budget, meldde ook een club uit de Verenigde Arabische Emiraten zich bij Rugani. De Italiaan wilde dolgraag naar de Eredivisie en sloeg uit aanbod uit het Midden-Oosten af.

Rugani tekent tekent tot 30 juni 2025 in Amsterdam en moet voor de nodige routine zorgen in het elftal van Francesco Farioli. De dertigjarige Italiaan brengt met ruim honderdzeventig wedstrijden in de Serie A immers voldoende ervaring met zich mee.

De zevenvoudig international genoot zijn jeugdopleiding bij Empoli FC, de club waar hij in 2013 debuteerde in de Serie B. In 2015 nam Juventus de stopper over om hem direct weer te verhuren aan Empoli. Vanaf seizoen 2015/16 tot 2019/20 maakte Rugani deel uit van de selectie van De Oude Dame. De centrumverdediger kon zich echter nooit ontpoppen tot onbetwiste basisspeler. Na verhuurperiodes bij Stade Rennes en Cagliari keerde Rugani in 2021 weer terug bij Juve.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Langste penaltyreeks ooit? Zo verhoudt Ajax - Panathinaikos zich tot andere historische strafschoppenseries

Ajax - Panathinaikos kende een buitengewoon lange penaltyserie. Hoe gaat die de geschiedenisboeken in?

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Ik verwacht dat ook deze jongen neergesabeld gaat worden voordat ie begonnen is want wat kunnen "ze" anders? De realiteit is dat je het niet weet: hij brengt natuurlijk ervaring door zijn leeftijd maar dat moet er dan ook uitkomen natuurlijk. En dat is, helaas, weer een kwestie van afwachten. Ik probeer het wel positief te bekijken. Hopelijk gaat het lukken met hem erbij.

Kramer
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Elke speler voor elke club is een gok

Sticks
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Klopt, maar het woord Ajax werkt als een rode lap.

Kramer
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Jep en dat artikel plaats je dan elke dag.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

😭😭😭 .iedereen is tegen ons !!!. Lees het stukje over zijn laatste seizoenen . En het dan gek vinden dat mensen het niet zo'n geweldige zet vinden . Het is een 2e henderson . Maar goed veel plezier ermee. Zolang je in je selectie bergwijn en berghuis en brobbey hebt met die italiaan en kroes/beukers als vormgevers. Kun je kopen wat je wil

Goku
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

En jij doet niet anders "Sticks" bij Feyenoord artikelen. En als je dan weer commentaar krijgt van andere Ajax supporters, dan verander je naam weer. Terug komen op het artikel. Ja, kijken naar de feiten is het een hele grote gok van Ajax. Oud en over 3 seizoenen weinig gespeeld. Als het een goede speler is, waarom speelt die niet, bij welke club dan ook? Is er nergens in de wereld een jongere speler te vinden die je kan huren met een optie tot koop?

joost bierenbroodspot
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

als het echt een topper was dan is hij niet te koop of te huur

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Precies je gaat ook niet voor niks van de serie a naar de eredivisie als je geen nederlander bent . Dan klopt er iets niet

jurgen😎
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

@kramer ik heb het een paar dagen geleden gezegd die gozer is geen pannekoek in vorm kan deze jongen in de eredivisie en europa league als jullie erin blijven gewoon mee. Als er door iemand gezegd wordt dat hij niks is dan is dat diegene zn mening ik ben zelf benieuwd is wel een echte italiaanse verdediger met naam .

Kramer
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Gaan het meemaken Jurgen. Voor de selectie is het sowieso goed, ook als backup. Hij kent tenminste de klappen van de zweep.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Kramer/jurgen henderson ook. Maar als je zelf niks presteert ,gaan jonkies echt niet luisteren . En bergwijn ,berghuis maken de boel uit in amsterdam . Ook henderson kon daar niks aan doen Rugani heeft de laatste 3 seizoenen niks gepresteerd . Is als'italiaans international' verhuurd geweest aan kleine clubs . Bijna niks gespeeld en nu is er geen club die hem koopt . Net als henderson was zijn carriere top. Maar ajax koopt het verleden . Verder is het gevaarlijk om nu al het vriendtje van de trainer te zijn .

jurgen😎
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

@gtsb laten we zien ik was niet benieuwd naar toni henderson kroos. Maar wel naar Rugani ik denk dat ze op zich een goeie deal hebben gemaakt.

Blackie
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

sticks helemaal mee eens, ik hoop dat hij slaagt want men heeft het wapen al geladen om te schieten ik zie hem wel slagen want als je met giorgio chellini gespeeld hebt dan weet je wel hoe je een verdediging moet aansturen.

Hurricane.
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Er is weer een nieuwe verlosser geland. Kijken hoe lang dit weer gaat duren.

Sticks
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Je valt in herhaling, slap windje.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Kun je over mee praten storm/krotje of wat het morgen maar weer mag zijn sticks

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Voor de "experts" hier wacht eerst eens af voordat je je mening over hem geeft zonder hem gelijk af te serveren. Dat hij niet altijd gespeeld heeft zegt mij niet zoveel omdat in Italië heel anders gespeeld wordt. Men speelt daar vanuit een gesloten verdediging waarbij die linie zo'n beetje het belangrijkst is, namelijk het voorkomen van doelpunten is belangrijker dan zelf scoren vandaar dat er van een verdediger veel meer wordt gevraagd dan in Nederland. Ik denk dat als hij een echte verdediger Italiaanse stijl is hij met gemak hier kan slagen maar nogmaals de toekomst zal dit uit wijzen.

Sticks
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Experts tussen haakjes. Klopt helemaal.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Briesjuh begin je weer???

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Voetbalfanaat ik wacht ook af alleen de voortekenen zijn net als bij henderson. Als ik dan hier lees dat de nieuwe verlosser er weer is ,en mensen weer op hun borst slaan wat een geweldige aankoop het is. Dan denk ik daar gaan we weer . Het is gewoon weer paniek in amsterdam dat ziet iedereen

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

gtsb, spelers die als verlossers worden gezien die komen als ze zo goed zijn niet naar Nederland want daar is met alle respect onze competitie te zwak voor. Dan kiezen ze eerder voor een Frankrijk of Portugal etc. Buiten de traditionele top drie (en dan reken ik Ajax daar nog bij) is het niet veel hier. Dat hebben we pas nog gezien aan de Europese wedstrijden van Twente en de Eagles tegen ploegen wat ook geen hoogvliegers zijn. Voor het huidige Ajax zal hij mogelijk een aanwinst zijn maar of hij dat ook zal zijn voor een PSV of Feyenoord?? Nogmaals de tijd zal het uit wijzen.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Voetbalfanaat sommige hier zien het wel zo (verlosser). Ik denk (en dat is mijn bescheiden mening),dat men te veel kijkt naar zijn verleden. En dus niet naar het nu of recente verleden . Wat je zelf ook zegt een echte topper komt niet hier heen. Dus waarom komt een oude topper wel. Waarom laten andere seria a clubs hem links liggen . En is hij aan kleine clubs verhuurd . Dan mag hij hier misschien een 'aanwinst ' zijn voor dit ajax . Maar dat zegt toch al alles al. Ervaring is allemaal prima ,maar als jij het niet meer brengt ,is het net als bij henderson heel snel over . Verkoop je rotte appels en koop echt iets .

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gtsb ik kan het alleen maar met je eens zijn want in feite zeggen we hetzelfde. Wij kunnen ons niet meer meten met de grote competities en dat bemerk je ook aan de spelers hier want wat hier speelt is middelmaat in vergelijking met andere landen. De echte toppers gaan vanzelf naar het buitenland want hier kunnen ze zichzelf niet verder ontwikkelen, dus spelers die hier naar toe komen zijn zo'n beetje van hetzelfde niveau als hier dat is helaas de realiteit.

Hurricane.
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

De gemiddelde leeftijd zal ongeveer 38 jaar zijn. Helemaal prima. Aan ervaring geen gebrek. Goed bezig die kroes.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen