Ajax dreigt definitief mis te grijpen: Fabrizio Romano meldt slecht nieuws voor Amsterdammers

21 augustus 2024, 09:18
Foto: © Imago

Ajax dreigt in de race om de handtekening van Sergi Roberto aan het kortste eind te trekken. Volgens Voetbal International staat de voormalig voetballer van FC Barcelona weliswaar niet onwelwillend tegenover een dienstverband in Amsterdam, maar de doorgaans uitstekend geïnformeerde Fabrizio Romano meldt dat Roberto inmiddels hard op weg is naar het Italiaanse Como.

Como verzekerde zich een paar maanden geleden van promotie naar de Serie A. Het is de formatie van coach Cesc Fàbregas menens. Het wil zeker geen eendagsvlieg zijn en is gebrand een serieuze rol van betekenis te gaan spelen op het hoogste niveau van Italië. Dat blijkt deze zomer wel uit de verrichtingen op de transfermarkt. Fàbregas overtuigde gerenommeerde namen als Pepe Reina, Alberto Morena en Raphaël Varane al ervan de overstap te maken naar Como.

Artikel gaat verder onder video

Als het aan Como ligt, dan voegen de komende periode nog wat nieuwe spelers zich bij de selectie. De doorgaans goed geïnformeerde Romano meldde afgelopen nacht dat Como naast Máximo Perrone (Manchester City) en Nico Páz (Real Madrid) óók Roberto op korte termijn wil presenteren. Dat lijkt te gaan lukken ook. Volgens Romano is Fàbregas vol vertrouwen dat hij deze week groen licht krijgt voor de komst van Roberto, Perrone en Páz. Daarmee lijkt Ajax een streep te moeten zetten door de komst van Roberto, die onlangs na 373 wedstrijden afscheid nam bij FC Barcelona.

LEES OOK: Willaert heeft betere optie op het oog voor Ajax dan Weghorst: 'Een pure kwaliteitsspeler'

Dat Ajax (nog) niet heeft kunnen doorpakken in de onderhandelingen met Roberto, komt vooral doordat de verkoop in Amsterdam erg tegenvalt. “Zolang het aantal middenvelders niet snel omlaag gaat, kan Ajax niet handelen”, zo schrijft VI. “Ajax ziet in Roberto een welkome versterking voor het middenveld en defensie en heeft de 32-jarige Spanjaard een sportief plan voorgeschoteld. Sergi Roberto staat niet onwelwillend tegenover een stap naar Amsterdam, maar heeft meerdere opties en dus is het voor Ajax hopen dat het kwartje de goede kant op valt.”

De Amsterdammers zullen gezien de interesse van Como haast moeten maken, maar omdat Roberto na zijn vertrek bij FC Barcelona transfervrij is, zou hij ook nog ná 2 september aangetrokken kunnen worden.

LEES OOK: ‘Ajax twijfelt niet aan zijn kwaliteiten, maar heeft wel vraagtekens over zijn mentaliteit’

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Hoogte van optie tot koop bekend: dit kan Ajax verdienen aan Sosa

Ajax verhuurt Borna Sosa aan Torino, dat een optie tot koop heeft bedongen. De hoogte daarvan is bekend.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Hurricane.
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Ze halen alleen maar dertigers. Zo hou je weinig restwaarde over en creëer je geen waarde op het veld.

Kramer
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Huur spelers of transfer vrij.. wel goed voor wat ervaring en rust in de ploeg.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Kramer je haalt met rugani een henderson binnen. Roberto xelfde verhaal . Afgebrande of weinig spelende 30 tigers Ajax kan beter eerst berghuis,wijn en brobbey(rotte apoels) weg doen ,voordat het wat koopt. Als dat lukt je richten op spelers die echt wat toevoegen of jong zijn . Verkoop je dat 3 tal niet ksn je doen wat je wil maar dan wordt het niks

dilima1966
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Dat had je op je vingers na kunnen gaan dat Roberto niet naar ajax kwam net zo veel kans als messi of Ronaldo naar ajax zou gaan

CG
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ajax moet ongeveer vijf spelers van minimaal 24 jaar gaan halen. Zijn ze jonger, dan hebben ze géén ervaring met Europees voetbal. Dus zit er wel verschil in.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen