Ajax denkt aan Noppert, fans zijn totaal in shock: 'Zeg aub dat dit een grap is'

21 augustus 2024, 11:14   Bijgewerkt: 21 augustus 2024, 14:14
Foto: © Imago

Ajax denkt in de zoektocht naar een nieuwe doelman aan Andries Noppert. Dat meldt verslaggever Tim van Duijn van Voetbal International woensdagmorgen althans. Het is geen geheim dat de Amsterdammers zich voor het verstrijken van de window nog willen versterken met een goalie. Ajax-fans reageren zeer verbaasd op het gerucht over Noppert.

De boomlange doelman, die tijdens het Wereldkampioenschap van 2022 in Qatar nog de eerste keus was van Louis van Gaal, werd in het verleden al in verband gebracht met een transfer naar Ajax. Noppert staat momenteel nog onder contract bij sc Heerenveen, maar is daar niet meer zeker van zijn plek onder de lat. Volgens Van Duijn denkt Ajax dus aan de komst van Noppert en volgens het goed geïnformeerde Transferwatch zijn de Amsterdammers zelfs al in 'verregaande' onderhandeling met sc Heerenveen. Het is de bedoeling dat Jay Gorter in de deal kan worden meegenomen.

Artikel gaat verder onder video

Volgens Van Duijn kan de interesse van Ajax in Noppert ‘niet los worden gezien’ van adviseur Van Gaal. De voormalig bondscoach liet de doelman debuteren in het Nederlands elftal en gaf hem in Qatar de voorkeur boven Justin Bijlow en Remko Pasveer. Na dat WK was het de verwachting dat Noppert een transfer zou gaan maken, maar hij is nog altijd actief in Friesland. Daar verloor hij vorig seizoen vanwege enkele slechte optredens zijn basisplaats aan Mickey van der Hart. Laatstgenoemde had ook in de eerste twee competitiewedstrijden tegen Ajax (1-0 verlies) en FC Utrecht (1-1) een basisplaats.

Of Noppert door Ajax wordt gezien als nieuwe eerste doelman, is (nog) niet duidelijk. Francesco Farioli verbaasde vriend en vijand door bij de start van dit seizoen te kiezen voor Pasveer, die daarmee de voorkeur kreeg boven Diant Ramaj. De Duitser maakte vorig jaar de overstap van Eintracht Frankfurt naar Ajax en groeide na een lastig begin uit tot een van de spaarzame lichtpuntjes in Amsterdam, maar is zijn basisplaats dus kwijtgeraakt. Ajax zou Ramaj zelfs vóór 2 september van de hand willen doen. De Amsterdammers werden onlangs nog in verband gebracht met de Arsenal-goalie Aaron Ramsdale, maar het lijkt nu dus Noppert te moeten worden. En dat zorgt voor veel verbazing bij de achterban.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Grote aankoop stelt opnieuw teleur bij Ajax: één actie toont enorme vormdip

Een aankoop uit het Sven Mislintat-tijdperk kan nog steeds niet overtuigen bij Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Het moet niet gekker worden noppert nog slechter als gorter sven Mislintat had ajax die tip gegeven om noppert te halen als dit zo is compleet technische staf beuker lang en kroes weg doen

TeSnelGegaan
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

WOEHAHAHAHAHAHAHAHAHA niks ten nadelen van die jongen maar wat the fuck, fc update, telegraaf 2 verhaaltjes hou op...

Kramer
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Keeper nummer 5 die genoemd wordt? Olij had ik begrepen, maar Noppert niet.

AJAX72
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Klopt helemaal mee Ajax moet andere keepers opruimen geef deze keeper een kans pasveer is ook bejaard 2 en 3 keeper vind ik ook kneuzen

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Kramer, gok dat Noppert goedkoper is dan Olij

AJAX72
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ajax kan niets beters vinden geef hem een kans

Copa
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Trekt Gaal (en Blind) aan de lijntjes Eerst Weghorst en nu Noppert. Straks nog Wijnaldum. Nou ja Noppert ruilen voor Gorter is nogal beter dan wat Foppe ooit voorstelde; hij wilde dat Ajax er dan nog €8 mln erbij deed. Ik heb er wel alles voor over om Gorter te lozen. Hij is een onrusttsoker en waarschijnlijk ook een lek, naast het feit dat hij je zeker punten kost (en 1 keer een mooie redding verricht)

QuarlonK
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Het wordt steeds hilarischer. PSV hoeft zich nog geen zorgen te maken om Ajax en hun ‘beleidsvoering’

Sticks
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Jouw reactie is ook hilarisch. Er is totaal geen enkel verband tussen het artikel en Psv. Psv wordt niet genoemd, Noppert heeft niets met Psv te maken en Ajax ook al niet. Dus je opmerking raakt kant noch wal. Misschien moet je je eigen "beleidsvoering" eens onder de loep nemen.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Wat ook hilarisch is dat jij elke keer een andere naam aanneemt. En dat je zelf precies hetzelfde doet door Feyenoord te benoemen als het artikel daar niet over gaat. Maar dat is onze selectieve reaguurder weer vergeten.Wat dat artikel betreft is de relatie met PSV natuurlijk dat PSV zich vwb het kampioenschap geen zorgen hoeft te maken over Ajax met zulke beleidsbepalers daar. Dat gaat langer duren dan strikt noodzakelijk als ze types als Noppert binnenhalen. Het is 1 grote carroussel daar. Vooral met trainers en keepers enige vorm van beleid valt niet te ontdekken daar. Zou goed zijn als ze daar zo n wijsneus als jij bijzetten. Je zou er naadloos passen

Goku
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Geen stok tussen te krijgen, Quarlonk

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Uitermate beroerde keeper die een keer boven zichzelf is uitgegroeid tijdens WK, waar hij overigens een zwakke indruk maakte toen het erop aankwam. Bij Heerenveen is hij niet onomstreden. Blunderde vorig seizoen opzichtig. Doet mij nog het meest denken aan zo’n houten trekpop, als je aan het touwtje trekt schieten armen en benen omhoog. Laten ze in godsnaam tot bezinning komen bij Ajax.

Blackie
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

dit bericht is alleen bedoeld om jullie te stangen, ze weten meteen dat er gereageerd wordt en kunnen zo andere opties in de luwte houden, Slim van kroes en co.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Jammer dat je nu hun meesterlijke strategie openbaart

Goku
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Update blackie, ze zijn bijna akkoord. Er waren schijnbaar geen goedkopere optie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen