Ajax bereikt akkoord met Burnley en betaalt enorm lage transfersom

28 augustus 2024, 08:24   Bijgewerkt: 28 augustus 2024, 08:34
Foto: © Imago

Ajax en Burnley zijn in de nacht van dinsdag op woensdag tot een akkoord gekomen over de transfer van Wout Weghorst, zo weet De Telegraaf. De Amsterdammers betalen een bedrag dat flink lager ligt dan de vijf miljoen euro die wordt ontvangen voor Silvano Vos, die naar AC Milan vertrekt. Alleen de medische keuring staat de overgang van de spits nog in de weg.

Dinsdagavond kwam naar buiten dat Ajax en Weghorst tot een persoonlijk akkoord zijn gekomen. De aanvaller van Oranje gaat een contract tot medio 2026 tekenen in Amsterdam. Waar Weghorst lange tijd in de wachtkamer zat bij Ajax, kon men door het akkoord met AC Milan over Vos ineens snel handelen. Kort na het persoonlijk akkoord kwam al naar buiten dat de centrumspits waarschijnlijk woensdag al gekeurd zal worden in Amsterdam.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Naast Wijndal en Vos vertrekt mogelijk nóg een overbodige speler bij Ajax

Inmiddels hebben Ajax en Burnley ook een akkoord bereikt, waardoor de transfer van Weghorst zo goed als rond is. Toch rekenen ze zich in Amsterdam nog niet helemaal rijk. Pas zodra de medische keuring is voltooid, kan de transfer worden afgerond. Waar dit normaal gesproken als formaliteit wordt gezien, is in Amsterdam ook opgevallen dat Feyenoorders Justin Bijlow en Calvin Stengs onlangs niet door een keuring kwamen. Daarom zal men in Amsterdam pas echt gelukkig zijn als de medische staf goedkeuring heeft gegeven.

LEES OOK: Derksen komt met duidelijke boodschap aan Feyenoord en Ajax na nieuws over Klassieker

Komst Weghorst duidelijke boodschap voor Akpom

De komst van Weghorst naar Ajax geldt als een duidelijke boodschap voor Chuba Akpom. De Engelse spits gold afgelopen seizoen als tweede spits achter Brian Brobbey en de verwachting is dat hij na het aantrekken van de Oranje-international derde keuze gaat worden. Mocht het de Engelsman niet lukken voor 2 september te vertrekken, blijft hij onderdeel van het eerste elftal en zal er ondertussen worden gewerkt aan een vertrek in de winterse transferperiode.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'We zijn met Ajax in gesprek of we de samenwerking nog wel willen verlengen'

Er komt mogelijk een einde aan een samenwerkingsverband van Ajax, dat één topspeler heeft opgeleverd.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Afwachten maar er wordt al gesproken over 2 miljoen zou de eerste meevaller wezen voor ajax als het zo is

Ajeto!
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Voor de eredivisie goed genoeg. In de Europa League kan het ook wel mee. Soms kan je met 3 andere spelers het verschil maken. Maar het is nou niet echt een toekomstperspectief waar je heel enthousiast van kan worden

kib*
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

@Ajeto, voorlopig is deelname aan de Conference/EL/8ste finale CL het hoogste wat onze topclubs kunnen bereiken. Verwacht niet veel van onze clubs, ze zijn alleen geschikt voor lokaal voetbalamusement, in Europa worden ze weggespeeld

kib*
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Als het doorgaat dan is Wout ondanks alle gereserveerdheid van de buitenwereld welkom voor Ajax, omdat Brobbey niet veel is, jammer dat hij blijft. Wout is een rotjongen voor de tegenstanders, laat hij maar op leeftijd zijn, maar hij kan voor oorlog in de 16 zorgen en dat heeft Ajax nodig. Wout kan ook uit onverwachte situaties scoren. Ik denk dat Ajax veel aan Wout zal hebben, hopelijk kan hij in de grote wedstrijden (Klassieker/PSV) voor veel onrust zorgen. Ajax heeft scorend vermogen nodig.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ajax heeft geen oorlog nodig, maar doelpunten. Het is nog maar de vraag of hij bij Ajax daarvoor kan zorgen.

kib*
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

@Erimir, Wout kan zijn bijdrage voor doelpunten voor Ajax leveren, ben van overtuigd. En vergeet niet dat voor dit moment is Wout de enige oplossing, Ajax heeft niet genoeg poen om kieskeurig te zijn.

Sticks
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Precies.

baltegenmuur22
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Dit is toch mooi er gaat nu echt bij Brobbey een lampje moeten branden.eigenlijk is dat geen Ajax spits,wat heeft die in 2 jaar nu gedaan? Met Weghorst gaat de strijd echt beginnen,ofwel veegt Weghorst sportief de vloer aan met Brobbey en wordt Weghorst de chouchou,ofwel ziet Brobbey wel het ligt en denkt hij wat minder na bij zijn acties en loopt het ineens wel.in ieder geval ben ik zeer blij met het goedaardig ettertjecWeghorst.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen