Ajax-aanvaller ‘werkt hard’ aan fitheid maar traint nog niet mee met selectie

5 augustus 2024, 16:42   Bijgewerkt: 5 augustus 2024, 17:13
Foto: © Imago

Steven Bergwijn traint nog altijd niet mee met de groep bij Ajax. De aanvaller sloot later aan bij de selectie van Francesco Farioli vanwege deelname aan het Europees kampioenschap, maar werkt momenteel nog via een individueel programma aan zijn fitheid.

“Ik ben nog op de weg terug”, geeft Bergwijn toe wanneer hem op de Open Dag van Ajax wordt gevraagd hoe het met zijn fitheid staat. “Daar wordt hard aan gewerkt. Ik train nu nog apart, maar ik zal snel weer met de groep meetrainen.”

Artikel gaat verder onder video

LES OOK: Ajax breidt internationaal voetbalnetwerk uit en gaat samenwerken met Qatarese club

Vervolgens krijgt Bergwijn de vraag wanneer hij verwacht weer aan te sluiten. “Ik denk dat de trainer dat bepaalt. Ik hoop deze week”, is de aanvaller hoopvol. De buitenspeler meldde zich pas vorige week maandag bij Ajax na zijn deelname aan het EK met Oranje. Het uitduel met FK Vojvodina (1-3) kwam te vroeg voor hem.

LEES OOK: Mike Verweij weet wanneer Wout Weghorst transfer naar Ajax maakt

Vojvodina vanuit huis

Bergwijn reisde niet met de selectie van Ajax mee naar Servië voor de return in de tweede voorrondes van de Europa League. De wedstrijd vanuit huis kijken was voor de aanvaller een vreemde ervaring. “Je wil er natuurlijk altijd bij zijn. Het mocht nog niet baten helaas, maar ik ben blij dat we hebben gewonnen, dat is het belangrijkste.” Ajax neemt het donderdagavond in Griekenland op tegen Panathinaikos in de derde voorrondes van het tweede Europese toernooi.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jordan Henderson woest op ploeggenoot: 'Hij ging echt tekeer'

Jordan Henderson uitte in de slotfase van de wedstrijd tussen FK Vojvodina en Ajax (1-3) zijn onvrede richting een ploeggenoot.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Dug out
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Ajax moet in de Europa League uitkomen. Anders is het seizoen al mislukt. Mijns inziens lukt dat beter met Bergwijn dan zonder. Ik zie hem graag snel terugkeren.

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geen fan van Bergwijn, laat andere ook niet beter spelen! Miskoop van het jaar geweest met rendement O. Houdt doorstroom talenten tegen terwijl zelfs Jules de Korte nog kon zien dat hij over zijn top is. Heeft transfer ooit afgedwongen met 2-3 aardige wedstrijden, daarna was het meestal drama!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen