Ajax gaat vanwege megasalaris Rulli akkoord met 50% van gewenste transfersom

6 augustus 2024, 21:29   Bijgewerkt: 6 augustus 2024, 21:35
Foto: © Imago

Ajax en Olympique Marseille hebben een mondeling akkoord bereikt over de transfersom van Gerónimo Rulli, zo melden bronnen rondom de Franse club aan De Telegraaf. Marseille maakt naar verluidt een bedrag van circa vier miljoen euro over naar de Amsterdamse club. Dat is de helft minder dan Alex Kroes in eerste instantie wilde ontvangen voor de 32-jarige goalie.

Ajax betaalde in 2023 een afkoopsom van acht miljoen euro aan Villarreal en wilde dit bedrag terugverdienen. Het werd echter al snel duidelijk dat Marseille niet bereid was om te voldoen aan dit bedrag. Rulli heeft bij Ajax een jaarsalaris van vier miljoen euro, met nog een contract tot medio 2026, waardoor hij zwaar op de begroting drukt. Daardoor is Kroes uiteindelijk akkoord gegaan met vijftig procent.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: 'Ajax gaat miljoenenverlies slikken bij vertrek van overbodige speler'

Zodra het papierwerk tussen beide clubs in orde is maakt Rulli de overstap naar de nummer acht van het afgelopen Ligue 1-seizoen. De verwachting is dat de ervaren Argentijn een meerjarig contract gaat tekenen.

LEES OOK: Naam van Ajax-keeper Jay Gorter valt bij club uit Eredivisie

Ajax en Rulli kunnen achteraf terugkijken op een teleurstellend huwelijk. De sluitpost begon zijn dienst in Amsterdam als eerste keeper, maar werd, mede dankzij een blessure, voorbijgestreefd door Diant Ramaj. Aankomend seizoen is de veertigjarige Remko Pasveer de eerste keus onder de lat, waardoor Rulli nóg minder uitzicht heeft op speeltijd. Uiteindelijk kwam de Argentijn 32 duels in actie voor Ajax.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Berghuis tegen Vahle: 'Ik snap je vraag, maar het is niet netjes als ik antwoord geef'

Steven Berghuis kan na FK Vojvodina - Ajax geen antwoord geven op een vraag van Noa Vahle.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Steven Lunenburg
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Het lijkt wel Studio Ajax vandaag met al die 020 berichten

vleermuis
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

nou ik ben wel pasveer fan.maar ik had dit niet gedaan..die rulli is goed genoeg..hij heeft een seizoen kunnen wennen aan de onderlinge competitie..en pasveer is na 3 wedstrijden gebleseeert en dinant brengt de titel echt niet..ajax wil 6de worden ofzo zoals man united hehehe

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Ach, met een salaris van 4 mio heb je het verlies binnen een jaar terugverdiend. Als je tenminste een veel goedkopere vervanger haalt.

Gusa
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Prima. 8 miljoen was misschien ook wat te hoog ingezet voor een keeper van 32 die het afgelopen seizoen nauwelijks gespeeld heeft en een transferwaarde van 5 miljoen heeft. Ik hoop alleen wel dat Ramaj vanaf donderdag gewoon weer op doel staat. Pasveer beviel me helemaal niet de afgelopen wedstrijden en ik vind het doodzonde als je Ramaj nu de club uit jaagt. Haal maar weer eens een keeper terug met die kwaliteiten.

Kramer
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Hij mag weg, 4 miljoen is mooi zat. Ramaj wordt vanzelf weer eerste keeper, Gorter ook verkopen want die hoopt niemand ooit nog onder de lat te zien.

Vito
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Tja Rulli was vorig jaar dramatisch oa fouten tegen Heracles en daarna bijna het hele jaar geblesseerd. Hij begon redelijk. Gorter teveel fouten met name kwetsbaar in de korte hoek. 4 miljoen en 4 miljoen salaris is ook 8. Ramaj zou ik opstellen, heeft Transferwaarde en Ajax moet volgend jaar toch op zoek naar een nieuwe keeper. Pasveer wordt dan minder. Kennelijk is de cash flow zo slecht dat ze Ramaj willen verkopen om een nieuwe veldspeler te kunnen kopen..

Gusa
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Die 4 miljoen salaris heeft de Telegraaf klakkeloos overgenomen van een Italiaanse journalist op X en is complete onzin. Rulli verdiende in Amsterdam € 2,160,000 per jaar (bonussen daargelaten). Hij was daarmee wel de op twee na best verdienende speler die mag of moet vertrekken. Alleen Bergwijn met € 4,600,000 en Sutalo met € 2,500,000 zitten hoger in het salarishuis. Henderson en Berghuis verdienen beiden boven de 4 miljoen, maar lijken niet op de 'vertreklijst' te staan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen