Ajax-fans raken niet uitgepraat over ongelooflijk moment van Sean Steur tegen VVV-Venlo

24 augustus 2024, 18:41   Bijgewerkt: 24 augustus 2024, 18:47
Foto: © Ajax TV

Ajax Onder-19 heeft zaterdagmiddag met een 7-1 overwinning op de leeftijdsgenoten van VVV-Venlo grote indruk gemaakt in het bekertoernooi. Emre Ünüvar was goed voor liefst vier doelpunten, maar de speler die de meeste tongen losmaakte was Sean Steur.

Steur, een pas zestienjarige creatieve middenvelder, leverde op slag van rust namelijk een prachtige assist bij de openingstreffer van Ünüvar. Na een dribbel vanaf het middenveld zette Steur Ünüvar met een leep balletje alleen voor de keeper, waarna de spits doeltreffend uithaalde.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: 'Dit was misschien wel de beste wedstrijd van Ajax van de afgelopen anderhalf jaar'

Ajax Onder-19 liep uiteindelijk uit naar een ruime overwinning, waarin behalve Ünüvar ook Rayane Bounida, Ryan van de Pavert en Lasse Abildgaard scoorden. De assist van Steur bij de 1-0 van Ünüvar is echter wat vooral voor indruk heeft gezorgd bij de supporters van Ajax. “Sean Steur met een assist die de andere tien op het veld nooit zouden geven”, schrijft iemand bijvoorbeeld op X.

Voor Steur is zijn assist de bekroning op een toch al prachtige week. Eerder deze week tekende het toptalent namelijk zijn eerste contract met Ajax, dat doorloopt tot de zomer van 2027. Hij maakte vorig seizoen zijn debuut in het betaalde voetbal in het Keuken Kampioen Divisie-duel van Jong Ajax met Jong AZ.

“Hij is een groot talent en de laatste jaren niet voor niets vervroegd doorgeschoven”, zei Directeur Voetbal Marijn Beuker van Ajax eerder deze week over Steur. “Sean is een dynamische middenvelder die goed kan dribbelen en altijd de oplossing vooruit zoekt. We hebben veel vertrouwen in een mooie toekomst voor hem bij onze club."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Farioli roept Ajax-speler live op televisie tot de orde vanwege gedrag

Een opvallend moment in de wedstrijd tussen Jagiellonia Bialystok en Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik zag Eindhoven-Jong Ajax, die Peereboom heeft het goed voor elkaar, hij zal een grote trainer worden. Wat een talentjes bij Jong Ajax: Alders, kleine rechtsback maar dribbelsterk, Bouwman kan samen met Dies Janze het sterke centrum van de verdediging goed bestieren, Jetten goede linksback, Faberski wat een vleugelspeler en nog enkele lichtpuntjes. Over 1 of 1 1/2 jaar staan ze in de A1-selectie weet ik zeker. Gelukkig kan Jong Ajax niet mijn favoriete KKD-club ADO bedreigen, want Jong Ajax kan niet naar de ED promoveren. Bij Jong-19 een fantastische uitslag door de talentjes..

Blackie
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

ik heb deze wedstrijd ook gezien en inderdaad als ajax deze knapen weet te behouden zullen er wel een paar toegevoegd worden bij de a selectie.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen