Ajax creëert potentieel probleem voor Farioli: 'Het is nu precies hetzelfde'

31 augustus 2024, 11:52
Foto: © Imago

Ajax is in de spitspositie ‘niets’ opgeschoten. Dat stelt clubwatcher Johan Inan van het Algemeen Dagblad althans. Ajax-trainer Francesco Farioli had al de beschikking over Brian Brobbey en Chuba Akpom en zag afgelopen week ook Wout Weghorst arriveren in Amsterdam. Volgens Inan denken en hopen Brobbey, Akpom en Weghorst allemaal de eerste spits te worden.

Ajax werd al vanaf begin juni in verband gebracht met de komst van Weghorst. De centrumspits had bij Burnley nog een contract voor een jaar, maar maakte er geen geheim van graag in Amsterdam te willen spelen. Weghorst had een overstap naar Ajax echter niet zelf in de hand. Hij was afhankelijk van de ontwikkelingen in de Johan Cruijff ArenA. Akpom stond op de nominatie om te vertrekken. Maar waar de Engelsman begin dit kalenderjaar nog kon rekenen op interesse uit zijn thuisland, bleef de ‘concrete’ belangstelling van clubs uit het buitenland deze zomer voor hem uit.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Brian Brobbey tegen Noa Vahle: ‘Je moet die vraag niet aan mij stellen’

Farioli heeft een probleem bij Ajax

Het was daardoor de vraag of Ajax Weghorst überhaupt naar Amsterdam kon halen. Technisch directeur Alex Kroes van Ajax zag afgelopen week echter tóch een gaatje. Weghorst tekende voor twee seizoenen en kan niet wachten om aan de slag te gaan. Inan denkt echter dat trainer Farioli nu een probleem heeft. De clubwatcher van het Algemeen Dagblad ziet dat Farioli verlost is van de overbezetting op de linksbackpositie, maar daar staat tegenover dat hij nu drie spitsen heeft die in aanmerking komen voor een basisplaats.

LEES OOK: Wout Weghorst emotioneel bij betreden Johan Cruijff ArenA

“Al speelt Ajax gigantisch veel wedstrijden en al heeft het na de winterstop zeven duels in 21 dagen, het gaat voor Farioli ontzettend lastig worden, hoeveel hij ook rouleert, om zowel Weghorst, Akpom áls Brobbey tevreden te houden”, zo vertelt Inan in de AD Voetbalpodcast. De verslaggever stelt dat Ajax in de spitspositie ‘niks is opgeschoten’. “Even los van de kwaliteit van de drie. Het verhaal van Beuker (Director of Football, red.) was dat je een duidelijke pikorde moet hebben: één hele goede spits, eentje die er onder tegenaan trapt en een jonkie daar weer onder”, zo klinkt het.

Situatie bij Ajax hetzelfde als vorig jaar

Inan ziet daarin geen verschil ten opzichte van een jaar geleden. Toen had Ajax met miskoop Georges Mikautadze, Brobbey en Akpom drie centrumspitsen in de selectie. Volgens Inan gingen zij er alle drie vanuit eerste spits te worden. “Het is nu precies hetzelfde, want Weghorst, Akpom en Brobbey denken en hopen alle drie dat ze de eerste spits worden.” Akpom verscheen dit seizoen al zes keer aan de aftrap bij Ajax. De Engelsman maakte anderhalve week geleden op bezoek bij Jagiellonia Bialystok nog een hattrick. Brobbey produceerde afgelopen donderdag in de return tegen Jagiellonia zijn eerste van dit seizoen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax grijpt drastisch in: 'Daar is de directie echt van geschrokken'

De directie van Ajax is 'geschrokken', zegt clubwatcher Johan Inan.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Gezwam, Farioli heeft geen spitsenprobleem, hij heeft juist de luxe om naar hartelust van (één van) hen gebruik te kunnen maken.

Goku
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Dus om ze tevreden houden rouleer je elke wedstrijd, waardoor je geen vast ingespeeld team krijgt. Alle 3 de spelers zijn verschillend, als je pech hebt moet je elke week 2 of 3 verschillende spelers opstellen om met de één of ander te spelen.

kib*
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

@goku, laat het maar aan Farioli over, hij is tot op dit ogenblik (zelfs ik verwachtte het niet) de coach die een goed overzicht en overwicht heeft. Komt goed met Ajax. Maak je je daar maar niet druk om, doe ik ook niet. Inan: vorig jaar Mikautadze (geen speelminuten gehad), Akpom en Brobbey is nu toch anders: Akpom (misschien als hij blijft), Brobbey (die van mij bankzitter worden) en hun nieuwe krijger Weghorst. Vorig jaar geen Farioli, maar wel de slappe hap Van 't Schip en daarvoor Stein, die niet eens weet wat coachen is.

Darmkanaal
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Drie gelijkwaardige spitsen die bij een topclub 2e of 3e keus zouden zijn kun je met een bepaalde denkwijze inderdaad Luxe noemen. De meeste zullen die denkwiize echter Brain Fog noemen.

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@Endeldarm, 2 gelijkwaardige spitsen als Gimenez en Ueda zouden niet eens bij een topclub spelen en passen, maar bij Sankt Pauli of iets dergelijks. Arrogantie van de supporter van een middelmatige club uit de ED, darmpje.

Gusa
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Johan Inan kan ondertussen bij de Telegraaf gaan solliciteren. Ik denk dat ze hem er graag bij zullen hebben.

Sticks
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Idd. Dit is gewoon een open sollicitatie.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Mocht je commentaar hebben op het transferbeleid van Ajax raakt een ene KingCrimson volledig in de war. Elke keer wanneer je weer zo’n bericht ziet zie je weer rampzalige berichten om het goed te praten. Het is toch echt elke weer genieten. Ondergedoken na de 6-0 2 maanden niks van hem gehoord net voor de klassieker was ie weg gelopen en terug gekomen en probeert als een kat in het nauw de nieuwe Ajax filosofie met hand en tand te verdedigen. Alleen wat jammer is voor hem dat ie straks gewoon weer van een koude kermis thuis komt. Het transferbeleid van Ajax is lachwekkend. Totaal geen oog meer voor de toekomst. Als Ajacied zou ik me heel snel zorgen gaan maken.

LCA
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Ajax verkeert in een zeer riante luxe positie. Rijkhof is gehaald voor Jong-Ajax, is ook naar hem gecommuniceerd en daar heeft hij mee ingestemd. Die andere 3 weten ook heus wel wat ze te wachten staat. Ajax heeft dit seizoen genoeg wedstrijden en er zal heus wel een keertje iemand geblesseerd raken. Spelers moeten soms ook rust krijgen om blessures te voorkomen. Hoe lekker is het om met Weghorst en Brobbey 2 uiterst gedreven 1e spitsen in huis te hebben met daarachter Akpom. Parijs is nog ver, het seizoen duurt nog lang, Zullen ze allemaal nodig hebben.

Allback
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Je haalt een nieuwe spits die in de basis wil spelen terwijl je er al 2 hebt. Dit terwijl je elftal op vele andere plekken versterking nodig heeft. Dramatische beleid. Je kunt alleen spreken van een luxe positie als je elftal verder goed in balans is, maar daar is bij Ajax totaal geen sprake van.

kib*
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

@Allback, die spitsen die er al zijn, zijn niet Ajaxwaardig, ook Brobbey niet tenzij hij snel positief gaat veranderen, Weghorst is de man die voor reuring in de zestien kan maken en zijn verleden was al uit dat hij veel doelpunten in Duitsland en Engeland kon maken, Brobbey (niet eens strafschoppen kunnen verzilveren). Ajax heeft op dit moment niet genoeg geld om ook nog andere dure spelers aan te trekken, maar troost je er is genoeg talent in de wachtkamer. Beleid is niet dramatisch, maar verstandig voorzichtig, alleen 40 procent van inkomsten mogen worden uitgegeven, dat is de opdracht van Kroes. Weghorst is betaald met het geld van Vos, Ünüvar en deelname aan de EL. Dank je wel Mislintat, rat.

Allback
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Of spelers niet van Ajax kwaliteit zijn is een andere discussie. Je kan niet 4 of 5 spelers voor 1 positie in je selectie hebben omdat de eerste 3 niet voldoen. Zo kom je op een selectie van 50 spelers. Daar heeft Ajax ook helemaal de financiële middelen niet voor. Je betaalt straks Akpom miljoenen salaris terwijl hij bijna niet zal spelen los van het feit dat zijn marktwaarde sterk zal dalen na een seizoen op de bank zonder speeltijd. Weghorst aantrekken omdat je een betere spits wilde is helemaal zo slecht nog niet, maar dan had je wel Akpom moeten verkopen (of Brobbey).

kib*
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

@Allback, je eindigt met de zin dan moet je Akpom of Brobbey verkopen, maar Kroes was toch al bezig met verkoop, maar het lukt(e) niet. Akpom is niet gewild tot nu toe en die Brobbey wil niet weg en de tijd is krap, ga er maar tegen aan staan als Kroes zijnde. Moeilijk hoor. Volgend seizoen is een ander verhaal, maar misschien is Farioli al door een andere club weg gehaald en Kroes al weg.

Witte muis
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Het enige wat ajax nodig heeft is een creatieve voetballer op het middenveld achter zit het goed en voor in ook. Mocht berghuis geblesseerd raken heb je totaal geen creativiteit op het middenveld vandaar en ik maak me geen zorgen om ajax wij komen er wel weer en met deze selectie moeten zeker top 3 kunnen halen heb alle vertrouwen in Farioli die laat zich niet gek maken hij weet waar hij mee bezig is en dat doet me deugd.

kib*
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

@Witte muis, ben met je eens.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen