Ajacied maakt weergaloze indruk: ‘Dat wordt echt een hele goede speler’

12 augustus 2024, 21:43
Foto: © Rondo

Youri Mulder heeft hoge verwachtingen van Dies Janse, zo laat hij weten bij Rondo. De achttienjarige verdediger debuteerde afgelopen zondag in de hoofdmacht van Ajax en stond aan de basis van de enige treffer van de wedstrijd.

De jonge verdediger maakte in de voorbereiding op het nieuwe seizoen al indruk op Francesco Farioli. Omdat de Italiaan enkele spelers rust gaf, mocht Janse zijn officiële debuut maken. De Zeeuw maakte de negentig minuten vol als linksback en hield zich prima staande in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen sc Heerenveen.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Francesco Farioli roept jonge Ajacied bij zich wegens foto op Instagram

Bij Rondo wordt Ajax onder de loep genomen. Marco van Basten is nog niet bepaald overtuigd van de Amsterdammers. “Je ziet dat veel van de jeugdspelers, waarvan je er altijd wel drie of vier goede had, al een aantal jaar mankeren. Ze konden altijd terugvallen op een aantal jeugdspelers”, is de analist kritisch.

“Die jongen van NEC die teruggehaald is (Youri Baas, red), is wel goed”, onderbreekt Youri Mulder zijn collega. “Dies Janse, die is trouwens zó groot, die is twee meter”, vervolgt Mulder, die zijn armen in de lucht slaat. “Dat wordt echt een hele goede verdediger”, sluit de analist af. “Ik hoop het allemaal”, antwoordt Van Basten op zijn beurt.

LEES OOK: Bram van Polen informeerde naar Ajax-talent: ‘Maar ze dichten hem een grote toekomst toe’

“Dat klinkt alsof je er weinig fiducie in hebt”, constateert Wytse van der Goot. “Wat ik tot nu toe zie, is allemaal niet spectaculair. Ik vind het vervelend, maar het is elke keer hetzelfde hier aan tafel. Maar het kan ook niet, want ze zijn heel veel geld kwijtgeraakt en je kan geen geld toveren”, sluit Van Basten af.  

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ESPN geniet van gedrag Robin van Persie, vlak voor Ajax - sc Heerenveen

Robin van Persie voelde zich op zijn gemak in de Johan Cruijff ArenA, voorafgaand aan Ajax - sc Heerenveen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Steven Lunenburg
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

1 wedstrijd op het hoogste niveau in Nederland meekunnen en gelijk de hemel in worden geprezen. Die analisten hoorde je niet toen Joao Teixeira bij Feyenoord debuteerde tegen Willem II een paar seizoenen geleden. Kunt zo’n jongen toch niet beoordelen op 1 wedstrijdje tegen met alle respect, Heerenveen…

Goku
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Dat is Nederland eigen, paar wedstrijden goed spelen en je wordt een topspeler die de grootste clubs voor het uitkiezen heeft. Ongeacht welke club zo talentje speelt. En terugkijkend na afgelopen jaren welke "Grote talenten" zijn geslaagd in het buitenland, waar hier werd gezegd dat word een grote..?

CanisMorsum
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Wat heeft Feijenoord eigenlijk gedaan dit weekend?

Goku
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

1-1 CanisMorsum, maar waar was jij de afgelopen 2 seizoenen, zo vaak heb ik je niet gezien? En als je goed leest zeg ik ook " ongeacht welke club"

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Beetje flauw Hondebeet, laten we blij zijn dat het weer goed gaat met Feyenoord. Maakt de competitie veel leuker. Bovendien speelden ze gewoon prima voetbal onder Arne Slot, ook onder Priske komt dat echt wel goed.

Kramer
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Hypen zijn we goed in met spelers, laat ze het eerst maar zien over een langere tijd ipv 1 of 3 wedstrijden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen